Uw autoverzekering opzeggen of schorsen

 

Wilt u uw autoverzekering bij Univé opzeggen? Misschien is het verstandig daar toch nog eens over na te denken. Want de kans bestaat dat u bij Univé eenvoudig premie kunt besparen, bijvoorbeeld omdat een andere dekking beter bij uw auto past. 

Advies op maat

Neem daarom voor een advies op maat contact met ons op via 0592 349 560. Bereikbaar maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 21:00 uur en zaterdag tussen 08:30 en 17:00 uur. Onze adviseurs kijken dan samen met u naar alle opties voor uw specifieke situatie.

Kortingen en opzeggen

Heeft u nu meerdere Univé-verzekeringen? En bent u van plan om uw autoverzekering op te zeggen? Dan kan dit gevolgen hebben voor de hoogte van uw pakketkorting. En bovendien voor uw korting via het Ledencollectief wanneer u als zorgverzekering een Univé-basisverzekering heeft.  

Zo kunt u uw autoverzekering opzeggen bij Univé

 • Telefonisch
  U kunt de Klantenservice bellen: 0592 349 560.
  Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 21:00 uur en op zaterdag van 08:30 tot 17:00 uur.
 • Regiokantoor
  U kunt ook langsgaan bij het Univé-kantoor bij u in de buurt. Of contact opnemen met uw adviseur.
 • Online
  Uw autoverzekering kunt u ook opzeggen via Mijn Univé.
  (Heeft u nog geen Mijn Univé-account? Deze kunt u zich hiervoor eenvoudig aanmelden.)

Uw autoverzekering kunt u na één jaar op elk moment opzeggen. U heeft wel een opzegtermijn van één maand. 

Wanneer u uw auto verkoopt, ontvangt u een vrijwaringsbewijs. Houdt u dit bewijs bij de hand, zodat u deze gegevens aan ons kunt doorgeven. Ook kunt u een foto van uw vrijwaringsbewijs toesturen via Whatsapp: 06 1277 8504. 

Minimaal WA verzekeren of schorsen

Zolang het kenteken op uw naam staat, moet uw auto altijd minimaal WA verzekerd zijn. Ook als u niet met de auto rijdt. Er is één uitzondering: als u het kenteken heeft geschorst via de RDW. In dat geval mag de auto niet meer op de openbare weg staan en mag u er ook niet meer mee rijden. 

 

Lees meer over het wijzigen van uw autoverzekering.