Ga naar inhoud
Met 24/7 Cyberhulp
Met 24/7 Cyberhulp

Roerende zaken-verzekering

Financiële zekerheid bij schade aan uw bedrijfsmiddelen door brand, diefstal, storm en cybercriminaliteit.

Uw Roerende zakenverzekering: online of met een adviseur afsluiten

Direct online te verzekeren

Bent u zzp’er? Sluit direct online een inventarisverzekering af voor de volgende roerende zaken:

 • Inventaris
 • Voorraden

Bereken uw premie

Meer informatie

Samen met uw adviseur

Als zzp’er andere roerende zaken verzekeren óf bent u geen zzp’er? Maak een afspraak met een adviseur voor een advies op maat.

 • Geld en betaalmiddelen
 • Elektronica
 • Motorrijtuigen
 • Roerende zaken van andere personen en bedrijven
 • Machinebreuk
 • Dieren
 • Melk

Maak een afspraak

Meer informatie

Wat is verzekerd met de Roerende zakenverzekering?

De Roerende zakenverzekering geeft u financiële zekerheid bij schade aan uw inventaris en voorraden door:

Extreme weersomstandigheden

Uw inventaris en andere bedrijfsmiddelen zijn verzekerd bij schade door neerslag, storm en overstroming. Ook uw lichtreclame en uithangborden zijn in deze situaties verzekerd.

Brand

Als uw spullen beschadigd raken door brand of het blussen hiervan, ontvangt u een vergoeding. Ook als uw spullen beschadigd raken door een brand in de buurt.

Diefstal en vandalisme

Ook schade aan uw inventaris en voorraden door diefstal en vandalisme is verzekerd met de roerende zakenverzekering.

Cybercriminaliteit

U bent tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade aan uw roerende zaken als gevolg van cybercriminaliteit.

Aanvullende verzekeringen

Met de Roerende zakenverzekering van Univé zijn de spullen die u als bedrijf nodig heeft voor uw bedrijf verzekerd. Wilt u echt zorgeloos ondernemen? Breid uw verzekering dan uit met onze andere zakelijke verzekeringen.

Gebouwenverzekering

Uw bedrijfspand kan beschadigd raken door onder andere brand, storm, ontploffing of blikseminslag. Met de gebouwenverzekering bent u verzekerd voor dit soort schades.

Lees meer

Bedrijfsschadeverzekering

Met een bedrijfsschadeverzekering verzekert u het verlies van winst en uw vaste kosten door schade als brand, storm of een andere ramp.

Lees meer

Glasverzekering

Verzeker schade aan glazen deuren en ruiten met de glasverzekering. Ook als de schade niet is veroorzaakt door brand of storm bent u verzekerd.

Lees meer

Opruimingskostenverzekering

Als uw gebouw schade heeft, moet dit worden hersteld. Maar beschadigde delen moeten ook afgebroken en opgeruimd worden. Dit verzekert u met de opruimingskostenverzekering.

Lees meer

Documenten en voorwaarden bij de Roerende zakenverzekering

Meer informatie over de Roerende zakenverzekering van Univé? Hieronder kunt u de voorwaarden downloaden.Heeft u al een roerende zakenverzekering bij Univé? Dan kunt u op het bijbehorende polisblad lezen welke voorwaarden van toepassing zijn. Uw polisblad vindt u in Mijn Univé Zakelijk onder het tabblad ‘Verzekeringen’.

Verzekeringskaart Roerende zakenverzekering

Wat is wel en niet gedekt door de roerende zakenverzekering?

Bekijk de Verzekeringskaart

Univé.nl uitgeroepen tot beste website

De website van Univé is verkozen tot 'Website van het Jaar' in de categorie Verzekeraars. De publieksprijs 'Website van het Jaar' wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste websites van Nederland. Dit jaar kon het publiek in maar liefst 39 categorieën zijn favoriet bepalen op basis van inhoud, navigatie en design. Ook kon het publiek aangeven in hoeverre het de website zou aanbevelen aan anderen. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Emerce en onderzoeksbureau Multiscope.

Cybercriminaliteit een groot bedrijfsrisico

Cybercriminaliteit is een groot risico voor je onderneming. Jaarlijks krijgt maar liefst 40% van de bedrijven te maken met cybercriminaliteit. Daarom hebben wij onze schadeverzekeringen uitgebreid met standaard Cyberhulp. En bieden we je 24/7 cyberhulp. Lees hoe Univé je helpt het cyberrisico te verkleinen.

Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint u in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2024.

Doe ook mee

Heeft u vermoeden dat u mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat u zo snel mogelijk contact zoekt met de cyberhelpdesk, om zo eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebreide team van experts staat u dag en nacht geheel kosteloos bij in het geval van cybercriminaliteit.

Meer over de Cyberhulp voor ondernemers

Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering bent u tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit.

Meer over de vergoeding

Veelgestelde vragen

De vijf meest gestelde vragen over de roerende zakenverzekering

De roerende zakenverzekering bestaat uit verschillende onderdelen. De bekendste is de inventarisverzekering. Als zzp'er kunt u bij Univé online uw inventaris en voorraden verzekeren. Bent u MKB'er? Dan kunt u samen met een adviseur uw roerende zakenverzekering op maat samen stellen. Met de roerende zakenverzekering kunt u de volgende zaken verzekeren: inventaris, voorraden, geld en betaalmiddelen, motorrijtuigen, dieren, roerende zaken van andere personen, elektronica, machinebreuk, melk, huurdersbelang, eigenaarsbelang/pachtersinvestering en andere roerende zaken. 

Als zzp'er heeft u de keuze uit een verzekerd bedrag van € 15.000, € 25.000 of € 50.000. Roerende zaken zijn de spullen die u als inventaris nodig heeft voor uw bedrijf. Hieronder vallen bijvoorbeeld ook zonweringen, vlaggenmasten en uithangborden. Onder voorraden vallen de producten die u verkoopt en andere voorraden die u nodig heeft voor uw bedrijf, zoals grondstoffen en hulpstoffen, halffabricaten, eindproducten of brandstoffen.

Roerende zaken zijn standaard verzekerd tegen vervangingswaarde. Dat is het bedrag dat nodig is om een gelijkwaardige roerende zaak te kopen. Sommige roerende zaken kunnen tegen nieuwwaarde of taxatiewaarde verzekerd worden. Wat u ook kiest, het verzekerd bedrag moet niet te laag zijn. Want dan wordt bij schade mogelijk niet de gehele schade vergoed.

We onderscheiden daarbij twee situaties:

 • Uw roerende zaken bevinden zich op het terrein van het adres dat op uw polisblad staat (ook mogelijk: aan de buitenkant van het gebouw).
  Dan zijn uw roerende zaken alleen verzekerd bij schade door brand (bij dekking brand), storm aan lichtreclame of uithangborden (bij dekking storm), gewelddadige beroving en afpersing of een poging daartoe (bij dekking uitgebreide gevaren).
 • Uw roerende zaken bevinden zich elders in Nederland buiten uw gebouw.
  Dan zijn de roerende zaken maximaal 3 maanden verzekerd bij schade door brand (bij dekking brand), gewelddadige beroving en afpersing of een poging daartoe (bij dekking uitgebreide gevaren).

U krijgt een maximale vergoeding van € 50.000 per gebeurtenis. De details leest u in de voorwaarden.

Uw roerende zaken zijn buiten Nederland beperkt verzekerd. U heeft alleen dekking in Europa en alleen bij schade door brand (bij dekking brand). Uw roerende zaken zijn maximaal voor een aaneengesloten periode van 2 maanden in het buitenland verzekerd. De maximale vergoeding is € 10.000 per gebeurtenis. 
Heeft u een andere verzekering waarvan u een vergoeding krijgt? Dan krijgt u alleen een vergoeding als uw schade groter is dan de vergoeding van de andere verzekering. Wij betalen alleen datgene wat u niet vergoed krijgt op grond van die andere verzekering. 

Univé maakt voor goederen gebruik van een afschrijvingsregeling. Per schade wordt er gekeken naar waarde van het betreffende goed op dat moment. We maken hiervoor mede gebruik van een afschrijvingslijst die gepubliceerd wordt door het Verbond van Verzekeraars.

Alle veelgestelde vragen

Hulp bij schade

Hulp nodig bij schade? Lees wat u kunt doen. Of meld uw schade bij Univé.

Wat kunt u het beste doen bij schade?

Neem maatregelen om de schade te beperken.
Maak foto’s van de schade en meld uw schade zo spoedig mogelijk bij Univé.
Komt de brandweer ter plaatse, dan zorgt die voor een melding bij ons.
Doe na een inbraak altijd aangifte.
Bewaar nota’s van reparaties, offertes enz. goed.

Uw schade melden

 • Telefonisch via 0592 349 340
  ma - vr: 08:30 - 21:00
  za:          08:30 - 17:00
 • Persoonlijk
  Vind de Univé-winkel bij u in de buurt

Klantenservice Zakelijk

Maandag t/m vrijdag: 08.30 uur - 17.30 uur

Blogs over ondernemen