Ga naar inhoud

Aanhangwagen­verzekering

Uw oplegger en aanhanger WA+ of All Risk verzekeren.

Kies uw oplegger- of aanhangerverzekering

Een aanhangerverzekering van Univé voor de oplegger en aanhanger is een slimme keuze. Een aanhangwagen en een paardentrailer verzekert u altijd All Risk. Voor een oplegger kunt u kiezen uit twee mogelijkheden: Beperkt casco of All Risk.

Waarom onze aanhangwagenverzekering?

Hulp bij schade

Hulp nodig bij schade aan uw aanhanger? Lees wat u kunt doen. Of meld uw schade bij Univé.

Alles over onze aanhangwagenverzekering

Met een aanhangwagenverzekering van Univé weet u zeker dat u altijd verzekerd bent voor brand, diefstal, inbraak, storm, hagel en overstekende dieren. Kiest u voor All Risk, dan is alle schade aan uw aanhanger of oplegger gedekt, net als schade die veroorzaakt is door met de aanhanger vervoerde dieren.

Is een WA-verzekering voor de aanhangwagen verplicht?

Nee, een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) is alleen verplicht voor motorrijtuigen. Voor de aanhangwagen geldt dat niet. De aanhangwagen is in het verkeer meeverzekerd op de verzekering van het trekkende motorrijtuig. En daarbuiten op uw aansprakelijkheidsverzekering.

Heb ik voor de aanhangwagen een aparte groene kaart nodig?

In principe niet. Op de groene kaart van de trekkende auto staat de code 'AF'. Dit wil zeggen dat de auto inclusief een aanhanger is verzekerd voor het toebrengen van schade aan anderen. Maar aan de grens van Duitsland, Polen en Spanje kan men u vragen naar een aparte groene kaart voor de aanhangwagen. Vraag dus tijdig een groene kaart aan als u naar deze landen wilt gaan of erdoorheen wilt rijden.

Wat is verzekerd met een aanhangwagenverzekering?

Uw aanhangwagen, oplegger, paardentrailer of verkoopwagen kan op veel manieren beschadigen. Bijvoorbeeld door een aanrijding of als u het slachtoffer van vandalisme bent. Ook kan de aanhangwagen worden gestolen. Met deze verzekering bent u in deze gevallen verzekerd.

Welke schades zijn niet verzekerd met een aanhangwagenverzekering?

Niet elke schade is verzekerd. Denk bijvoorbeeld aan schade aan uw lading en schade aan de dieren die u in uw aanhangwagen vervoert en de kosten voor herstel of vervanging van versleten onderdelen. Maar ook schade opgelopen tijdens de verhuur van uw aanhangwagen, schade door slijtage, vocht en langzaam werkende (weers)invloeden.

Wilt u precies weten in welke situaties u verzekerd bent en in welke niet? Lees dan de voorwaarden.

Profiteer van pakketkorting

Heeft u meerdere schadeverzekeringen bij Univé? Dan profiteert u automatisch van onze pakketkorting. Op vrijwel alle verzekeringen krijgt u 1% korting op uw totale premie. Uw voordeel kan oplopen tot 10% korting.

Documenten en voorwaarden bij de aanhangwagenverzekering

Op deze pagina vindt u algemene informatie over de dekking van de aanhangwagenverzekering. Wilt u weten wat er wel en niet verzekerd is? Lees dan de voorwaarden hieronder.Heeft u al een aanhangwagenverzekering bij Univé? Dan kunt u op het bijbehorende polisblad/pakketoverzicht lezen welke voorwaarden van toepassing zijn. Uw polisblad vindt u in Mijn Univé onder het tabblad ‘Verzekeringen’.

Veelgestelde vragen

De vijf meest gestelde vragen over de aanhangwagenverzekering