Ga naar inhoud

Mantelzorg

Ruim 4 miljoen Nederlanders zorgen een lange tijd voor hun zieke familieleden of vrienden. Zorgt u ook onbetaald en langdurig voor uw zieke partner of voor een gehandicapt kind? Of geeft u zorg aan uw vader of moeder?  Dan bent u een mantelzorger.

Soms bent u er 24 uur per dag mee bezig, en soms duurt de zorg jaren. Een veel voorkomende valkuil is dat u als mantelzorger overbelast raakt. Neem daarom tijdig maatregelen om dit te voorkomen. De belangrijkste tip: zorg ook goed voor uzelf! Want het is belangrijk dat ú de regie behoudt. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst.  De aanvullende verzekeringen van Unive bieden u verschillende vergoedingen voor mantelzorg.

Mantelzorgpas

Wat gebeurt er als u als mantelzorger onverwacht ziek wordt of een ongeval krijgt? Wie neemt de zorg dan over? Om snel actie te kunnen ondernemen en de zorg door te laten gaan, is de mantelzorgpas bedacht. Deze wordt voorlopig voor de volgende regio's uitgegeven:

 Wilt u zo'n pas? Neem dan contact op met een van de genoemde instanties.U kunt de mantelzorgpas ook ophalen bij een Univé-winkel in de genoemde regio's.
 Woont u niet in deze regio's en wilt u meer informatie over mantelzorg lezen. Bekijk dan de mantelzorgfolder.

Univé vergoedt cursus DementieOnline

Zorgt u voor een naaste met dementie? Dan is er speciaal voor u www.dementieonline.nl. Op deze website willen we u ondersteunen, zodat u de zorg langer en op een zo goed mogelijke manier kunt volhouden. Hierdoor kan ook de patiënt met dementie langer thuis wonen. Voor de cursus van DementieOnline kunt u een vergoeding krijgen vanuit de basisverzekering van Univé.

Nietvoormezelfalleen.nl

‘Niet voor mezelf alleen’ is een maatschappelijk initiatief voor mensen die zich actief inzetten voor anderen. Het gaat om mensen die een naaste helpen of verzorgen en die met elkaar activiteiten in hun buurt of hun woonplaats organiseren. Via ‘Niet voor mezelf alleen’ leert u hoe u dit op vrijwillige basis samen voor elkaar krijgt zonder bijvoorbeeld veel kosten te maken.
Ook krijgt u de beschikking over een eigen, gebruiksvriendelijke website. Zo kan iedereen kennismaken met uw activiteiten en zich bij u aansluiten. ‘Niet voor mezelf alleen’ is een non-profit initiatief. Deelnemers hebben geen verplichtingen en hoeven geen vergoeding te betalen.