Ga naar inhoud

15 april 2021Ondernemen

Gegroeid als zzp’er? Denk aan mogelijke risico’s

Sommige zzp’ers sprokkelen elke maand hun werk bij elkaar, terwijl voor andere zzp’ers de planning altijd vol staat. Behoor jij tot de laatste categorie? Zorg dan wel dat je de groei van je bedrijf onder controle houdt. Je zou namelijk niet de eerste zijn die ten onder gaat aan zijn eigen succes. Gelukkig kun je de risico’s flink verkleinen. Daar helpen wij je bij.

Je verzekeringen groeien mee

Je bent al een tijdje zzp’er. Als starter moest je er nog een beetje inkomen, maar inmiddels weet je precies waar je kracht ligt en weten klanten je goed te vinden. Dat werpt zijn vruchten af, want het werd alleen maar meer. Je werd steeds meer ingeschakeld, voor steeds grotere opdrachten.

Dan komen er ook ineens zaken om de hoek kijken waar je misschien niet meteen aan denkt. En die brengen allemaal hun eigen risico’s met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan deze zaken:

Hoera, een nieuwe bedrijfsbus en gereedschap!

In goede tijden mag je natuurlijk best een grote investering doen. Een nieuwe bedrijfsbus is daar een mooi voorbeeld van. Wat ben je er trots op! Niet alleen op de bus zelf, maar ook op de nieuwe gereedschappen en andere materialen die erin liggen. Bij elkaar zijn ze veel geld waard. Denk er daarom wel aan dat je een goede bedrijfsautoverzekering én een eigen vervoerverzekering afsluit om jezelf te verzekeren tegen schade en diefstal. Je bus en gereedschap zijn hiermee dag en nacht verzekerd tegen nieuwwaarde. 

Meer opdrachten, meer aansprakelijkheid

Het is natuurlijk altijd fijn wanneer je meer werk krijgt, zeker als dat ook nog een uitbreiding van je klantenkring betekent. Maar daarmee zijn er ook meer manieren waarop je aansprakelijk kunt worden gesteld als je tijdens het werk schade veroorzaakt aan andermans spullen of aan andere mensen (letselschade). Zorg dus voor een goede en passende bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Heb je ook meer voorraad nodig?

De voorraad en het gereedschap in je werkplaats of loods groeit mee met je bedrijf. Misschien heb je zelfs wel een extra locatie nodig voor al die spullen. Dek eventuele risico’s door inbraak, brand- of waterschade af door een inventarisverzekering af te sluiten. 

Problemen door contractbreuk 

Juridische geschillen kunnen op allerlei manieren ontstaan. Bijvoorbeeld als een klant een klacht heeft over jouw dienstverlening of wanneer producten of materialen niet op tijd geleverd worden. Met de zakelijke rechtsbijstandverzekering van Univé krijg je juridische hulp wanneer dat nodig is en kun je ook gebruikmaken van de incassoservice.

Gratis Cyber Fit Service

Cybercrime is ook een groot bedrijfsrisico. Wil jij leren hoe je cybercrime kunt herkennen? Meld je dan aan voor Cyber Fit Service. Dit is een programma over cyberrisico’s waarin je leert hoe je je bedrijf kunt beschermen. Door meer te weten over cybercrime, weet je waar je op moet letten en trap je minder snel in cybercrime. Univé biedt dit gratis aan. Lees er meer over op onze website en meld je aan.

Denk ook aan cybercriminaliteit

Jij wordt groter en bekender als zzp’er, de kans dat cybercriminelen het op je gemunt hebben neemt ook toe. Bij elke verzekering die je afsluit bij Univé, krijg je gelukkig ook 24/7 toegang tot Univé Cyberhulp. Als coöperatie vinden we het belangrijk dat je met een veilig en zeker gevoel online bent. Daarom hebben wij onze schadeverzekeringen standaard uitgebreid met Cyberhulp. Voor het voorkomen, beperken, herstellen én vergoeden van cyberschade.

Het ZZP Bouwpakket combineert wat jij nodig hebt

Bij Univé denken we mee met jou als groeiende zzp’er. Daarom hebben we de belangrijkste verzekeringen al geselecteerd en samengevoegd in het ZZP Bouwpakket. Daarmee ben je goed, beter of op z’n best verzekerd. Dat kun je helemaal zelf bepalen. Eén keer afsluiten en je hoeft nergens meer over na te denken. Dat werkt en groeit een stuk relaxter!

Bekijk het ZZP Bouwpakket

Handige informatie voor groeiende zzp'ers

Wil je meer weten over de risico's die je loopt als je bedrijf groeit? En welke verzekeringen passen daar het beste bij? Bekijk hier alle informatie over groeien als ondernemer.

Deel dit bericht