Ga naar inhoud

Verzekeringen voor kappers

Bescherm jezelf als zelfstandig kapper met de juiste verzekeringen tegen zakelijke risico's.

Bekijk jouw premie

De voordelen van het verzekeringspakket voor ondernemers

Ben jij als kapper beschermd tegen deze zakelijke risico's?

Als zelfstandig kapper met of zonder je eigen haarsalon ken je als geen ander de waarde van jouw creatieve en sociale vakmanschap. Je zet je dag in dag uit in met toewijding en precisie, onderhoudt met aandacht je loyale vaste klantenkring én de artistieke en technische aspecten van je vak.  

Daarnaast moet je ook rekening houden met de bedrijfsrisico's die je onderneming kunnen bedreigen. Denk aan aansprakelijkheid voor mogelijke ongelukken of schade aan eigendommen van klanten tijdens behandelingen, juridische geschillen, en bedrijfsonderbrekingen door onvoorziene omstandigheden zoals tijdelijk niet kunnen werken door bijvoorbeeld een tennisarm, óf brand of diefstal in de salon. 

Zakelijke verzekeringen zijn essentieel om je te beschermen tegen deze risico's. Ze bieden financiële zekerheid en gemoedsrust, waardoor jij je kunt concentreren op het leveren van uitstekende service aan je klanten. 

Bescherming tegen de belangrijkste risico's als kapper

De juiste verzekeringsdekking zorgt ervoor dat je onderneming veerkrachtig en beschermd blijft, ook in uitdagende tijden en gedurende tegenvallers die je niet zag aankomen. Zo kun je met vertrouwen en zekerheid je passie voor het kappersvak uitoefenen en je zaak laten groeien. De meest voorkomende risico's voor kappers: 

Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering mag je altijd rekenen op een stabiel inkomen. Ook wanneer je door overbelasting, burn-out, ziekte, zwangerschap of ongeval (gedeeltelijk) uitvalt. Met onze preventiediensten en persoonlijke begeleiding bij re-integratie sta je er nooit alleen voor. 

Het kan altijd gebeuren: schade die jij, een medewerker bij anderen of hun spullen veroorzaakt gedurende knip- of kleurbehandelingen. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kan jou behoeden voor hoge kosten bij schadeclaims. 

Als kapper zijn je kappersbenodigdheden natuurlijk je alles. Van je lievelingsschaar en tondeuse tot je inventaris aan haarverf en verzorgingsproducten: je moet er niet aan denken dat je die door brand, diefstal of een andere redenen opeens kwijt bent. Met een roerende zakenverzekering ben je tegen zulk verlies verzekerd. Met een gebouwenverzekering verzeker je bovendien je hele haarsalon. 

Wees te allen tijde verzekerd van juridische hulp bij conflicten. Daarmee vermijd je hoge advocaatkosten en knip je zorgeloos verder. Ook kosten die je moet maken voor rechtsbijstand, verweer of schadebeperking zijn met een zakelijke rechtsbijstandverzekering verzekerd. 

Snel en goed verzekerd de weg op met je bestelauto of zakelijke auto. Binnen de bedrijfsautoverzekering heb je keuze uit WA, WA+ en All Risk dekking. Met de eigen vervoerverzekering zijn daarbij ook de waardevolle spullen die je vervoert in je bedrijfsauto 24/7 verzekerd tegen schade en diefstal. 

Alle verzekeringen voor zelfstandige kappers

Univé heeft verschillende verzekeringen die speciaal zijn ontworpen om jou en je kapperszaak te beschermen tegen zakelijke risico's. De meest gekozen verzekeringen voor kappers zijn de aansprakelijkheidsverzekering, de arbeidsongeschiktheidsverzekering en de roerende zakenverzekering. Sluit je binnen het Ondernemerspakket meerdere verzekeringen af? Dan ontvang je een aantrekkelijke pakketkorting tot 10%.   

Meteen inzicht in bedrijfsrisico's voor mensen in het kappersvak

Als je je afvraagt welke zakelijke risico's je als kapper eigenlijk loopt, en hoe je je onderneming daartegen kunt verzekeren, doe dan deze snelle check. Je ziet direct waar je financiële kwetsbaarheden zitten, welke zakelijke verzekeringen van nut kunnen zijn en het beste bij jouw bestaan als kapper passen.  

Doe de OndernemersCheck

Zelf opvangen of beter verzekeren?

Met de inzichten van de OndernemersCheck bij de hand kun je beter beoordelen welke schade je (deels) zelf kunt opvangen, en welke risico's je beter verzekert.  

Toch hulp nodig en wil je graag even overleggen? Geen probleem. Neem vrijblijvend en kosteloos contact met ons op. Samen met een van onze adviseurs kun je jouw behoeften als kapper bespreken en de verzekering(en) vinden die daar het best bij passen. 

De voordelen van het verzekeringspakket voor kappers

Het Univé Ondernemerspakket is afgestemd op jouw werk in de haarmode. Je stelt het pakket naar eigen wens samen. En je kiest natuurlijk zelf wat je verzekert. 

Ontdek het Ondernemerspakket

Veel gestelde verzekeringsvragen door zelfstandigen met een kapsalon

Dit zijn de meest gestelde vragen over zakelijke verzekeringen door barbiers, coiffeurs, hairstylisten, friseurs en haarkapper zoals jij: 

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet wettelijk verplicht. Toch gebeurt het vaak dat er een situatie plaatsvindt waarin je deze verzekering moet afsluiten, bijvoorbeeld als een klant hierom vraagt. Soms is het ook zo dat de brancheorganisatie dit van een bedrijf eist. 85% van de bedrijven heeft een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten.

Ja, met de incassodekking van je zakelijke rechtsbijstandverzekering ben je hiervoor verzekerd. De ondergrens voor incasso is € 250. Na je melding starten wij een incassoprocedure voor je. Zo krijg je hulp van onze gespecialiseerde juristen met het incasseren van de omzet waar jij voor gewerkt hebt.

Ja, de arbeidsongeschiktheidsverzekering is er voor allerlei verschillende beroepen en ondernemers. Als zelfstandige loop je inkomen mis als je (tijdelijk) niet meer kunt werken. Onze AOV geeft jou zekerheid met een maandelijkse uitkering én we helpen je zo snel mogelijk weer aan het werk. 

Ja, met de bedrijfsautoverzekering of zakelijke personenautoverzekering van Univé ben je ook verzekerd wanneer je de bedrijfsauto privé gebruikt. De bedrijfsauto moet wel verzekerd zijn op naam van het bedrijf.

Meer lezen over ondernemen en verzekeren