Ga naar inhoud

Reisverzekering afsluiten voor vakantie naar Oostenrijk

Oostenrijk is met haar prachtige natuur, uitgestrekte berggebieden en gezellige sfeer een veelgekozen vakantiebestemming. Door de ligging in de Alpen leent het land zich uitstekend voor een actieve vakantie vol avonturen zoals een trektocht van ‘Almhütte’ naar ‘Almhütte’, een sportieve wintersport of een avontuurlijke rondreis op de motor. Wilt u goed voorbereid en onbezorgd naar Oostenrijk reizen? Regel dan een reisverzekering bij Univé en kies aanvullende dekkingen voor extra zekerheid.

Reisverzekering Oostenrijk

Wilt u naar Oostenrijk op vakantie? Dan is het verstandig om van tevoren een goede reisverzekering af te sluiten. Welke reisverzekering het beste bij u past, hangt ervan af hoe vaak u naar Oostenrijk reist. Gaat u voorlopig één keer naar Oostenrijk? Kies dan voor de Univé Kortlopende reisverzekering met dekking in heel Europa. Daarmee bent u goed verzekerd voor uw aankomende reis. Gaat u vaker op reis door Europa? Overweeg dan de Univé Doorlopende Reisverzekering. Met de basisdekking bent u verzekerd tegen schade tijdens uw reis.   

Aanvullende dekkingen bij uw reisverzekering

Met een breed aanbod van meer dan 500 campings, leent Oostenrijk zich perfect voor een vakantie met caravan of camper. Ook met de motor is het prima vertoeven in Oostenrijk. Met welk motorrijtuig u ook van plan bent te reizen, u bent met de aanvullende dekking pechhulp motorrijtuigen tijdens uw gehele reis verzekerd. U kunt rekenen op voor hulp bij pech of een ongeval met uw auto, motor, caravan of camper. De pechhulp geldt in Nederland als u op weg bent naar of terugkomt uit Oostenrijk. 

Wintersport in Oostenrijk

Oostenrijk staat bekend om de talrijke wintersportvoorzieningen en is dan ook de populairste wintersportbestemming van heel Europa te noemen. Stel, u gaat op wintersport in Oostenrijk. Dan is het extra belangrijk om u goed te verzekeren gedurende uw verblijf. Bij het afsluiten van een kortlopende of doorlopende reisverzekering tijdens wintersport, is uitbreiden met de aanvullende Wintersportdekking verplicht. Hiermee bent u ook tijdens uw wintersport goed verzekerd voor o.a. een gipsvlucht. Wilt u ook verzekerd zijn voor extra zorgkosten, kies dan ook voor de dekking medische kosten. Zorgkosten vallen in Oostenrijk namelijk vaak hoger uit dan in Nederland. Dit is zeker het geval als u bijvoorbeeld door een val tijdens het skiën naar een privékliniek moet om behandeld te worden. 

Annuleringsverzekering bij uw reisverzekering

Soms gebeurt het dat u niet meer op reis kunt, bijvoorbeeld omdat u ziek wordt. Dat is natuurlijk jammer, en ook zonde van uw geld. Met de kortlopende annuleringsverzekering voorkomt u verlies van uw geld bij het voortijdig annuleren of beëindigen van uw reis.  

Reist u vaker naar Oostenrijk? Kies dan voor de Doorlopende annuleringsverzekering. In één keer geregeld, altijd verzekerd. Let erop dat een annuleringsverzekering binnen 7 dagen na het boeken van uw reis naar Oostenrijk afsluit. U kunt de reis- en annuleringsverzekering combineren bij het afsluiten van uw reisverzekering.

Bekijk onze reisverzekeringen

Een reisverzekering voor meer dan één land

De Univé reisverzekering is uiteraard geldig in meer landen. U heeft de keuze tussen een Europa- of een werelddekking. Enkele populaire bestemmingen die onder de Europadekking vallen zijn:

Een volledige lijst vindt u hier.

Met de werelddekking bent u in elk land verzekerd. Voor een vakantie naar AmerikaCanada, Thailand of de rest van de wereld kiest u dus voor de werelddekking.