

Arbeidsongeschiktheidsverzekering de zakelijke dienstverlening
Wie zorgt voor jouw inkomen bij arbeidsongeschiktheid?
Als ondernemer in de zakelijke dienstverlening weet je waarop je moet letten en ken je de goedbedoelde raad uit je hoofd: zitten is het nieuwe roken dus beweeg genoeg, bewaak je grenzen en voorkom een burnout, let goed op je werkhouding zodat je geen RSI-klachten krijgt... Je hebt het allemaal al talloze keren gehoord.
Maar – leef je er ook naar? Herken je de stresssignalen van je lichaam? Hoe verkrampt zijn op dit moment je schouders eigenlijk? En wat gebeurt er als het toch misgaat en je niet (volledig) meer kunt werken? Kun je deze periode, terwijl je hard werkt aan je herstel, overbruggen?
Waar snel en efficiënt werken steeds belangrijker wordt, neemt stress op het werk toe. Je hebt ondertussen een hoop op je bord: je bedrijf aansturen, je team managen, wellicht het relatiemanagement van je belangrijkste klanten. Mentale overbelasting ligt op de loer. En hoewel bureau- en beeldschermwerk niet fysiek zwaar is, loop je wel risico op overbelasting van je handen, polsen, armen, schouders en nek. De herhalende bewegingen die je op een dag maakt en het langdurige zitten, kunnen hardnekkige (RSI) klachten teweegbrengen.
Voorkom dat je uitvalt en wees zeker van inkomen op als dat toch gebeurt
Als zelfstandig ondernemer richt je je natuurlijk het liefst gewoon op je werk als zakelijk dienstverlener. Maar als je door een ziekte, burnout, ongeval of zwangerschap een kortere of langere periode (gedeeltelijk) uitvalt, dan kan dat grote impact hebben op jouw onderneming en je privé financiën.
Er is voor jou als ondernemer met of zonder personeel in de zakelijke dienstverlening vanuit de overheid namelijk geen vangnet. Hoe lang kun je je vaste lasten betalen van je spaargeld? Heb je een partner die kan helpen? Of een andere inkomstenbron? Pas wanneer je aantoonbaar onvoldoende inkomen of eigen vermogen hebt om in je levensonderhoud te voorzien, kom je in aanmerking voor een bijstandsuitkering. En dat is geen vetpot. Om te beoordelen of je daarop aanspraak kunt maken, wordt gekeken naar je (partner)inkomen, spaargeld, bezittingen, eigen huis en bedrijf.
Je doet er daarom goed aan om je op (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid voor te bereiden, zodat je niet zonder inkomen komt te zitten en financiële problemen op afstand houdt. En hoe kun je in eerste instantie voorkomen dat je uitvalt?
De voordelen van een AOV in de dienstverlening
Ga voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering met de juiste dekking die past bij jouw beroep. Of je nou een administratiekantoor, adviesbureau of schoonmaakbedrijf runt, advocaat of ingenieur bent, in de medische hoek actief bent, kantoorwerker of thuiswerker: met een goede AOV ben jij verzekerd van een inkomen wanneer je niet meer (volledig) kunt werken. Dat geeft rust en zekerheid.
Ontdek de voordelen van een AOV bij Univé
We helpen je vanaf dag één mentaal fit en gezond aan het werk te blijven, stresssignalen te herkennen en ook mag je elke paar jaar op onze kosten je gezondheid laten onderzoeken. Samen zorgen we dat je goed in je vel zit, arbeidsongeschiktheid voorkomt en het maximale uit jezelf en je onderneming kunt halen.
En gaat het toch mis? Dan helpen we je om zo snel mogelijk en op een verantwoorde manier weer aan het werk te kunnen, terwijl jij je met minder zorgen om geld, kunt richten op je herstel. Laat het zorgen aan ons, dan kun jij je gewoon richten op je onderneming.
Wat mede-ondernemers vinden van de AOV van Univé
We zien vele ondernemers die baat hebben bij hun arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Univé. Lees hier enkele van hun verhalen.
Meer over arbeidsongeschiktheid & de AOV
Wanneer ben je eigenlijk arbeidsongeschikt? Wat is een AOV? Hoe weet je of je er een nodig hebt? Hoeveel kost de AOV en wat krijg je ervoor terug? Is de premie aftrekbaar? Biedt Univé korting? Ontdek alles wat je wilt weten wanneer je overweegt AOV af te sluiten.
Ontdek alle verzekeringen voor zzp'ers
Verken meer verzekeringen voor ondernemers met én zonder personeel. Of: