Ga naar inhoud

Tips voor het verbruik van een bedrijfsauto

Heb je een bedrijfsauto of ben je van plan een bedrijfsauto te kopen? Dan wil je dat de kosten voor het verbruik zo laag mogelijk zijn. De keuze voor een zuinige bedrijfsauto kan hierbij helpen. Maar ook door zuinig te rijden verminder je het brandstofverbruik en bespaar je kosten. Wil je meer van deze tips over het verbruik van een bedrijfsauto? Lees dan verder op deze pagina.  

Een zuinige bedrijfsauto 

De keuze voor een zuinige bedrijfsauto heeft een positieve invloed op het verbruik. Voorbeelden van zuinige bedrijfsauto’s zijn: 

  • Elektrische bedrijfsauto’s: Als je kiest voor een elektrische bedrijfsauto, dan zijn dit voorbeelden van zuinige modellen: Mercedes Benz eVito, Ford E-Transit, Opel Combo E en Peugeot e-Partner. Wil je meer weten over deze modellen of bekijk je liever ook een aantal andere opties? Lees dan ook: top 10 elektrische bedrijfswagens.  

  • Benzine bedrijfsauto’s: Kies je voor een bedrijfsauto die rijdt op benzine? Dan zijn dit voorbeelden van zuinige modellen: Ford Transit Courier, Toyota City Verso en Fiat Doblo.  

  • Diesel bedrijfsauto’s : Ga je liever voor een bedrijfsauto die rijdt op diesel? Dan zijn dit voorbeelden van zuinige modellen: Peugeot Bipper, Citroën Nemo en Fiat Fiorino.  

Ga je binnenkort een bedrijfsauto kopen? Bekijk dan ook de pagina: TCO bedrijfsauto. Je leest op deze pagina alles wat je moet weten over de kosten van een bedrijfsauto. 

Tips voor een lager verbruik van je bedrijfsauto  

Heb je al een bedrijfsauto? Het verminderen van brandstofverbruik voor bedrijfsauto's kan niet alleen kosten besparen, maar ook bijdragen aan een lagere milieubelasting. Met deze tips houd je het verbruik van je bedrijfsauto laag: 

  • Controleer regelmatig je bandenspanning: Zorg ervoor dat de banden op de juiste spanning zijn, aangezien te lage bandenspanning het brandstofverbruik verhoogt. 

  • Onderhoud je voertuig regelmatig: Zorg voor regelmatig onderhoud volgens de voorschriften van de fabrikant. Onderdelen zoals de bandenspanning, oliepeil, luchtfilter hebben allemaal invloed op de prestaties van het voertuig, en dus ook op het verbruik. 

  • Schakel tijdig en gebruik de juiste versnelling: Zorg ervoor dat je niet te lang in dezelfde versnelling blijft rijden, en dat je doorschakelt wanneer dit nodig is om toerental van de motor te verlagen en brandstof te besparen. 

  • Let op het laadvermogen: Vermijd onnodige lading in de bedrijfsauto, aangezien extra gewicht leidt tot hoger brandstofverbruik. Zorg voor het efficiënt inrichten van het laadvermogen

  • Vermijd stationar draaien: Sta je langer dan een minuut stil, bijvoorbeeld bij het laden en lossen? Zet dan de motor uit om onnodig brandstofverbruik te voorkomen. Moderne motoren verbruiken minder brandstof bij het opnieuw starten dan bij stationair draaien. 

  • Let op het gebruik van de airconditioning: Airconditioning kan het brandstofverbruik verhogen. Gebruik daarom alleen de airco wanneer het nodig is, maar vermijd overmatig gebruik ervan. 

  • Rijd regelmatig en gebruik cruisecontrol: Voorkom hard optrekken of remmen, dit verbruikt namelijk meer brandstof dan het rustig optrekken en het laten uitrollen voor het remmen. Zorg ook voor een constante snelheid en gebruik, indien beschikbaar, cruisecontrol op bijvoorbeeld snelwegen.  

Je bedrijfsauto verzekeren 

Wil je jouw bedrijfsauto, zoals je bestelbus of vrachtwagen, goed verzekeren? Kies dan voor onze bedrijfsautoverzekering. Ben je benieuwd naar de premie die hierbij hoort? Je berekent dit op onze website binnen 2 minuten. Als je kiest voor een bedrijfsautoverzekering, ben je verzekerd van een snelle schadeafhandeling en kunnen meerdere bestuurders worden verzekerd.  

Bereken je premie