Ga naar inhoud

Autoverzekering afsluiten en 18 jaar oud

Net je rijbewijs gehaald en wil je direct je eerste auto kopen? Voordat je dan de weg op kunt, moet je eerst een autoverzekering afsluiten. Dat is nog lastig, omdat je niet bij alle verzekeraars terecht kunt. Daarnaast is het voor een jonge autobezitter vaak een stuk duurder om een autoverzekering af te sluiten. Wat zijn de opties en hoe kun je toch op je autoverzekering besparen?

Autopremie een stuk duurder voor een 18-jarige

Jongeren tot 25 jaar veroorzaken in verhouding tot ‘oudere’ automobilisten veel meer schade met hun auto. Daarom betaal je als 18-jarige een leeftijdstoeslag op je autopremie. Daarnaast heb je als 18-jarige waarschijnlijk nog geen schadevrije jaren opgebouwd. En dus ontvang je nog niet zoveel no-claimkorting als bijvoorbeeld je ouders. Hierdoor ben je als 18-jarige dus een stuk duurder uit voor je autoverzekering.

Autoverzekering op naam van je ouders

Vind je de kosten voor je autoverzekering nogal hoog? En overweeg je om een autoverzekering op naam van je ouders af te sluiten? Houd er dan rekening mee dat dit bij de meeste autoverzekeraars niet is toegestaan. Doe je dit wel, dan pleeg je fraude en dit kan grote gevolgen hebben voor de toekomst. Bovendien bouw je zo zelf geen schadevrije jaren op.

Welke autoverzekering voor mijn eerste auto?

Je bent wettelijk verplicht om minimaal een WA-dekking voor je auto af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd voor schade aan anderen. Wil je ook dat de schade aan je eigen auto deels wordt vergoed? Kies dan voor WA+ (dekking voor o.a.: brand, diefstal en stormschade). All Risk is de meest uitgebreide dekking. Hiermee is ook schade aan je eigen auto bij een aanrijding gedekt. Maar dit is ook direct de duurste.

Let op! Wil je een auto kopen? Met alleen het aankoopbedrag voor de auto ben je er nog niet. Check vooraf of je genoeg geld achter de hand hebt om de kosten van de auto te kunnen betalen. Denk aan: wegenbelasting, benzine en natuurlijk je verzekering.

Meer zekerheid? Kies voor aanvullende dekkingen

Wil je met een veiliger gevoel de weg op? Kies dan voor een aanvullende autoverzekering. Bijvoorbeeld pechhulp voor als je auto het onderweg ineens niet meer doet. Of een inzittendenverzekering: dan is iedereen goed verzekerd bij letsel en schade na een auto-ongeluk. 

Kan ik bij Univé ook op mijn autoverzekering besparen?

Jongeren kunnen bij Univé al op hun 17e een autoverzekering afsluiten. Wil je extra besparen? Dan heb je de volgende opties:

  • Doe mee met een rijvaardigheidstraining bij één van onze partners en krijg 2 extra no-claimtreden cadeau.
  • Sluit gratis de aanvullende dekking Veilig op Weg af. Hiermee kun je met veilig rijgedrag tot 10% korting op je totale autopremie verdienen.

Daarnaast krijg je bij Univé bij 0 schadevrije jaren al direct 50% no-claimkorting.

18 jaar oud en je eerste auto verzekeren bij Univé

Benieuwd welke autopremie je bij Univé betaalt? Je kunt 24/7 online je autopremie bij Univé berekenen en afsluiten. Zo kun je direct met een veilig gevoel de weg op.

Sluit nu af of bereken je premie