Ga naar inhoud

Tolwegen in België

Met de auto ben je zomaar in ons buurland België. Net zoals in Nederland betaal je in België geen tol voor het gebruik van de autosnelweg. Er is slechts één tunnel waar je tol moet betalen: de Liefkenshoektunnel.

Tol betalen in België 

In België vind je, op één uitzondering na, geen tolwegen. Tol hoef je dus bijna niet te betalen in ons buurland. Alleen wanneer je door de Liefkenshoektunnel ten noorden van Antwerpen rijdt, betaal je tol in België.   

Ga je via België naar Frankrijk of Spanje? Dan kom je wel meerdere tolwegen tegen.  

Tol berekenen voor België 

In de Europese Unie zijn er meerdere landen met tolwegen. Denk bijvoorbeeld aan Frankrijk, Italië, Portugal, Spanje, Griekenland, Polen en Kroatië. Rijd je hier doorheen of ga je hiernaartoe? Hou er dan rekening mee dat je hier wel tol moet betalen. 

Hoeveel tol je moet betalen hangt af van het land, maar ook van het moment dat je reist. In sommige landen betaal je op bepaalde tijden of tijdens bepaalde periodes namelijk meer of minder.

Op reis naar België met Univé 

Ondanks dat België heel dichtbij is, valt het wel onder het buitenland. Wil je onbezorgd op vakantie naar België? Controleer dan van tevoren je autoverzekering en reisverzekering. Met de aanvullende dekking Pechhulp Buitenland word je geholpen bij pech onderweg. Zo weet je zeker dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan in ons mooie buurland.

Meer over Pechhulp Buitenland