

Mantelzorg
Soms bent u er 24 uur per dag mee bezig, en soms duurt de zorg jaren. Een veel voorkomende valkuil is dat u als mantelzorger overbelast raakt. Neem daarom tijdig maatregelen om dit te voorkomen. De belangrijkste tip: zorg ook goed voor uzelf! Want het is belangrijk dat ú de regie behoudt. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Univé is er voor u.
Vergoedingen voor mantelzorgers
Univé helpt mantelzorgers met verschillende vergoedingen. Lees meer over deze vergoedingen.
Cursussen
We vergoeden vanuit de aanvullende verzekering verschillende cursussen die u als mantelzorger kunnen helpen. Zoals de cursus DementineOnline, over zorgen voor iemand met dementie.
Mantelzorgmakelaar
De mantelzorgmakelaar kan u helpen bij het regelen van zorg en financiën, u helpen om de juiste organisaties te vinden en adviseren om te voorkomen dat u overbelast raakt.
Vervangende mantelzorg
Vanuit onze aanvullende zorgverzekeringen krijgt u vergoeding voor vervangende mantelzorg. De zorg voor uw familielid of vriend wordt dan tijdelijk overgenomen door een zorgprofessional.
Tips voor mantelzorgers
Als mantelzorger is het belangrijk om ook goed voor uzelf te zorgen. Bekijk onze tips om overbelasting te voorkomen, en leer waar u terechtkunt voor hulp bij zorgvragen.
Blijf op de hoogte
Wilt u als eerste op de hoogte zijn van nieuwe services, workshops en informatie voor mantelzorgers? Laat het ons weten, en ontvang alle extra's per e-mail.
Zorg voor een ander regelen
Soms is het handig om als mantelzorger de zorgverzekeringszaken voor een ander te kunnen regelen. Daarvoor heeft u toestemming nodig van die persoon. Dat kan via een machtigingsformulier naastenverstrekking.
Hulp voor mantelzorgers
Samen je naasten helpen
Leer gratis om samen met buurtgenoten activiteiten in de omgeving te organiseren via 'Niet voor mezelf alleen'. U krijgt onder andere een eigen, gebruiksvriendelijke website. Dat maakt uw initiatief beter zichtbaar en makkelijker vindbaar.
Thuis in Blijvende Zorg
Met vragen over langdurige zorg kunt u gratis terecht bij Kennisloket. Ook als u geen verzekering heeft bij Univé. Onze adviseurs geven inzicht in de mogelijkheden voor zorg. En kunnen u helpen met het invullen van formulieren.
Samen beter thuis
Op de website van Samen Beter Thuis vindt u informatie en tips over mantelzorg. Bijvoorbeeld instructievideo's over verzorgen en verplaatsen. En advies over onderwerpen zoals voeding, hulpmiddelen en woningaanpassing.
Praten over later
In gesprek gaan met familie over later kan ingewikkeld of spannend zijn. Het Familiegesprek helpt. Dit boekje met tips en stellingen geeft handvatten om onderwerpen zoals de juiste zorg, zelfstandig blijven wonen of een testament te bespreken.
Blogs over mantelzorg
27 juli 2022
Wat betekent mantelzorg voor je relatie?
Je man of vrouw wordt ziek of krijgt een ongeluk en heeft hulp nodig. Naast partner ben je dan ook opeens verzorger. Dat kan je relatie veranderen. Je krijgt er andere taken bij en de onderlinge rollen gaan veranderen. Ook krijg je te maken met een soort verlies, je relatie was hiervoor toch anders. Hoe je hiermee omgaat en hoe je samen op zoek kunt gaan naar een nieuwe balans in de relatie, lees je in dit blog.
1 juli 2022
Zo zorgt Denise voor haar oma
Al haar hele leven is Denise twee handen op een buik met haar oma Miep. Van vroeger logeren bij opa en oma, naar samen shoppen in de stad tot op de koffie bij oma thuis en af en toe voor haar koken en de boodschappen doen. Waar oma vroeger juist voor Denise zorgde, zijn de rollen steeds meer omgedraaid, maar nog steeds staan ze allebei op hun eigen manier voor elkaar klaar. Ze delen hun belevenissen op social media, bij Denise (iamtheknees), maar zeker ook op oma’s eigen socials. In dit blog deelt Denise een kijkje in haar leven op het gebied van zorgen voor elkaar en de waarde hiervan.
24 juli 2017
Mantelzorger en aansprakelijkheid. Hoe zit dat?
Het is goed om te checken hoe je verzekerd bent. Je kunt bijvoorbeeld aansprakelijk worden gesteld als er een keer iets misgaat en de hulpbehoevende daardoor schade lijdt. Voor mantelzorgers is de aansprakelijkheid anders geregeld dan voor vrijwilligers.