Ga naar inhoud

Personenautoverzekering

Hoe werkt een zakelijke autoverzekering voor zzp'ers?

Ben je zzp'er? En ga je vaak met de auto op pad voor je werk? Dan is het heel belangrijk om je auto goed te verzekeren. Zo weet je zeker dat je altijd je werk kunt blijven doen. Wanneer je de auto op naam hebt gekocht van de zaak, moet je deze altijd zakelijk verzekeren. Maar wat houdt een zakelijke autoverzekering voor zzp'ers eigenlijk in? En hoe gaat het verzekeren verder in zijn werk? Hieronder lees je alles over de zakelijke autoverzekering voor zzp'ers.

Wat is zakelijk gebruik van je auto?

Met zakelijk gebruik wordt bedoeld: een auto die gekocht is op naam van de zaak en waarmee je vaak op pad bent voor je werk. Bijvoorbeeld voor een (freelance) opdracht, om klanten te bezoeken of voor een lesauto. Je sluit hiervoor een zakelijke autoverzekering af. Deze houdt er rekening mee dat je als zzp'er veel kilometers aflegt. En dat er wel eens wisselende bestuurders zijn. Gebruik je de auto alleen voor woon-werkverkeer? Dan valt dit onder particulier gebruik en kun je hiervoor een particuliere autoverzekering afsluiten.

Je auto zakelijk of privé verzekeren: de verschillen

Naast een zakelijke autoverzekering heb je dus ook een particuliere autoverzekering. Dat de ene voor zakelijk gebruik is en de andere voor privéritten weten we nu. Maar wat zijn nog meer de verschillen?

Zakelijke autoverzekeringParticuliere autoverzekering
De premie is meestal duurder dan bij een particuliere autoverzekering.De premie is goedkoper dan bij een zakelijke autoverzekering.
Houdt rekening met wisselende bestuurders.

Houdt rekening met één hoofdbestuurder.

Verzekerd voor zowel zakelijke als privéritten.Alleen verzekerd tijdens privéritten.
Auto staat op naam van het bedrijf.Auto staat op naam van de eigenaar.
Profiteert van fiscale voordelen, zoals btw-aftrek.Niet aftrekbaar.

De dekkingen van beide soorten verzekeringen zijn verder niet verschillend. Dus de vergoedingen voor schades en voorwaarden zijn vaak hetzelfde. Dit geldt ook voor de aanvullende dekkingen.

Hoeveel kost een zakelijke autoverzekering voor zzp'ers?

Hoeveel een zakelijke autoverzekering voor zzp'ers kost, hangt van verschillende factoren af. Zoals:

  • Hoeveel schadevrije jaren je hebt
  • Je leeftijd
  • De leeftijd van je zakelijke personenauto
  • De vestigingsplaats van je eenmanszaak
  • Het gewicht van de zakelijke personenauto
  • De dekking die je kiest
  • Of je aanvullende dekkingen neemt

Wat dekt een zakelijke autoverzekering zzp?

Sluit je als zzp'er een zakelijke autoverzekering af, dan heb je keuze uit drie basisdekkingen: WA, WA+ en All Risk. Wat elke dekking precies inhoudt, lees je hieronder.

Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)
De zakelijke WA-autoverzekering vergoedt schade die je met jouw zakelijke auto aan anderen veroorzaakt. Schade aan je eigen zakelijke auto wordt niet vergoed. Let op! Je bent als autobezitter verplicht om je zakelijke auto minimaal WA te verzekeren.

Beperkt Casco (WA+)
Met de zakelijke WA+ autoverzekering ben je verzekerd voor schade aan anderen en bepaalde schade aan je eigen zakelijke auto Zoals schade door brand, storm, diefstal of aanrijding met een loslopend dier.

Volledig Casco (All Risk)
All Risk is de meest uitgebreide dekking. Hiermee ben je namelijk naast schade aan anderen, ook verzekerd voor schade aan je eigen zakelijke auto. Ook als je die zelf hebt veroorzaakt.

Aanvullende dekkingen voor je zakelijke autoverzekering zzp

Naast de basisdekking kun je ook kiezen voor aanvullende dekkingen. Deze zijn optioneel, dus niet verplicht om te hebben. Meestal heb je keuze uit een pechhulp dekking, schadeverzekering inzittenden en rechtsbijstand. Je kiest dus zelf hoe uitgebreid je verzekerd wilt zijn.

Zakelijke autoverzekering voor zzp'ers afsluiten bij Univé

Bij Univé sluit je eenvoudig binnen 10 minuten een zakelijke autoverzekering af. Naast WA, WA+ en All Risk heb je keuze uit pechhulp, een inzittendenverzekering, rechtsbijstand en een eigen vervoerverzekering. Met het laatste verzeker je ook (waardevolle) bedrijfsgoederen die je vervoert in je zakelijke auto.

Bereken nu je premie

Of sluit direct af