Mantelzorg

Ruim 4 miljoen Nederlanders zorgen een lange tijd voor hun zieke familieleden of vrienden. Zorgt u ook onbetaald en langdurig voor uw zieke partner of voor een gehandicapt kind? Of geeft u zorg aan uw vader of moeder?  Dan bent u een mantelzorger.

Soms bent u er 24 uur per dag mee bezig, en soms duurt de zorg jaren. Een veel voorkomende valkuil is dat u als mantelzorger overbelast raakt. Neem daarom tijdig maatregelen om dit te voorkomen. De belangrijkste tip: zorg ook goed voor uzelf! Want het is belangrijk dat ú de regie behoudt. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Univé is er voor u.

Vergoedingen voor mantelzorgers

Unive helpt mantelzorgers met verschillende vergoedingen. Lees meer over deze vergoedingen

Cursussen

We vergoeden vanuit de aanvullende verzekering verschillende cursussen die u als mantelzorger kunnen helpen. De cursus DementineOnline, over zorgen voor iemand met dementie, wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Mantelzorgmakelaar

De mantelzorgmakelaar kan u helpen bij het regelen van zorg en financiën, u helpen om de juiste organisaties te vinden en adviseren om te voorkomen dat u overbelast raakt. 

Vervangende mantelzorg

Om ervoor te zorgen dat u zelf ook genoeg rust kunt nemen, of bijvoorbeeld op vakantie kunt gaan, is er vervangende mantelzorg. Vanuit onze aanvullende zorgverzekeringen krijgt u vergoeding voor een bepaald aantal dagen. De zorg voor uw familielid of vriend wordt dan tijdelijk overgenomen door een zorgprofessional. 

Meer informatie en tips voor mantelzorgers

Als eerste op de hoogte van nieuwe services, workshops en informatie voor mantelzorgers? Schrijf u in en ontvang al onze extra's per e-mail.

Contact met anderen via Nietvoormezelfalleen.nl

‘Niet voor mezelf alleen’ is een maatschappelijk initiatief voor mensen die zich actief inzetten voor anderen. Het gaat om mensen die een naaste helpen of verzorgen en die met elkaar activiteiten in hun buurt of hun woonplaats organiseren. Via ‘Niet voor mezelf alleen’ leert u hoe u dit op vrijwillige basis samen voor elkaar krijgt zonder bijvoorbeeld veel kosten te maken. Ook krijgt u de beschikking over een eigen, gebruiksvriendelijke website. Zo kan iedereen kennismaken met uw activiteiten en zich bij u aansluiten. ‘Niet voor mezelf alleen’ is een non-profit initiatief. Deelnemers hebben geen verplichtingen en hoeven geen vergoeding te betalen.

Univé vergoedt cursus DementieOnline

Zorgt u voor een naaste met dementie? Dan is er speciaal voor u www.dementieonline.nl. Op deze website willen we u ondersteunen, zodat u de zorg langer en op een zo goed mogelijke manier kunt volhouden. Hierdoor kan ook de patiënt met dementie langer thuis wonen. Voor de cursus van DementieOnline kunt u een vergoeding krijgen vanuit de basisverzekering van Univé.

Blogs over zorgen voor elkaar

Denise en haar oma
Blog Zorg
Zo zorgt Denise voor haar oma

Al haar hele leven is Denise twee handen op een buik met haar oma Miep. Van vroeger logeren bij opa en oma, naar samen shoppen in de stad tot op de koffie bij oma thuis en af en toe voor haar koken en de boodschappen doen. Waar oma vroeger juist voor Denise zorgde, zijn de rollen steeds meer omgedraaid, maar nog steeds staan ze allebei op hun eigen manier voor elkaar klaar. Ze delen hun belevenissen op social media, bij Denise, maar zeker ook op oma’s eigen socials. In dit blog deelt Denise een kijkje in haar leven op het gebied van zorgen voor elkaar en de waarde hiervan.

bloemist
Blog Zorg
Shiela werkte als bloemist, maar werkt nu bij de GGD: "Had meteen het gevoel dat ik iets moest doen"

Normaal gesproken is Shiela Luchies actief als bloemist, met name voor bedrijven. Ze maakt cadeauboeketten, bloemstukken voor op de balie of kleedt een kantoor aan in kerstsferen. Toen vanwege de coronacrisis in maart 2020 veel kantoren hun deuren sloten, kwam haar werk grotendeels stil te liggen.

Mantelzorg
Blog Zorg
Als mantelzorger sta je niet alleen

Bij Univé ondersteunen we mantelzorgers vanuit de zorgverzekering