

Starten als zzp'er
- Inzicht in jouw risico's als zzp'er
- We helpen je snel en vakkundig bij schade
- Tot 10% pakketkorting
- Standaard 24/7 Cyberhulp
Een bedrijf starten
Heeft u een goed idee en denkt u erover om te starten als (parttime) zzp’er? Of bent u al iets verder met uw plannen en gaat u zich inschrijven? In welke situatie u ook zit, Univé helpt u graag bij de voorbereidingen op het leven als zelfstandig ondernemer. Want heeft u al nagedacht over de juiste rechtsvorm? En heeft u alle risico’s in kaart gebracht? Hieronder zes stappen om uzelf goed voor te bereiden.
1. Onderzoek en voorbereiding
2. Een rechtsvorm kiezen
3. Inschrijving en administratie
4. Bedrijfsrisico in kaart brengen
5. Verzekeringen voor starters
6. Doe de OndernemersCheck
Risico's als startende zzp'er
Als u zelfstandig ondernemer wordt, loopt u risico. Welke risico's dat zijn, hangt af van de branche waarin u gaat werken. Een zzp'er in de bouw moet met andere zaken rekening houden dan een zelfstandige online marketeer.
Hieronder drie voorbeelden van beroepen en eventuele risico's.
Wat als de gereedschappen en materialen die u vervoert in uw bedrijfsbus, gestolen worden?
Stel dat uw klant de rekeningen niet betaalt? Wat kunt u doen?
Wat als u tijdelijk iemand inhuurt voor een klus, maar deze persoon valt van een stellage en loopt letsel op?
- U heeft uw voorraad thuis opgeslagen. Wat als er brand uitbreekt en uw vooraad raakt beschadigd?
- U klikt per ongeluk op een link in een phishingmail. Hackers halen hierna uw website uit de lucht. Wie helpt u met het oplossen van dit probleem en is vervolgschade verzekerd?
- U morst per ongeluk koffie over uw werklaptop en deze is daardoor onbruikbaar. Wat nu?
- U heeft uw garage omgebouwd tot volwaardige kapsalon. Echter, u krijgt lekkage met enorme schade als gevolg. Wat nu?
- Wat als u per ongeluk haarverf op de dure, witte jas van een klant morst?
- Wat als u tijdelijk niet meer kunt werken, doordat u uitvalt tijdens uw zwangerschapsperiode?
Heeft u hulp nodig bij het in kaart brengen van de risico's die u loopt als (startende) zzp'er? Een Univé-adviseur helpt u graag.
Wat biedt Univé starters?
Alles zelf online regelen of met hulp van een adviseur
24/7 Cyberhulp
Gratis OndernemersCheck
Cybercriminaliteit een groot bedrijfsrisico
Cybercriminaliteit is een groot risico voor je onderneming. Jaarlijks krijgt maar liefst 40% van de bedrijven te maken met cybercriminaliteit. Daarom hebben wij onze schadeverzekeringen uitgebreid met standaard Cyberhulp. En bieden we je 24/7 cyberhulp. Lees hoe Univé je helpt het cyberrisico te verkleinen.
Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint u in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2024.
Heeft u vermoeden dat u mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat u zo snel mogelijk contact zoekt met de cyberhelpdesk, om zo eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebreide team van experts staat u dag en nacht geheel kosteloos bij in het geval van cybercriminaliteit.
Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering bent u tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit.
Contact en service
Contact met een adviseur
Hulp nodig bij de start of het bepalen van uw bedrijfsrisico's? Onze adviseurs helpen graag. Plan direct een (telefonische) afspraak.
Ontvang de gratis checklist
Speciaal voor startende zzp'ers hebben we een checklist ontwikkeld met handige informatie over risico's en verzekeren.
Veelgestelde vragen
Ja, u kunt een aanvullende verzekering afsluiten bij de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering waardoor ook de materiële schade aan gehuurde of geleende spullen is verzekerd. Het gaat dan om schade die u toebrengt aan spullen van anderen die u voor bewerking of bewaring in uw bedrijf heeft. Bijvoorbeeld spullen van klanten. Het kan ook gaan om gereedschappen of materialen die u huurt of in bruikleen heeft. Schade aan deze spullen is soms standaard verzekerd en soms optioneel mee te verzekeren, afhankelijk van uw bedrijfsactiviteiten. Informeer ernaar bij uw Univé-adviseur.
Nee, dit is niet verzekerd onder de bedrijfsautopolis, alleen schade aan uw bestelauto. Wilt u de goederen die u vervoert of uw gereedschappen verzekeren tegen schade? Dan kan dat met de eigen vervoerverzekering van Univé.
Ja, met de incassodekking van uw zakelijke rechtsbijstandverzekering bent u hiervoor verzekerd. De ondergrens voor incasso is € 250,-. Na uw melding starten wij een incassoprocedure voor u. Zo helpen wij u met het incasseren van de omzet waar u voor gewerkt heeft. En kunt u zich bezighouden met uw eigenlijke werkzaamheden.
Als u door ziekte uw werk niet meer of slechts gedeeltelijk kunt doen, dan meld u zich arbeidsongeschikt. Vervolgens vragen wij onze medisch adviseur om uw situatie te onderzoeken. Afhankelijk van uw situatie kunnen we ook medische informatie opvragen of andere deskundigen inschakelen. Deze deskundigen werken bij Univé of worden door ons ingehuurd. De informatie die wij van deze deskundigen krijgen, gebruiken we alleen om de mate van arbeidsongeschiktheid vast te stellen. Als wij dit hebben vastgesteld, geven wij dit aan u door. De mate van arbeidsongeschiktheid bepaalt de hoogte van de uitkering.
Blogs voor starters

15 februari 2023
Een AOV: juist belangrijk voor starters
Als Stan drie jaar bij de slagerij in Warmenhuizen werkt, neemt hij de zaak over. Ondernemen is voor hem de regie pakken, maar ook oog hebben voor de risico's. Daarom gaat hij in gesprek met zijn vaste Univé-adviseur, die bij hem thuis komt om te praten over een AOV.

5 oktober 2022
Denk jij erover na om te gaan starten als zzp’er?
Je hebt een goed idee en je wilt gaan starten als zzp’er. De komende tijd heb je veel te regelen en uit te zoeken. In deze voorbereidingsperiode sta je waarschijnlijk nog helemaal niet stil bij verzekeren of welke rol een Univé-adviseur kan spelen in de oriëntatie- en opstartfase. Wij kunnen je zeker al helpen in deze oriëntatiefase. Lees snel door.

16 juni 2022
Gezond thuiswerken
Hybride werken wordt steeds populairder. Als werkgever ben je dan ook verplicht om te zorgen voor een veilige werkplek. Als je zzp’er bent, is het ook belangrijk om hierbij stil te staan. Grote kans dat je geen bedrijfspand hebt en vanuit huis werkt. Richt je thuiskantoor goed in en voorkom gezondheidsklachten met een paar handige tips.