Ga naar inhoud
Nu met korting op je premie
Nu met korting op je premie

Arbeidsongeschikt­heids­verzekering de zakelijke dienstverlening

Bereken je premie

Of vraag je AOV direct aan

Wie zorgt voor jouw inkomen bij arbeidsongeschiktheid?

Als ondernemer in de zakelijke dienstverlening weet je waarop je moet letten en ken je de goedbedoelde raad uit je hoofd: zitten is het nieuwe roken dus beweeg genoeg, bewaak je grenzen en voorkom een burnout, let goed op je werkhouding zodat je geen RSI-klachten krijgt... Je hebt het allemaal al talloze keren gehoord. 

Maar – leef je er ook naar? Herken je de stresssignalen van je lichaam? Hoe verkrampt zijn op dit moment je schouders eigenlijk? En wat gebeurt er als het toch misgaat en je niet (volledig) meer kunt werken? Kun je deze periode, terwijl je hard werkt aan je herstel, overbruggen? 

Waar snel en efficiënt werken steeds belangrijker wordt, neemt stress op het werk toe. Je hebt ondertussen een hoop op je bord: je bedrijf aansturen, je team managen, wellicht het relatiemanagement van je belangrijkste klanten. Mentale overbelasting ligt op de loer. En hoewel bureau- en beeldschermwerk niet fysiek zwaar is, loop je wel risico op overbelasting van je handen, polsen, armen, schouders en nek. De herhalende bewegingen die je op een dag maakt en het langdurige zitten, kunnen hardnekkige (RSI) klachten teweegbrengen. 

Geef vorm aan je toekomst

Als zelfstandige loop je inkomen mis als je (tijdelijk) niet meer kunt werken. Onze arbeids­ongeschikt­heids­verzekering (AOV) geeft jou zekerheid met een maandelijkse uitkering én we helpen je zo snel mogelijk weer aan het werk. Kies zelf hoe lang je verzekerd wilt zijn: 2 jaar, 5 jaar of tot jouw AOW-leeftijd.

Voorkom dat je uitvalt en wees zeker van inkomen op als dat toch gebeurt

Als zelfstandig ondernemer richt je je natuurlijk het liefst gewoon op je werk als zakelijk dienstverlener. Maar als je door een ziekte, burnout, ongeval of zwangerschap een kortere of langere periode (gedeeltelijk) uitvalt, dan kan dat grote impact hebben op jouw onderneming en je privé financiën. 

Er is voor jou als ondernemer met of zonder personeel in de zakelijke dienstverlening vanuit de overheid namelijk geen vangnet. Hoe lang kun je je vaste lasten betalen van je spaargeld? Heb je een partner die kan helpen? Of een andere inkomstenbron? Pas wanneer je aantoonbaar onvoldoende inkomen of eigen vermogen hebt om in je levensonderhoud te voorzien, kom je in aanmerking voor een bijstandsuitkering. En dat is geen vetpot. Om te beoordelen of je daarop aanspraak kunt maken, wordt gekeken naar je (partner)inkomen, spaargeld, bezittingen, eigen huis en bedrijf. 

Je doet er daarom goed aan om je op (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid voor te bereiden, zodat je niet zonder inkomen komt te zitten en financiële problemen op afstand houdt. En hoe kun je in eerste instantie voorkomen dat je uitvalt? 

AOV afsluiten

Wil je de mogelijkheden voor het verzekeren van je inkomen met een adviseur bespreken? Of zelf gelijk online een AOV afsluiten? Zet vandaag nog een eerste stap:

Mogelijk heb jij als ondernemer al aardig wat kennis van en ervaring met financiële producten. Heb je je al voldoende georiënteerd, weet je wat je wilt en ben je zover dat je een AOV wilt aanvragen? 

Je kunt er dan voor kiezen om dat zelf online te doen, zonder tussenpersoon. Je betaalt dan niet voor het advies en volledige ontzorging van een adviseur.

Ontdek meer

Ga voor volledige ontzorging. Van intake, inventarisatie en advies, tot het afsluiten van de AOV, ondersteuning én nazorg. Onze adviseur onderzoekt graag samen met jou de mogelijkheden. Wat jouw behoeften zijn, wat je wel en niet nodig hebt, en welke AOV met welke dekking het best bij jou past. 

Zo betaal je nooit teveel premie. Ontdek hoe zo'n adviestraject in z'n werk gaat en wat onze adviseurs nog jaren voor je kunnen betekenen. 

Vertel me meer

Bespreek je risico's en opties met een inkomensspecialist. Tijdens het inzichtgesprek kun je al je vragen en bedenkingen rondom arbeidsongeschiktheid en de AOV doornemen.

Dat is vrijblijvend en kosteloos, en kan gewoon via een telefoongesprek of videobellen. Zo ontdek je hoe een AOV voor jou zou kunnen werken.

Meer inzicht

De voordelen van een AOV in de dienstverlening

Ga voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering met de juiste dekking die past bij jouw beroep. Of je nou een administratiekantoor, adviesbureau of schoonmaakbedrijf runt, advocaat of ingenieur bent, in de medische hoek actief bent, kantoorwerker of thuiswerker: met een goede AOV ben jij verzekerd van een inkomen wanneer je niet meer (volledig) kunt werken. Dat geeft rust en zekerheid.

We helpen je vanaf dag één mentaal fit en gezond aan het werk te blijven, stresssignalen te herkennen en ook mag je elke paar jaar op onze kosten je gezondheid laten onderzoeken. Samen zorgen we dat je goed in je vel zit, arbeidsongeschiktheid voorkomt en het maximale uit jezelf en je onderneming kunt halen. 

En gaat het toch mis? Dan helpen we je om zo snel mogelijk en op een verantwoorde manier weer aan het werk te kunnen, terwijl jij je met minder zorgen om geld, kunt richten op je herstel. Laat het zorgen aan ons, dan kun jij je gewoon richten op je onderneming. 

Wat mede-ondernemers vinden van de AOV van Univé

We zien vele ondernemers die baat hebben bij hun arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Univé. Lees hier enkele van hun verhalen.

Meer over arbeidsongeschiktheid & de AOV

Wanneer ben je eigenlijk arbeidsongeschikt? Wat is een AOV? Hoe weet je of je er een nodig hebt? Hoeveel kost de AOV en wat krijg je ervoor terug? Is de premie aftrekbaar? Biedt Univé korting? Ontdek alles wat je wilt weten wanneer je overweegt AOV af te sluiten.

Ontdek alle verzekeringen voor zzp'ers

Verken meer verzekeringen voor ondernemers met én zonder personeel. Of:

Sluit een AOV af