Ga naar inhoud

ZZP-auto verzekeren: zo doet u dat bij Univé

Als u als zelfstandig ondernemer een auto gebruikt, dan is dat uw auto van de zaak. Daar bent u uiteraard zuinig op, maar het kan altijd gebeuren dat u onverhoopt schade lijdt. Daarom wilt u de auto graag goed verzekeren. Univé biedt een ideale autoverzekering voor zzp’ers. Lees hier meer informatie en bereken de premie voor het verzekeren van uw (zzp-)bedrijfsauto.  

Welke bedrijfsautoverzekering voor zzp’ers? 

De standaard zzp-autoverzekering bestaat niet. Het is immers van belang wat u zelf voor wensen heeft en hoe u uw bedrijfsauto gebruikt: vooral als persoonlijk vervoer of juist als bestelbus voor materiaal en producten. Wat de beste verzekering is voor uw (zzp-)bedrijfsauto's in uw situatie, bepaalt u zelf. Univé biedt voor u als zzp’er de personenautoverzekering zakelijk voor de personenauto's en de bedrijfsautoverzekering voor bestelauto's die u zakelijk gebruikt. Daarbij kunt u kiezen uit drie soorten dekkingen: 

Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) 

Deze bedrijfsautoverzekering vergoedt alleen schade die u met uw (zzp-)bedrijfsauto aan anderen of aan andermans spullen toebrengt: 

  • schade die door u als zzp’er met uw bedrijfsauto aan anderen wordt veroorzaakt; 

  • schade met uw bedrijfsauto aan bedrijfsgebouwen die u in gebruik heeft; 

  • schade door op uw bedrijfsauto opgebouwd materieel. 

Beperkt Casco (WA+) 

Naast de schade die u als zzp’er aan anderen toebrengt (WA), vergoedt deze autoverzekering ook in bepaalde gevallen schade aan uw eigen bedrijfsauto. Denk hierbij aan ruitschade of schade die ontstaat door: 

  • brand en ontploffing; 

  • diefstal en inbraak; 

  • storm, hagel en overstekende dieren. 

Volledig Casco (All Risk) 

Hiermee kiest u voor een zzp-autoverzekering met de meest volledige dekking. Deze bedrijfsautoverzekering vergoedt naast WA ook alle schade aan uw eigen auto. Hiermee verzekert u uw bedrijfsauto optimaal. 

Breng uw risico's als zzp’er in kaart 

Naast de reguliere verzekering voor uw bedrijfsauto's, kunt u bij Univé kiezen uit diverse aanvullende verzekeringen. Deze bieden meer mogelijkheden dan de drie basisdekkingen. Kies uit de Inzittendenverzekering, Rechtshulp verkeer, Nieuwwaarderegeling of Pechhulp en stel zelf uw best passende zzp-autoverzekering samen. 

Lees meer over deze aanvullende verzekeringen.

Sluit online uw zzp-autoverzekering online af 

Het is heel makkelijk om online als zzp’er een autoverzekering af te sluiten bij Univé. Klik simpelweg op de knop ‘Premie berekenen’, vul uw kenteken en aanvullende gegevens van de auto en uw bedrijf in. Hierbij hoort ook uw autogebruik, het aantal kilometers dat u per jaar rijdt en uw schadevrije jaren. Als uitkomst krijgt u direct te zien wat de premies zijn voor de drie dekkingen en de aanvullende verzekeringen in uw specifieke situatie. Onderaan staat de maandpremie, die vanzelf wijzigt wanneer u een andere optie selecteert. 

Kies uw gewenste (zzp-)autoverzekering en verzeker uw bedrijfsauto's snel en simpel! 

Vragen? Of liever persoonlijk contact? 

0592 349 649