Ga naar inhoud
Met 24/7 Cyberhulp
Met 24/7 Cyberhulp

Bedrijfsschadeverzekering

Het verlies van winst & vaste kosten door schade verzekerd met de bedrijfsschadeverzekering van Univé.

Maak een afspraak

Kies een bedrijfsschadeverzekering

Een brand of andere ramp kan schade veroorzaken aan je bedrijfsgebouwen, inventaris en voorraden. Als je bedrijf dan tijdelijk stil komt te liggen, loop je inkomsten mis. Daarnaast moet je vaak extra kosten maken om de productie of verkoop weer op gang te brengen. Met een bedrijfsschadeverzekering dek je het verlies van winst en de vaste kosten als gevolg van deze schades.

Andere interessante verzekeringen

Waarom onze bedrijfsschadeverzekering?

Goed om te weten over de bedrijfsschadeverzekering

Je hebt de vrijheid om te kiezen wat je precies wilt verzekeren, afhankelijk van waarop het verzekerde bedrag is gebaseerd.

  • Bij een verzekering op basis van de brutowinst dek je de omzet minus de variabele kosten (of de vaste kosten plus de nettowinst). Je gebruikt de resultatenrekening van je bedrijf om het verzekerd bedrag vast te stellen.
  • Met een verzekering op basis van huurderving dek je de gederfde huur. Het verzekerd bedrag kan worden vastgesteld op basis van gemiste huuropbrengsten over een periode.
  • Voor non-profitorganisaties dek je de bedrijfsschade op basis van de exploitatiekosten, zoals personeelskosten, huur van gebouwen, renten van schulden, energiekosten, administratiekosten en exploitatieoverschot.
  • Met de Extra Kosten-dekking bereken je de kosten die je denkt nodig te hebben om je bedrijfsvoering voort te zetten na bijvoorbeeld een brand. Je berekent dit bedrag per jaar, inclusief kosten voor de huur van een vervangend gebouw en vervangend gereedschap.

Reconstructiekosten zijn de kosten die nodig zijn om essentiële informatie voor de voortzetting van je bedrijf te reconstrueren. Dit omvat administratieve en financiële gegevens, werktekeningen, matrijzen, mallen en software. Standaard zijn reconstructiekosten tot € 10.000,- inbegrepen in de verzekering. Je hebt de optie om dit bedrag te verhogen tot maximaal € 100.000,-.

De bedrijfsschadeverzekering keert alleen uit als de schade ook wordt vergoed vanuit de gebouwen- en/of roerende zakenverzekering. De bedrijfsschadeverzekering is namelijk een aanvulling daarop. Jij kiest vooraf de uitkeringsperiode, wat de maximale termijn is waarover de bedrijfsschade wordt vergoed. Hierbij wordt uitgegaan van de meest extreme situatie: de maximale periode dat jouw bedrijf geheel of gedeeltelijk stilligt.

Heb je nog meer schadeverzekeringen bij Univé lopen? Dan profiteer je automatisch van onze pakketkorting. Hoe meer soorten schadeverzekeringen je hebt bij Univé, hoe hoger de korting. Je voordeel kan oplopen tot maar liefst 10% korting.

Voorwaarden en documenten

Veelgestelde vragen over de bedrijfsschadeverzekering

Wat zijn de stappen bij schade?

Cyberhulp voor ondernemers

Cybercriminaliteit is een groot risico voor jouw onderneming. Jaarlijks krijgt maar liefst 40% van de bedrijven te maken met cybercriminaliteit. Daarom hebben wij onze schadeverzekeringen uitgebreid met standaard Cyberhulp. Lees hoe Univé je helpt het cyberrisico te verkleinen.

Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint je in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2025.

Doe ook mee

Vermoed dat je mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat je zo snel mogelijk contact zoekt met de cyberhelpdesk, om zo eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebreide team van experts staat je dag en nacht geheel kosteloos bij in het geval van cybercriminaliteit.

Meer over de Cyberhulp voor ondernemers

Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijk­heids­verzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering ben je tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit. Dit verzekerde bedrag zal niet voor elke onderneming voldoende zijn. Daarom bieden we de mogelijkheid dit te verhogen naar € 30.000 of € 50.000.

Meer over de vergoeding

Sluit nu een bedrijfsschadeverzekering af