Ga naar inhoud

Milieuzones in Oostenrijk

Ga je met je auto op vakantie naar Oostenrijk? Dan heb je op dit moment (2024) nog geen milieusticker nodig. In Oostenrijk zijn er namelijk nog geen milieuzones ingesteld voor personenauto’s.  

Voor voertuigen in de categorie N, zoals bestelwagens en vrachtwagens, heb je in een aantal regio’s wel een milieusticker nodig. Ook voor campers die in voertuigcategorie N staan ingeschreven, is een milieusticker vereist. Waar deze milieuzones gelden en hoe je een milieusticker aanvraagt, lees je op deze pagina.  

Milieuzones voor voertuigcategorie N 

In Oostenrijk zijn milieuzones ingesteld voor voertuigen in de categorie N. Dit zijn motorvoertuigen die ontworpen zijn voor het vervoer van goederen, zoals vrachtwagens en bestelwagens. Categorie N is onderverdeeld in drie klassen: N1, N2 en N3. In de milieuzones van Oostenrijk moet elke bestelwagen (N1), vrachtwagen (N2) en zware vrachtwagen (N3) een milieusticker hebben.  

Voor campers die in voertuigcategorie N1, N2 of N3 zijn ingeschreven is een milieusticker ook verplicht. Of jouw camper hieronder valt, kun je nagaan op het kentekenbewijs en op de website van de RDW.  

Milieusticker Oostenrijk kopen 

De milieusticker (Abgasplakette) voor Oostenrijk is te verkrijgen in de meeste garages en steunpunten van de ÖAMTC. Meer informatie over de ‘Abgasplakette’ vind je op de website van ÖAMTC.  

Milieuzones Duitsland  

Reis je met een personenauto naar Oostenrijk? Dan hoef je op dit moment (2024) nog geen rekening te houden met milieuzones. Als je via Duitsland naar Oostenrijk rijdt, kun je deze wel tegenkomen. Maak je een tussenstop in een Duitse milieuzone? Vergeet dan niet om op tijd een milieusticker voor Duitsland aan te vragen.  

Goed voorbereid op reis naar Oostenrijk 

Vergeet voor je vakantie naar Oostenrijk niet om een tolvignet aan te schaffen. Deze is verplicht op de Oostenrijkse A- en S wegen voor motorvoertuigen tot 3.500 kg. Bovendien is het verstandig om een goede reisverzekering af te sluiten. Zo ga je goed onbezorgd op vakantie naar Oostenrijk.