Ga naar inhoud

De Vital Scan

Wil je zonder klachten opstaan, lekker in je vel zitten én na het werk nog de energie hebben om leuke dingen te doen? Doe dan mee aan de Vital Scan: een online vitaliteitsonderzoek. 

✔ Krijg inzicht in je persoonlijke vitaliteitsrisico’s 
✔ Vitaliteitsadvies van een professional
✔ Concrete tips over voeding, beweging, slaap en meer.

Wil je gebruikmaken van de Vital scan?

Stuur dan een e-mail met je naam, adres en woonplaats en het polisnummer van je Univé AOV naar aovclaim@unive.nl. Geef in je mail aan dat je graag gebruik wil maken van de Vital scan. Je ontvangt daarna een mail met de link om te starten met je scan.

Zo werkt het

De Vital Scan bestaat uit 5 eenvoudige stappen.

Stap 1: Account aanmaken

Ga naar het online portaal van de Vital Scan. Dit portaal heet Johan. Maak hier een account aan om jouw gegevens veilig op te slaan. Je beveiligt jouw account met behulp van tweestapsverificatie. Hiervoor kun je gebruikmaken van de Microsoft Authenticatie app of jouw telefoonnummer. 

Stap 2: Vragenlijst invullen 

Start met het invullen van de vragenlijst. De vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten.  

Stap 3: Kies je gewenste route

Aan het einde van de vragenlijst krijg je de keuze uit 3 mogelijke routes. Je kiest zelf welke het beste bij jou past: een fysieke test op locatie en een adviesgesprek, een thuistestpakket en een online adviesgesprek of alleen een online adviesgesprek.

De fysieke test op locatie wordt uitgevoerd op één van de 190 beschikbare locaties in Nederland van BENU apotheken.

Na het uitvoeren van de test volgt direct een adviesgesprek en worden jouw resultaten besproken. De resultaten van de online vragenlijst neem je mee naar jouw afspraak. 

Voor de thuistest ontvang je een thuistestpakket met duidelijke instructies om een vingerprik uit te voeren. De bloedwaardes stuur je naar het lab en de resultaten worden automatisch aan jou teruggekoppeld. Daarnaast meet je zelf jouw buikomvang, lengte en gewicht. 

Na het uitvoeren van de thuistest kun je een afspraak maken voor een online adviesgesprek.

In het online adviesgesprek bespreek je de resultaten van het vragenlijstonderzoek en krijg je concrete adviezen om jouw vitaliteit te verbeteren. Er is ook tijd om je eigen vragen rondom vitaliteit te stellen. 

Stap 4: Individuele rapportage

Gebaseerd op de resultaten van de vragenlijst ontvang je een gepersonaliseerd advies om aan de slag te gaan met jouw vitaliteit. Het online portaal biedt gemakkelijk en overzichtelijk inzicht in de huidige gezondheid en vitaliteit. 

Stap 5: Aan de slag met interventies

Op de resultatenpagina vind je een overzicht van de mogelijke vervolginterventies. Deze interventies worden aangeboden vanuit Univé en geven jou de mogelijkheid om zelf verder aan de slag te gaan met het verbeteren van jouw vitaliteit.

Meer informatie vind je in de brochure van Adaptics.

Vertrouwelijkheid & privacy

Adaptics behandelt jouw resultaten strikt vertrouwelijk. Deze zijn alleen voor jou bedoeld en worden dus niet met Univé gedeeld.

Wil je gebruikmaken van de Vital scan?

Stuur dan een e-mail met je naam, adres en woonplaats en het polisnummer van je Univé AOV naar aovclaim@unive.nl. Geef in je mail aan dat je graag gebruik wil maken van de Vital scan. Je ontvangt daarna een mail met de link om te starten met je scan.