Ga naar inhoud

Stormschade aan mijn auto: wat moet ik doen?

Schade aan je eigen auto door storm is vervelend. Met stormschade bedoelen wij wanneer er dingen tegen jouw auto waaien of erop vallen. Bijvoorbeeld een omgewaaide boom of een dakpan. Maar ook andere natuurschade aan je auto zoals hagel of bliksem is vervelend. Wat betekent deze schade voor jouw autoverzekering? Je leest het hier.

Direct schade melden? Dat doe je gemakkelijk zelf in Mijn Univé.

Schade melden
Binnen 10 minuten geregeld

Stormschade auto? Volg het stappenplan

Is stormschade verzekerd?

Blikschade of lakschade door storm, hagel of bliksem aan je auto is verzekerd met de WA+ (Beperkt Casco) of All-Risk (Volledig Casco) autoverzekering van Univé. Heb je alleen een WA verzekering voor jouw auto? Dan is stormschade aan je eigen auto niet gedekt.

Er geldt wel een eigen risico bij stormschade. Meestal is dit € 150,-. Maar het kan een hoger bedrag zijn als je daarvoor hebt gekozen bij het afsluiten van de autoverzekering. Welk eigen risico voor jou van toepassing is, vind je op jouw polis. Ruitschade aan jouw auto door storm of hagel is ook verzekerd. Bij ruitvervanging geldt een eigen risico van € 150,-.

Lees hier meer over het verschil tussen WA+ en All Risk.

Soort autoverzekeringVerzekerd voor stormschade
WANiet verzekerd
WA+Wel verzekerd
All RiskWel verzekerd

Gevolgen stormschade op no-claimkorting

Onverwachte schade aan jouw auto is vervelend. Gelukkig heeft stormschade geen invloed op jouw schadevrije jaren. Dit betekent dat schade aan jouw auto door storm, hagel of bliksem geen gevolgen heeft voor jouw no-claimkorting. Je blijft op dezelde trede op de bonus-malusladder staan. 

Een schadehersteller bij jou in de buurt

Valt stormschade onder jouw autoverzekering? Dan staan door heel Nederland schadeherstelbedrijven van Univé SchadeService voor je klaar. Zij helpen jou namens Univé weer op weg. Via de Univé App vind je door Univé geselecteerde schadeherstellers bij jou in de buurt. Je herkent ze aan het 'Partner van Univé' logo hieronder.

Preventietips om stormschade te voorkomen

Schade aan je auto door storm of ander noodweer is nooit helemaal te voorkomen. Maar we hebben een aantal tips voor je waarmee je de kans op schade kleiner maakt.

  • Blijf thuis als er storm, hagel of onweer wordt voorspeld.
  • Parkeer je auto bij voorkeur overdekt bijvoorbeeld in een garage of onder een carport. Als dit niet mogelijk is, zoek dan een plek waar je niet onder een boom parkeert.
  • Ben je onderweg en wordt het weer te gevaarlijk om te rijden? Zoek dan een veilige parkeerplek en vervolg jouw reis als het weer veilig is.
  • Heb je een aanhanger met lading bij je? Controleer of alles goed vastzit, zodat je geen andere verkeersdeelnemers in de weg zit. Jouw aanhangwagen valt niet onder de autoverzekering. Daarvoor kan je als beste een aanhangwagenverzekering afsluiten.