Ga naar inhoud

Verkeerssituaties en regels

Hoe zit het ook al weer met die verkeerssituaties en de regels? Wanneer heeft u voorrang of hoe voegt u veilig in op de snelweg. Weet u het nog?

Rijden met uitstekende lading

Wilt u iets groots vervoeren met uw auto? En past dit niet helemaal in de auto? Dan is het goed om te weten hoever de lading mag uitsteken zodat u er toch de weg mee op mag. We leggen de regels uit.

Lees meer

Voorrangsregels

Met de voorrangsregels zorgen we ervoor dat het verkeer geordend is. En dat verkeersdeelnemers zo min mogelijk ongelukken veroorzaken. Hoe zit het ook alweer?

Lees meer

Afstand houden op de weg

Rijdt u achter een andere auto, dan is het uiteraard belangrijk om voldoende afstand te houden. Maar hoeveel is dat precies? En wat te doen tegen bumperkleven?

Lees meer

Boete bij geen gordel

Zit u in de auto, dan moet u een autogordel om voor uw veiligheid. Dit is zowel voorin als achterin verplicht. Geen gordel bij een controle? Grote kans op een boete.

Lees meer

Betekenis strepen op de weg

Er zijn verschillende soorten strepen op de weg. Een doorgetrokken streep of een onderbroken streep. In de kleuren geel, groen of wit. Wat betekent elke streep?

Lees meer

Verkeersregels invoegen

Het invoegen via de invoegstrook op de snelweg en op andere wegen zorgt nogal eens voor onduidelijkheid en irritaties. Waar moet u op letten bij veilig invoegen?

Lees meer

Verkeersregels claxon

Toeteren terwijl u in de auto zit: we doen dat allemaal wel eens. Bijvoorbeeld omdat de auto voor u niet ziet dat het licht op groen staat. Maar mag dat eigenlijk wel?

Lees meer

Verkeersregels hulpdiensten

U rijdt in de auto en plotseling hoort u een sirene . Weet u dan wat u moet doen? En wat de verkeersregels voor hulpdiensten zijn?

Lees meer

Verkeersregels kruisingen

Welke regels gelden er ook alweer op kruidisingen? Is een kruising hetzelfde als een kruispunt? En gaat het om een gelijkwaardig kruispunt of een ongelijkwaardig kruispunt?

Lees meer

Verkeersregels pk auto

U heeft vast wel eens gehoord van de term PK (paardenkracht). Maar weet u ook wat de term inhoudt en wat het betekent voor het vermogen van uw auto?

Lees meer

Regels richtingaanwijzer

Weet u de regels voor het gebruik richtingaanwijzer nog? Veel weggebruikers hebben er een hekel aan als een automobilist dit niet goed gebruikt. We leggen het uit.

Lees meer

Verkeersregels rotonde

Kruispunten worden steeds vaker vervangen door rotondes. Maar hoe werken rotondes en wie heeft er voorrang? En dan zijn er ook nog meerdere soorten rotondes.

Lees meer

Verkeersregels woonerf

Automobilisten mogen op een woonerf komen, maar er zijn vooral voetgangers en fietsers. Wat zijn de verkeersregels voor een woonerf?

Lees meer

Verkeersboetes

Om een verkeersboete te voorkomen, moet u zich aan de regels houden. Maar waar kunnen we in Nederland nu allemaal een boete voor krijgen?

Lees meer

Lees onze tips en ga veilig op weg

Wilt u meer weten over het voorkomen, beperken en herstellen van problemen met uw auto, zodat u veilig op pad kunt? Bekijk dan onze pagina met advies en tips over o.a. het (ver)kopen van uw auto, autoschade, auto-onderhoud, verkeersregels en verkeersveiligheid. 

Lees meer