ZZP Flexibele inkomensverzekering

Arbeids
ongeschiktheids
verzekering ZZP

Een betaalbare AOV voor zzp'ers, wat uw beroep ook is. Vanaf €25 per maand verzekerd van inkomen bij ziekte en ongevallen.

Bereken nu uw premie

Zo werkt onze AOV voor zzp’ers

Kunt u door een ongeval of ziekte tijdelijk niet werken? Voor u als zzp’er betekent dit dat uw inkomen (deels) wegvalt. Een groot risico voor uw bedrijf, maar ook voor uw persoonlijke situatie.

Een traditionele arbeidsongeschiktheidsverzekering is voor zzp’ers vaak erg prijzig en complex. Daarom biedt Univé de flexibele inkomensverzekering: een speciale AOV voor zzp’ers. Deze heeft een aantal duidelijke voordelen en voorwaarden.

Voordelen

 • sluit direct en makkelijk online af
 • kies zelf de hoogte van uw premie
 • bepaal zo zelf uw verzekerde inkomen
 • ontvang hulp bij preventie en reïntegratie
 • voer de premie op als fiscale aftrekpost

Voorwaarden

 • u bent tussen de 18 en 45 jaar oud
 • u bent minstens één jaar zelfstandig ondernemer
 • u ontvangt een uitkering:
  - als u voor meer dan 45% arbeidsongeschikt bent
  - nadat u één maand arbeidsongeschikt bent
  - voor de duur van maximaal twee jaar

De AOV voor zzp'ers in 1 minuut

 

Wat is verzekerd?

Voor u een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluit wilt u weten wat er wel en niet verzekerd is. In onderstaand overzicht vindt u de belangrijkste zaken.

Wel verzekerd

 • ongevallen op het werk en in privétijd
 • ziektes en psychische klachten (zoals burn-out)
 • sportongeval of blessure
 • kosten voor preventiediensten om arbeidsongeschikheid te voorkomen
 • kosten voor re-integratiediensten die u helpen uw werk weer te hervatten

Sluit direct af

Niet verzekerd

 • zwangerschapsverlof
  (dit wordt al vergoed vanuit de wettelijke regeling hiervoor)
 • ziektes of blessures als gevolg van het beoefenen van zeer risicovolle sporten of activiteiten zoals klimsporten, parachutespringen en bungeejumpen

Wist u dat…

93%

van de mensen die door ziekte of een ongeval hun beroep tijdelijk niet kunnen uitvoeren, binnen twee jaar weer aan het werk is?

"Voor een redelijk bedrag per maand ben ik verzekerd voor mijn vaste lasten."

Adelle van Lingen

Freelance copywriter

Hoe gaat het als ik ziek word?

Ziek melden


Bent u ziek geworden of heeft u een ongeval gehad? En kunt u hierdoor uw werk niet of slechts gedeeltelijk uitvoeren? Dan is het belangrijk dat u dit direct meldt.
 

Ziek melden

Arbeidsongeschiktheid vaststellen

We bepalen samen de mate waarin u arbeidsongeschikt bent. Als het nodig is doen we dit met hulp van onafhankelijke, externe medische deskundigen. Bent u het niet eens bent met het vastgestelde percentage? Dan kunt u een second opinion aanvragen. De kosten hiervan betalen wij.

Uw uitkering vaststellen


Het vastgestelde percentage arbeidsongeschiktheid bepaalt de hoogte van uw uitkering. We maken in deze stap ook afspraken over de duur van de uitkering en over het moment waarop we uw ziektepercentage opnieuw gaan bespreken.

Uw uitkering ontvangen


Als u langer dan één maand uw werk voor meer dan 45% niet meer kunt doen ontvangt u een uitkering. De eerste maand geldt als uw eigen risico. De uitkering stopt als u voor meer dan 55% uw werk weer kunt doen, of als u de maximale uitkeringsperiode van twee jaar heeft bereikt.

Hoeveel geld krijgt u bij ziekte of een ongeval?

Dat hangt af van een aantal factoren. Bijvoorbeeld het percentage arbeidsongeschiktheid dat wordt vastgesteld. Of het verzekerde bedrag dat u heeft gekozen. We lichten dit toe met een aantal praktijkvoorbeelden.

Thom (31), studiofotograaf

30% ziek, wat dan?

Thom is studiofotograaf en heeft bij het afsluiten van zijn AOV voor zzp'ers de volgende opties gekozen:

Premie: €50 per maand
Verzekerd bedrag: €675 per maand

Hij krijgt voor het eerst een astma-aanval waardoor hij een inhalator moet gaan gebruiken. Met deze medicatie kan Thom zijn werk gedeeltelijk blijven uitvoeren. Op basis van informatie van onze medische adviseur en andere deskundigen, stellen we vast dat hij zijn werk voor 30% niet meer kan doen. 

Uitkering: Om voor een uitkering van uw verzekering in aanmerking te komen, moet u voor meer dan 45% arbeidsongeschikt zijn. In dit voorbeeld krijgt Thom dus geen uitkering. Hij kan wel gebruik maken van onze preventie- en reïntegratiediensten.

Jeffrey (38), handelaar

70% ziek, wat dan?

Jeffrey is handelaar in plastic producten en heeft bij het afsluiten van zijn AOV voor zzp'ers de volgende opties gekozen:

Premie: €75 per maand
Verzekerd bedrag: €1000 per maand

Jeffrey krijgt acute reuma aan zijn handen. Hierdoor wordt het verrichten van computerwerk erg lastig. Er wordt vastgesteld dat hij zijn werk voor 70% niet meer kan doen. Hier hoort een uitkering bij van 75% van het verzekerde bedrag.

Uitkering: Na de eerste ziektemaand (deze is voor eigen risico) ontvangt Jeffrey een uitkering van €750 bruto per maand (75% van zijn verzekerde bedrag van €1000). Het bedrag dat hij maandelijks op zijn rekening ontvangt is lager. Op het brutobedrag moeten we namelijk de wettelijk verplichte loonheffing en de inkomensafhankelijke bijdrage zorgverzekeringswet inhouden.

Anna (22), schilder

100% ziek, wat dan?

Anna heeft een eenmansbedirjf als schilder en heeft bij het afsluiten van haar AOV voor zzp'ers de volgende opties gekozen:

Premie: €25 per maand
Verzekerd bedrag: €350 per maand

Tijdens het volleyballen breekt ze haar been. We stellen vast dat Anna de komende periode voor 100% haar werk niet meer kan doen.

Uitkering: Na de eerste ziektemaand (deze is voor eigen risico) krijgt Anna een uitkering van €350 bruto per maand. Het bedrag dat zij maandelijks op haar rekening ontvangt, is lager. Op het brutobedrag moeten we namelijk de wettelijk verplichte loonheffing en de inkomensafhankelijke bijdrage zorgverzekeringswet inhouden.

Vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp'ers

Hieronder vindt u de antwoorden op de vijf meest gestelde vragen over de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp'ers.

Alle veelgestelde vragen

Preventiediensten bij uw AOV

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom geven onze arbeidsdeskundigen u graag advies over het voorkomen van arbeidsongeschiktheid. Zij kijken samen met u naar de risico’s in uw beroep en adviseren hoe u arbeidsongeschiktheid kunt beperken of vermijden.

Preventiecheque
Daarnaast ontvangt u elke drie jaar van ons een preventiecheque. Die kunt u gebruiken voor een aantal diensten of vergoedingen, bijvoorbeeld voor een medische check-up. U kunt ook preventiecursussen volgen als deze een duidelijke relatie hebben met het voorkomen van ziekte en/of ongevallen.

Wilt u preventief advies of een preventiecursus volgen? Neem dan contact met ons op.

Ziek melden of contact opnemen

Bent u ziek geworden of heeft u een ongeval gehad? Dan is dat natuurlijk enorm vervelend. Helemaal wanneer u hierdoor uw werk niet meer of nog maar gedeeltelijk kunt doen. Het is in dat geval belangrijk dat u dit zo snel mogelijk aan ons doorgeeft. We zullen er alles aan doen om u snel en goed te helpen.

Ziek melden

Wilt u meer weten over de Flexibele Inkomensverzekering? En staat het antwoord op uw vraag niet bij onze veelgestelde vragen?

Dan kunt u bellen met onze klantenservice, bereikbaar op telefoonnummer 0592 349 649

Hulp bij reïntegratie

Als u ziek bent of een ongeval heeft gehad, wilt u natuurlijk zo snel mogelijk weer aan het werk. Onze arbeidsdeskundigen geven u daarvoor graag advies en helpen u bij uw reïntegratie. De kosten hiervan worden geheel of gedeeltelijk vergoed. Denk bijvoorbeeld aan zaken als:

 • aanpassingen aan de werkplek
 • scholing waardoor u ander werk kunt doen
 • bemiddeling naar ander werk