Ga naar inhoud

Reisverzekering afsluiten voor vakantie naar Oostenrijk

Oostenrijk is met haar prachtige natuur, uitgestrekte berggebieden en gezellige sfeer een veelgekozen vakantiebestemming. Door de ligging in de Alpen leent het land zich uitstekend voor een actieve vakantie vol avonturen zoals een trektocht van ‘Almhütte’ naar ‘Almhütte’, een sportieve wintersportvakantie of een avontuurlijke rondreis op de motor. Wil je goed voorbereid en onbezorgd naar Oostenrijk reizen? Regel dan een reisverzekering bij Univé en kies aanvullende dekkingen voor extra zekerheid. Bijvoorbeeld een reisverzekering met annulering.

Reisverzekering Oostenrijk

Wil je naar Oostenrijk op vakantie? Dan is het verstandig om van tevoren een goede reisverzekering af te sluiten. Welke reisverzekering het beste bij jou past, hangt ervan af hoe vaak je naar Oostenrijk reist. Ga je voorlopig één keer naar Oostenrijk? Kies dan voor de Univé Kortlopende reisverzekering met dekking in heel Europa. Daarmee ben je goed verzekerd voor je aankomende reis. Ga je vaker op reis door Europa? Overweeg dan de Univé Doorlopende Reisverzekering. Met de basisdekking ben je verzekerd tegen schade tijdens je reis.   

Aanvullende dekkingen bij je reisverzekering

Met een breed aanbod van meer dan 500 campings, leent Oostenrijk zich perfect voor een vakantie met caravan of camper. Ook met de motor is het prima vertoeven in Oostenrijk. Met welk motorrijtuig je ook van plan bent te reizen, je bent met de aanvullende dekking pechhulp motorrijtuigen tijdens je gehele reis verzekerd. Je kunt rekenen op voor hulp bij pech of een ongeval met je auto, motor, caravan of camper. De pechhulp geldt in Nederland als je op weg bent naar of terugkomt uit Oostenrijk. 

Annuleringsverzekering bij je reisverzekering

Soms gebeurt het dat je niet meer op reis kunt, bijvoorbeeld omdat je ziek wordt. Dat is natuurlijk jammer, en ook zonde van je geld. Met de kortlopende annuleringsverzekering voorkom je verlies van je geld bij het voortijdig annuleren of beëindigen van je reis.  

Reis je vaker naar Oostenrijk? Kies dan voor de Doorlopende annuleringsverzekering. In één keer geregeld, altijd verzekerd. Let erop dat een annuleringsverzekering binnen 7 dagen na het boeken van je reis naar Oostenrijk afsluit. Je kunt de reisverzekering met annuleringsverzekering afsluiten.

Bekijk onze reisverzekeringen

Een reisverzekering voor meer dan één land

De Univé reisverzekering is uiteraard geldig in meer landen. Je hebt de keuze tussen een Europa- of een werelddekking. Bekijk enkele populaire bestemmingen die onder de Europadekking vallen:

Een volledige lijst vind je hier.

Met de werelddekking ben je in elk land verzekerd. Voor een vakantie naar Amerika kies je voor een reisverzekering Amerika met werelddekking. Dit geldt ook voor landen als Canada, Thailand of de rest van de wereld. Bekijk ook de reisverzekering Canada en de reisverzekering voor Thailand.