Stormschade aan mijn auto: wat moet ik doen?

Stormschade aan uw auto is vervelend. Bijvoorbeeld door een omgewaaide boom of een dakpan die op uw auto landt. Maar ook andere natuurschade aan uw auto zoals hagel of bliksem is onaangenaam. Wat betekent zo’n schade voor uw autoverzekering?

Stormschade auto? Volg het stappenplan

Heeft u stormschade aan uw auto, volg dan onderstaande stappen:

 • Stap1: Zorg altijd dat u en uw medepassagiers veilig zijn.
 • Stap 2: Kunt u door de schade niet naar huis rijden neem dan telefonisch contact op met de Univé Alarmcentrale +31 592 348 112, 24/7 bereikbaar.
 • Stap 3: Meldt uw schade zo snel mogelijk bij Univé online via Mijn Univé of via de Univé-App.

Kijk voor meer informatie in het schade stappenplan.

Wat doet Univé voor u?

 • Na uw online schademelding bij Univé, ontvangt u binnen een paar minuten een bevestiging per e-mail.
 • Uw schademelding wordt binnen 5 dagen beoordeeld. Wij nemen contact met u op als er nog aanvullende informatie nodig is.
 • De schade wordt gemiddeld binnen 2 maanden afgewikkeld.
 • In Mijn Univé of de Univé-App kunt u uw schademelding volgen.

Is stormschade auto verzekerd?

Blikschade of lakschade door storm, hagel of bliksem aan uw auto is verzekerd met de WA+ of All Risk autoverzekering van Univé. Er geldt wel een eigen risico. Meestal is dit € 100. Maar het kan een hoger bedrag zijn als u daarvoor heeft gekozen bij het afsluiten van de autoverzekering. Welk eigen risico voor u van toepassing is, vindt u op uw polis. 

Ook ruitschade aan uw auto door storm of hagel is verzekerd. Wel geldt er bij ruitvervanging een eigen risico van € 100.

Heeft u een WA-autoverzekering dan is stormschade aan uw eigen auto niet gedekt.

Stormschade en no-claim korting

Wanneer u schade heeft aan uw auto die is veroorzaakt door storm, hagel of bliksem, dan heeft dit geen gevolgen voor uw no-claimkorting. Dus u behoudt uw trede op de bonus-malusladder.

Univé SchadeService: uw schade snel hersteld

Heeft u stormschade aan uw auto en bent u WA+ of All Risk verzekerd, dan staan door het heel Nederland schadeherstelbedrijven van Univé SchadeService klaar. Zij helpen u namens Univé weer op weg. Ook vindt u in de Unive-App de door Univé geselecteerde schadehersteller bij u in de buurt.

De schadehersteller die is aangesloten bij de Univé SchadeService herkent u aan onderstaand vignet.

Schadeservice bij WA autoverzekering

De stormschade aan uw eigen auto is bij een WA autoverzekering niet verzekerd. U kunt wel gebruik maken van ons netwerk van schadeherstellers. Daarvoor kunt u gratis een reparatieofferte aanvragen.

Preventietips om stormschade te voorkomen

Schade aan uw auto door storm of ander noodweer is nooit helemaal te voorkomen. Maar we hebben een aantal tips voor u waarmee u de kans op schade beperkt wordt.

 • Blijf thuis als storm, hagel of onweer wordt voorspeld.
 • Parkeer uw auto bij voorkeur overdekt bijvoorbeeld in een garage of onder een carport. Als dit niet mogelijk is, zoek dan een plek waar u niet onder een boom parkeert.
 • Bent u onderweg en wordt het weer te gevaarlijk om te rijden? Zoek dan een veilige parkeerplek en vervolg uw reis als het weer veilig is.
 • Heeft u een aanhanger bij u met lading? Controleer of alles goed vast zit zodat u geen andere verkeersdeelnemers hindert. Uw aanhangwagen valt niet onder de autoverzekering. Daarvoor kunt u een aanhangwagenverzekering afsluiten.