Bereken uw premie
aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

Aansprakelijkheidsverzekering

Vergoedt schade die u of een van uw medewerkers veroorzaakt tijdens het werk. Prettig voor u én uw klanten. Zzp'er? Sluit direct online af.

Bereken uw premie

Mkb'er? Maak een afspraak.

Uw aansprakelijkheid als ondernemer goed verzekerd

Als ondernemer bent u aansprakelijk voor de schade die u – of een van uw medewerkers – veroorzaakt. Een werknemer stoot bijvoorbeeld een beeldscherm om bij uw opdrachtgever. Of een voorbijganger struikelt over uw verlengsnoer en raakt hierdoor gewond. Ook als u slachtoffer wordt van cybercrime door bijvoorbeeld een datalek, staat u er niet alleen voor. Met een aansprakelijkheidsverzekering voorkomt u dat zulke schades uw bedrijf in gevaar brengen.

De zakelijke aansprakelijkheidsverzekering (AVB) van Univé is er voor zowel zzp’ers en mkb’ers. Volledig op maat. Afgestemd op uw branche en werkzaamheden.

Aansprakelijkheidsverzekering zzp

Aansprakelijkheids-verzekering ZZP

Als zzp’er bent u met onze aansprakelijkheidsverzekering voor bepaalde schades standaard verzekerd. Lees verder voor meer informatie of sluit direct uw AVB af.

Aansprakelijkheidsverzekering zzp
Aansprakelijkheidsverzekering mkb

Aansprakelijkheids-verzekering MKB

Bent u mkb’er, dan is de basis van uw aansprakelijkheidsverzekering anders ingedeeld. Uw Univé-adviseur helpt u daarom graag verder. Maak online een afspraak.

Aansprakelijkheidsverzekering mkb

Wat is verzekerd met een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering?

Of u nu zzp’er bent of een onderneming heeft met 10 medewerkers, de Univé Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven stelt u samen zoals u dat wilt. Vanwege de risico’s die de verschillende bedrijfsvormen met zich meebrengen, zijn er verschillen tussen de standaard dekkingen en optionele dekkingen.

Algemene bedrijfsaansprakelijkheid

Wanneer personen of zaken schade oplopen door uw werkzaamheden, wordt dit gedekt door de algemene bedrijfsaansprakelijkheid.

Basisdekking zzp: ja
Basisdekking mkb: ja

Productaansprakelijkheid

Als u producten levert aan klanten, dan bent u verantwoordelijk wanneer deze schade toebrengen aan (eigendommen van) deze klanten.

Basisdekking zzp: ja
Basisdekking mkb: ja

Milieuaansprakelijkheid

Dekt materiële en personenschade die – als gevolg van uw werkzaamheden - door milieu- en luchtverontreiniging is ontstaan.

Basisdekking zzp: ja
Basisdekking mkb: ja

Werkgeversaansprakelijkheid

Biedt dekking voor materiële schade en personenschade aan uw eigen werknemers en de personen die u inhuurt voor de uitvoering van werkzaamheden.

Basisdekking zzp: ja
Basisdekking mkb: ja

Cyber aansprakelijkheid

Schade aan anderen of andermans spullen door cybercrime is meeverzekerd tot € 10.000 per jaar. Bijv. als er klantgegevens openbaar worden door een datalek.

Basisdekking zzp: ja
Basisdekking mkb: ja

Gehuurde en geleende spullen

Huurt of leent u spullen van anderen voor uw werk? Deze dekking verzekert u tegen diefstal en beschadiging van deze spullen.

Basisdekking zzp: ja
Basisdekking mkb: nee

Eigendommen van klanten

Met deze dekking bent u verzekerd voor materiële schade aan eigendommen van klanten die u in behandeling, in bewerking of in bewaring heeft.

Basisdekking zzp: ja
Basisdekking mkb: nee

Constructie All Risk

De CAR is voor bouw- en installatiebedrijven en dekt schade die u maakt tijdens werkzaamheden. De schade kan zijn aan het werk zelf of eigendommen van de klant.

Basisdekking zzp: nee
Basisdekking mkb: nee

Beroepsaansprakelijkheid

Bedoeld voor zzp’ers en mkb’ers met adviserende werkzaamheden. Eventuele daardoor ontstane financiële schade is met deze dekking verzekerd.

Basisdekking zzp: nee
Basisdekking mkb: nee

Standaard Univé Cyberhulp bij uw Zakelijke Aansprakelijkheidsverzekering

Als coöperatie vinden we het belangrijk dat u met een veilig en zeker gevoel online bent. Daarom hebben wij onze zakelijke schadeverzekeringen standaard uitgebreid met Univé Cyberhulp. Zo kunt u gratis aanspraak doen op onze cyberhelpdesk en voorzien we u van tips om cybercrime te voorkomen. Heeft u een Univé zakelijke aansprakelijkheidsverzekering? Dan krijgt u in sommige gevallen ook een financiële vergoeding bij cyberschade.
 • Gratis advies van onze helpdesk
 • Duidelijke acties om uw cyberrisico te beperken
 • Ondersteuning op afstand door experts
 • Tot € 10.000 vergoeding per jaar bij cyberschade

Waarom onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Maatwerk: afgestemd op uw bedrijf en branche

Voor alle ondernemers: zzp en mkb

Gratis hulp en verzekerd bij cybercrime

Rekenvoorbeeld: wat kost een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering?

De premie van uw bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is afhankelijk van een aantal zaken, zoals de branche waarin u werkzaam bent, uw jaarlijkse omzet en het verzekerde bedrag. Let op: de getoonde premie gaat uit van de basisdekking. Vanwege meerdere premiebepalende factoren is de getoonde premie indicatief en kan de daadwerkelijke premie hiervan afwijken.

Bedrijfsactiviteit Detailhandel Bouw
Dekking

- AVB
- Gehuurde en geleende spullen

- Eigendommen van klanten

- Inloop

- AVB
- Gehuurde en geleende spullen

- Eigendommen van klanten

- Inloop

- (CAR-dekking, optioneel)

Dekkingsgebied Standaard Standaard
Omzet € 250.000 € 500.000
Verzekerd bedrag AVB € 2.500.000 € 2.500.000
Verzekerd bedrag 'Eigendommen van klanten' € 25.000 € 25.000
Verzekerd bedrag 'Gehuurde en geleende spullen' € 25.000 € 25.000
Eigen risico € 100,- € 250,-
Premie (per maand) € 59,28 (incl. assurantiebelasting) € 133,57 (incl. assurantiebelasting)
Premie (per maand, incl. CAR-dekking) n.v.t. € 236,23 (incl. assurantiebelasting)

 

Zzp'er?

Bereken uw premie online

Aansprakelijk of niet?

Als u nog nooit aansprakelijk bent gesteld, kan het lastig te zijn om te beoordelen welke risico’s u loopt. En wat u in zo’n geval van uw aansprakelijkheidsverzekering kunt verwachten. Deze twee voorbeelden van ondernemers maken dit duidelijk.

Remco - installateur zonnepanelen

Remco plaatst als zelfstandig ondernemer zonnepanelen op de daken van zijn klanten. Hij moet tijdens een klus plotseling naar huis om zijn zieke kind op te vangen. In de haast vergeet hij om het dakraam van de klant goed af te sluiten voor hij vertrekt.

Schade: een flinke regenbui zorgt voor waterschade aan de platencollectie die de klant op zolder bewaart. Een groot deel van de verzameling bestaat uit collector’s items, met een totale waarde van € 10.000. De klant stelt Remco aansprakelijk en eist dat hij de schade vergoedt.

Aansprakelijk of niet? Ja, in dit geval is er door de werkzaamheden van Remco schade ontstaan. Zijn aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers vergoedt de schade gelukkig.

Bent u zzp’er? Bereken uw premie en sluit direct uw aansprakelijkheidsverzekering af.

Jaap - hoveniersbedrijf met personeel

Jaap heeft een hoveniersbedrijf en heeft meerdere medewerkers aan het werk. Een medewerker van zijn hoveniersbedrijf valt tijdens snoeiwerkzaamheden van een trap. Daarnaast belandt de kettingzaag door de val op het lichaam van de medewerker.

Schade: Door de val breekt de medewerker zijn been en hij kan niet meer als hovenier aan het werk. Verder zijn de beschermende kleding en mobiele telefoon beschadigd. Voor al deze schade stelt de medewerker Jaap aansprakelijk.

Aansprakelijk of niet? Ja, in dit geval is er schade aan de medewerker ontstaan tijdens werktijd. Dit geldt voor zowel de letselschade als de schade aan de spullen van de werknemer.

Mkb’er? Maak een afspraak bij uw Univé-adviseur.

Verzekeringskaart bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Wat is wel en niet gedekt door de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven?

Bekijk de Verzekeringskaart

Hulp bij aansprakelijkheidsschade

Hulp nodig bij schade? Lees wat u kunt doen. Meld uw schade zo snel mogelijk bij Univé. Belangrijk: erken geen schuld en doe geen uitspraken over een schadevergoeding. Beschrijf voor uzelf de schade en het ontstaan ervan zo uitgebreid mogelijk.

Wat kunt u het beste doen bij schade?

Probeer de schade te beperken.
Maak foto’s van de schade, als dat mogelijk is.
Noteer gegevens van eventuele getuigen.
Meld uw schade zo snel mogelijk bij Univé
en doe bij diefstal direct aangifte bij de politie.
Bewaar nota’s van reparaties en offertes goed.

illustratie voor helpdeskmedewerkers
Uw schade melden
 • Telefonisch via 0592 349 340
  ma - vr: 08:30 - 21:00
  za:          08:30 - 17:00
 • Persoonlijk
  Vind de Univé-winkel bij u in de buurt

Univé-bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Door onze klanten beoordeeld met
7,8
140 reviews

Klantenservice Zakelijk

0592 349 649

ma-vr: 08:30 - 17:30

Vind een Univé-winkel

Kom gerust bij ons langs. 

Veelgestelde vragen over de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

De vijf meest gestelde vragen over de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Alle veelgestelde vragen

Blogs over de aansprakelijkheidsverzekering bedrijven

Werken met personeel
Blog Ondernemen
Eerste personeelslid aannemen

Als je besloten hebt om personeel aan te nemen is het tijd voor de volgende stappen. Want voordat er echt iemand bij jou aan het werk gaat moet er nog aardig wat gebeuren. Het stappenplan ziet er in de meeste gevallen als volgt uit:

zzp'er en verzekeringen
Blog Ondernemen
Welke bedrijfsrisico’s heb je als zzp’er?

Als zzp’er ben je vooral bezig met twee dingen: hard werken en nieuwe klanten werven. Maar het is goed af en toe ook stil te staan bij het grotere plaatje. Welke risico’s loopt je bedrijf en hoe zorg je voor de continuïteit van je eenmanszaak? Daar helpen wij je graag mee. Samen gaan we voor risico’s voorkomen, beperken en verzekeren op de manier die bij jou past.

Bedrijf verkopen of beëindigen
Blog Ondernemen
Stoppen als ondernemer, hoe doe je dat?

Je bedrijf verkopen of beëindigen en dan lekker met pensioen. Maar hoe zorg je dat alles goed geregeld is? Lees hier waar je precies op moet letten.