Ga naar inhoud

Je bedrijfsauto verzekeren als zzp’er

Als je als zelfstandig ondernemer (zzp) een auto gebruikt voor je bedrijf, is dat je bedrijfsauto. Daar ben je natuurlijk zuinig op, maar het kan altijd gebeuren dat je onverwacht schade rijdt. Om ervoor te zorgen dat je werkzaamheden altijd door kunnen gaan, is het belangrijk om je bedrijfsauto goed te verzekeren. Hieronder lees je meer over het verzekeren van je bedrijfsauto als zzp’er.  

Welke bedrijfsautoverzekering voor zzp’ers? 

Bij Univé hebben we geen losse zzp bedrijfsautoverzekering. Als zzp’er heb je keuze uit meerdere soorten zakelijke autoverzekeringen. Gebruik je bijvoorbeeld je personenauto voor de zaak, dan past een zakelijke personenautoverzekering hier goed bij. Heb je als ondernemer een bestelbus waar je materialen en producten in vervoert, dan is de bedrijfsautoverzekering zeer geschikt. Voor de bedrijfsautoverzekering heb je keuze uit drie verschillende hoofdekkingen, namelijk WA, WA+ en All Risk 

WA-bedrijfsautoverzekering

De WA-bedrijfsautoverzekering, afgekort als Wettelijke Aansprakelijkheid, is in Nederland verplicht voor je bedrijfsauto. Deze verzekering biedt dekking voor schade die je met je bedrijfsauto veroorzaakt aan anderen of aan hun eigendommen. Het is goed om te begrijpen dat schade aan je eigen bedrijfsauto niet wordt vergoed onder de WA-dekking. 

 • Schade aan anderen 
 • Schade aan bedrijfsgebouwen die je gebruikt 
 • Schade door opgebouwd materieel 

WA+ bedrijfsautoverzekering

Naast de WA-bedrijfsautoverzekering, heb je ook keuze uit de WA+ bedrijfsautoverzekering. Met de WA+ bedrijfsautoverzekering, of beperkt casco, heb je van een ruimere dekking vergeleken met de WA-verzekering. De WA+ verzekert namelijk ook specifieke schades aan je eigen bedrijfsauto, iets wat niet gedekt is bij een WA-verzekering. Voorbeelden van gedekte schades aan je eigen bestelauto met een WA+ verzekering zijn onder andere brand, kortsluiting, ruitschade en diefstal. 

 • Schade aan anderen 
 • Schade aan bedrijfsgebouwen die je gebruikt 
 • Schade door opgebouwd materieel 
 • Schade door brand, diefstal, storm of ruitschade 
 • Schade door loslopende dieren 

All Risk bedrijfsautoverzekering

Daarnaast heb je ook keuze uit de All Risk bedrijfsautoverzekering, het volledig casco. All Risk is de meest uitgebreide verzekering voor je bedrijfsauto. De All Risk bedrijfsautoverzekering dekt namelijk schades aan anderen, maar ook aan schades aan je eigen bedrijfsauto, zelfs als je deze zelf hebt veroorzaakt.  

 • Schade aan anderen 
 • Schade aan eigen voertuig 
 • Schade aan bedrijfsgebouwen die je gebruikt 
 • Schade door opgebouwd materieel 
 • Schade door brand, diefstal, storm of ruitschade 
 • Schade door loslopende dieren 

Aanvullende dekkingen voor je zzp bedrijfsauto

Naast de hoofdverzekeringen zoals hierboven benoemd, heb je als zzp’er ook de mogelijkheid om extra dekkingen toe te voegen aan je bedrijfsautoverzekering. Met de aanvullende dekkingen ben je extra goed verzekerd. Zo heb je de keuze uit de Inzittendenverzekering, die schade aan inzittenden dekt na een ongeval, inclusief medische kosten. Een andere optie is de Eigen vervoerverzekering, hiermee verzeker je goederen en materialen in je voertuig tegen schade of diefstal, zelf wanneer je bedrijfsauto stilstaat.  

Verder heb je nog Rechtshulp verkeer die juridische bijstand biedt bij conflicten met je bedrijfsauto en Pechhulp voor assistentie bij pech onderweg. Heb je als zzp’er een gloednieuwe bedrijfsauto? Dan kan je ook de Nieuwwaarderegeling toevoegen aan je bedrijfsautoverzekering, hiermee ben je 1 jaar verzekerd tegen de nieuwwaarde van je voertuig bij total loss of diefstal.  

Je bedrijfsauto verzekeren als zzp’er

Het afsluiten van een bedrijfsautoverzekering voor zzp'ers is bij Univé eenvoudig online te regelen. Klik op de 'Premie berekenen'-knop, voer het kenteken van je bedrijfsauto in en vul enkele gegevens in. Denk aan het jaarlijkse aantal gereden kilometers, de dag van tenaamstelling en het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Bekijk direct de premies voor verschillende verzekeringen en vink aanvullende dekkingen aan die daarna automatisch worden meeverzekerd. De maandelijkse en jaarlijkse premie wordt onderaan de pagina weergegeven en past zich automatisch aan wanneer je een andere optie kiest. Zo kun je op een eenvoudige manier de verschillen vergelijken. Univé ‘s bedrijfsautoverzekering is ook zeer geschikt voor eenmanszaken en het mkb.  

Bereken je premie