Ga naar inhoud
Nu met gratis Cyber Fit Service
Nu met gratis Cyber Fit Service

Starten als zzp'er

 • Inzicht in jouw risico's als zzp'er
 • We helpen je snel en vakkundig bij schade
 • Tot 10% pakketkorting
 • Standaard 24/7 Cyberhulp

Een bedrijf starten

Heeft u een goed idee en denkt u erover om te starten als (parttime) zzp’er? Of bent u al iets verder met uw plannen en gaat u zich inschrijven? In welke situatie u ook zit, Univé helpt u graag bij de voorbereidingen op het leven als zelfstandig ondernemer. Want heeft u al nagedacht over de juiste rechtsvorm? En heeft u alle risico’s in kaart gebracht? Hieronder zes stappen om uzelf goed voor te bereiden.

Risico's als startende zzp'er

Als u zelfstandig ondernemer wordt, loopt u risico. Welke risico's dat zijn, hangt af van de branche waarin u gaat werken. Een zzp'er in de bouw moet met andere zaken rekening houden dan een zelfstandige online marketeer. 

Hieronder drie voorbeelden van beroepen en eventuele risico's.

 • Wat als de gereedschappen en materialen die u vervoert in uw bedrijfsbus, gestolen worden? 

 • Stel dat uw klant de rekeningen niet betaalt? Wat kunt u doen?  

 • Wat als u tijdelijk iemand inhuurt voor een klus, maar deze persoon valt van een stellage en loopt letsel op?  

 • U heeft uw voorraad thuis opgeslagen. Wat als er brand uitbreekt en uw vooraad raakt beschadigd?
 • U klikt per ongeluk op een link in een phishingmail. Hackers halen hierna uw website uit de lucht. Wie helpt u met het oplossen van dit probleem en is vervolgschade verzekerd?
 • U morst per ongeluk koffie over uw werklaptop en deze is daardoor onbruikbaar. Wat nu?
 • U heeft uw garage omgebouwd tot volwaardige kapsalon. Echter, u krijgt lekkage met enorme schade als gevolg. Wat nu?
 • Wat als u per ongeluk haarverf op de dure, witte jas van een klant morst?
 • Wat als u tijdelijk niet meer kunt werken, doordat u uitvalt tijdens uw zwangerschapsperiode?

Heeft u hulp nodig bij het in kaart brengen van de risico's die u loopt als (startende) zzp'er? Een Univé-adviseur helpt u graag. 

Plan direct een afspraak

Wat biedt Univé starters?

Cybercriminaliteit een groot bedrijfsrisico

Deze schadeverzekering hebben we uitgebreid met standaard Cyberhulp. Cybercriminaliteit is namelijk een groot risico voor je onderneming. Jaarlijks krijgt maar liefst 40% van de bedrijven te maken met cybercriminaliteit. Univé biedt je daarom 24/7 cyberhulp. Lees hoe we je nog meer helpen om je cyberrisico te verkleinen.

Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint je in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2025.

Doe ook mee

Vermoed dat je mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat je zo snel mogelijk contact zoekt met de cyberhelpdesk, om zo eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebreide team van experts staat je dag en nacht geheel kosteloos bij in het geval van cybercriminaliteit.

Meer over de Cyberhulp voor ondernemers

Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijk­heids­verzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering ben je tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit. Dit verzekerde bedrag zal niet voor elke onderneming voldoende zijn. Daarom bieden we de mogelijkheid dit te verhogen naar € 30.000 of € 50.000.

Meer over de vergoeding

Contact en service

Veelgestelde vragen

Blogs voor starters