Uw autoverzekering opzeggen

Wilt u uw Univé autoverzekering opzeggen? Dat kan eenvoudig online via Mijn Univé of onze App. Wilt u direct contact met een medewerker? Bekijk hier alle contactgegevens of kom langs bij een Univé-winkel bij u in de buurt.

Autoverzekering opzeggen

Opzeggen via Mijn Univé

Het opzeggen via Mijn Univé gaat eenvoudig en snel. U logt in met uw Mijn Univé account. In Mijn Univé klikt u in uw overzicht op het pijltje achter 'autoverzekering'. Hierna komt u op polisdetails en klikt u op de link 'verzekering opzeggen'. Vul vervolgens de gevraagde gegevens in en verstuur de opzegging.

Autoverzekering opzeggen

Vrijwaringsbewijs

Wanneer u uw auto verkoopt, ontvangt u een vrijwaringsbewijs. Houdt u dit bewijs bij de hand, zodat u deze gegevens aan ons kunt doorgeven.

Uw auto WA verzekeren of schorsen

Zolang het kenteken op uw naam staat, moet uw auto altijd minimaal WA verzekerd zijn. Ook als u niet met de auto rijdt. Er is één uitzondering: als u het kenteken heeft geschorst via de RDW. In dat geval mag de auto niet meer op de openbare weg staan en mag u er ook niet meer mee rijden.

Kortingen en opzeggen

Heeft u nu meerdere Univé-verzekeringen? En bent u van plan om uw autoverzekering op te zeggen? Dan kan dit gevolgen hebben voor de hoogte van uw pakketkorting.