Ga naar inhoud
Nu met gratis Cyber Fit Service
Nu met gratis Cyber Fit Service

Starten als zzp'er

 • Inzicht in jouw risico's als zzp'er
 • We helpen je snel en vakkundig bij schade
 • Tot 10% pakketkorting
 • Standaard 24/7 Cyberhulp

Gratis checklist aanvragen

Of doe de online check

Een bedrijf starten

Heeft u een goed idee en denkt u erover om te starten als (parttime) zzp’er? Of bent u al iets verder met uw plannen en gaat u zich inschrijven? In welke situatie u ook zit, Univé helpt u graag bij de voorbereidingen op het leven als zelfstandig ondernemer. Want heeft u al nagedacht over de juiste rechtsvorm? En heeft u alle risico’s in kaart gebracht? Hieronder zes stappen om uzelf goed voor te bereiden.

1. Onderzoek en voorbereiding

Meer lezen

2. Een rechtsvorm kiezen

Meer lezen

3. Inschrijving en administratie

Meer lezen

4. Bedrijfsrisico in kaart brengen

Meer lezen

5. Verzekeringen voor starters

Meer lezen

6. Doe de OndernemersCheck

Doe de check

Risico's als startende zzp'er

Als u zelfstandig ondernemer wordt, loopt u risico. Welke risico's dat zijn, hangt af van de branche waarin u gaat werken. Een zzp'er in de bouw moet met andere zaken rekening houden dan een zelfstandige online marketeer. 

Hieronder drie voorbeelden van beroepen en eventuele risico's.

 • Wat als de gereedschappen en materialen die u vervoert in uw bedrijfsbus, gestolen worden? 

 • Stel dat uw klant de rekeningen niet betaalt? Wat kunt u doen?  

 • Wat als u tijdelijk iemand inhuurt voor een klus, maar deze persoon valt van een stellage en loopt letsel op?  

 • U heeft uw voorraad thuis opgeslagen. Wat als er brand uitbreekt en uw vooraad raakt beschadigd?
 • U klikt per ongeluk op een link in een phishingmail. Hackers halen hierna uw website uit de lucht. Wie helpt u met het oplossen van dit probleem en is vervolgschade verzekerd?
 • U morst per ongeluk koffie over uw werklaptop en deze is daardoor onbruikbaar. Wat nu?
 • U heeft uw garage omgebouwd tot volwaardige kapsalon. Echter, u krijgt lekkage met enorme schade als gevolg. Wat nu?
 • Wat als u per ongeluk haarverf op de dure, witte jas van een klant morst?
 • Wat als u tijdelijk niet meer kunt werken, doordat u uitvalt tijdens uw zwangerschapsperiode?

Heeft u hulp nodig bij het in kaart brengen van de risico's die u loopt als (startende) zzp'er? Een Univé-adviseur helpt u graag. 

Plan direct een afspraak

Wat biedt Univé starters?

Alles zelf online regelen of met hulp van een adviseur

24/7 Cyberhulp

Gratis OndernemersCheck

Cybercriminaliteit een groot bedrijfsrisico

Cybercriminaliteit is een groot risico voor je onderneming. Jaarlijks krijgt maar liefst 40% van de bedrijven te maken met cybercriminaliteit. Daarom hebben wij onze schadeverzekeringen uitgebreid met standaard Cyberhulp. En bieden we je 24/7 cyberhulp. Lees hoe Univé je helpt het cyberrisico te verkleinen.

Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint u in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2024.

Doe ook mee

Heeft u vermoeden dat u mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat u zo snel mogelijk contact zoekt met de cyberhelpdesk, om zo eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebreide team van experts staat u dag en nacht geheel kosteloos bij in het geval van cybercriminaliteit.

Meer over de Cyberhulp voor ondernemers

Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering bent u tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit.

Meer over de vergoeding

Contact en service

Contact met een adviseur

Hulp nodig bij de start of het bepalen van uw bedrijfsrisico's? Onze adviseurs helpen graag. Plan direct een (telefonische) afspraak.

Maak een afspraak

Ontvang de gratis checklist

Speciaal voor startende zzp'ers hebben we een checklist ontwikkeld met handige informatie over risico's en verzekeren.

Checklist aanvragen

Veelgestelde vragen

Ja, u kunt een aanvullende verzekering afsluiten bij de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering waardoor ook de materiële schade aan gehuurde of geleende spullen is verzekerd. Het gaat dan om schade die u toebrengt aan spullen van anderen die u voor bewerking of bewaring in uw bedrijf heeft. Bijvoorbeeld spullen van klanten. Het kan ook gaan om gereedschappen of materialen die u huurt of in bruikleen heeft. Schade aan deze spullen is soms standaard verzekerd en soms optioneel mee te verzekeren, afhankelijk van uw bedrijfsactiviteiten. Informeer ernaar bij uw Univé-adviseur. 

Omdat de AVB alleen de schade verzekert die u aan anderen toebrengt, blijft u hiermee nog aanzienlijke risico's lopen. Maar de CAR-verzekering verzekert ook de schade aan het door u uitgevoerde werk zelf. Bovendien kunt u ook uw gereedschappen en hulpmaterialen meeverzekeren.

Nee, dit is niet verzekerd onder de bedrijfsautopolis, alleen schade aan uw bestelauto. Wilt u de goederen die u vervoert of uw gereedschappen verzekeren tegen schade? Dan kan dat met de eigen vervoerverzekering van Univé.

Ja, met de incassodekking van uw zakelijke rechtsbijstandverzekering bent u hiervoor verzekerd. De ondergrens voor incasso is € 250,-. Na uw melding starten wij een incassoprocedure voor u. Zo helpen wij u met het incasseren van de omzet waar u voor gewerkt heeft. En kunt u zich bezighouden met uw eigenlijke werkzaamheden.

Als u door ziekte uw werk niet meer of slechts gedeeltelijk kunt doen, dan meld u zich arbeidsongeschikt. Vervolgens vragen wij onze medisch adviseur om uw situatie te onderzoeken. Afhankelijk van uw situatie kunnen we ook medische informatie opvragen of andere deskundigen inschakelen. Deze deskundigen werken bij Univé of worden door ons ingehuurd. De informatie die wij van deze deskundigen krijgen, gebruiken we alleen om de mate van arbeidsongeschiktheid vast te stellen. Als wij dit hebben vastgesteld, geven wij dit aan u door. De mate van arbeidsongeschiktheid bepaalt de hoogte van de uitkering.

Blogs voor starters