Ga naar inhoud

Stormschade aan mijn auto: wat moet ik doen?

Schade aan uw eigen auto door storm is vervelend. Met stormschade bedoelen wij wanneer er dingen tegen uw auto waaien of erop vallen. Bijvoorbeeld door een omgewaaide boom of een dakpan die op uw auto landt. Er is sprake van storm bij een windkracht van 7 of hoger. Maar ook andere natuurschade aan uw auto zoals hagel of bliksem is onaangenaam. Wat betekent zo’n schade voor uw autoverzekering?

Stormschade auto? Volg het stappenplan

Heeft uw auto stormschade opgelopen? Volg dan de onderstaande stappen:

 • Stap1: Zorg altijd dat u en uw medepassagiers veilig zijn.
 • Stap 2: Kunt u door de schade niet naar huis rijden neem dan telefonisch contact op met de Univé Alarmcentrale +31 592 348 112, 24/7 bereikbaar.
 • Stap 3: Meld de schade zo snel mogelijk bij Univé online via Mijn Univé of via de Univé App.

Kijk voor meer informatie in het schade stappenplan.

  Is stormschade verzekerd?

  Blikschade of lakschade door storm, hagel of bliksem aan uw auto is verzekerd met de WA Plus (Beperkt Casco) of All Risk (Volledig Casco) autoverzekering van Univé. Er geldt wel een eigen risico. Meestal is dit € 100. Maar het kan een hoger bedrag zijn als u daarvoor heeft gekozen bij het afsluiten van de autoverzekering. Welk eigen risico voor u van toepassing is, vindt u op uw polis. Wij hebben ook informatie over het verschil tussen een WA+ en een All Risk verzekering

  Ook ruitschade aan uw auto door storm of hagel is verzekerd. Wel geldt er bij ruitvervanging een eigen risico van € 100.

  Heeft u alleen een WA verzekering voor uw auto? Dan is stormschade aan uw eigen auto niet gedekt.

  Stormschade en no-claimkorting

  Wanneer u schade heeft aan uw auto die is veroorzaakt door storm, hagel of bliksem, dan heeft dit geen gevolgen voor uw no-claimkorting. Dus u behoudt uw trede op de bonus-malusladder.

  Univé SchadeService: uw schade snel hersteld

  Heeft uw auto stormschade en bent u WA+ (Beperkt Casco) of All Risk (Volledig Casco) verzekerd? Dan staan door heel Nederland schadeherstelbedrijven van Univé SchadeService voor u klaar. Zij helpen u namens Univé weer op weg. Ook vindt u in de Unive-App de door Univé geselecteerde schadehersteller bij u in de buurt.

  De schadehersteller die is aangesloten bij de Univé SchadeService herkent u aan onderstaand vignet.
  Partners Univé Schade Service

  Preventietips om stormschade te voorkomen

  Schade aan uw auto door storm of ander noodweer is nooit helemaal te voorkomen. Maar we hebben een aantal tips voor u waarmee u de kans op schade beperkt.

  • Blijf thuis als storm, hagel of onweer wordt voorspeld.
  • Parkeer uw auto bij voorkeur overdekt bijvoorbeeld in een garage of onder een carport. Als dit niet mogelijk is, zoek dan een plek waar u niet onder een boom parkeert.
  • Bent u onderweg en wordt het weer te gevaarlijk om te rijden? Zoek dan een veilige parkeerplek en vervolg uw reis als het weer veilig is.
  • Heeft u een aanhanger bij u met lading? Controleer of alles goed vastzit, zodat u geen andere verkeersdeelnemers hindert. Uw aanhangwagen valt niet onder de autoverzekering. Daarvoor kunt u een aanhangwagenverzekering afsluiten.