Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp

Aansprakelijk-heidsverzekering voor zzp’ers

Vergoedt schade die u veroorzaakt tijdens uw werk. Prettig voor u en uw opdrachtgevers.

Uw aansprakelijkheid als zzp'er goed verzekerd

Als zzp’er bent u aansprakelijk voor schade die u tijdens uw werk veroorzaakt. Als u bijvoorbeeld per ongeluk een beeldscherm omstoot bij uw opdrachtgever. Of als iemand over uw verlengsnoer struikelt en hierdoor gewond raakt. Met de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers voorkomt u dat zulke schade uw bedrijf in gevaar brengt.

Zzp’er in de bouw?

Verzeker al uw zakelijke risico’s in 1 verzekeringspakket en profiteer van 5% pakketkorting.

.

Wat is er verzekerd?

Gehuurde en geleende spullen

Huurt of leent u spullen van anderen voor uw werkzaamheden? Zoals gereedschap of apparatuur? Dan dekt deze verzekering de schade in het geval van diefstal of beschadiging van deze spullen.

Eigendommen van klanten

De verzekering dekt ook schade die u veroorzaakt aan eigendommen van uw klanten. Het gaat hierbij om zaken die u behandelt, bewerkt of bewaart. Materiële zaken zoals laptops en smartphones, maar ook dieren, grond en gebouwen.

Inlooprisico

Schade n.a.v. werk dat u vóór de ingangsdatum van de polis heeft uitgevoerd, kan onder het inlooprisico vallen. Dan moet u ook drie jaar vóór de ingangsdatum van uw Univé-polis een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering hebben gehad.

Cybercriminaliteit

Met een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering bent u tot € 10.000 per jaar verzekerd tegen cybercriminaliteit. Het gaat hierbij om schade die aan anderen of andermans spullen worden toegebracht. Bijvoorbeeld doordat u gehackt bent en er een virus naar uw contacten gestuurd wordt.

Soorten bedrijfsaansprakelijkheid

Welke risico’s u loopt tijdens uw werkzaamheden verschilt natuurlijk per beroep. Daarom kennen we verschillende soorten aansprakelijkheid. De meeste hiervan zijn gedekt door de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp'ers.

Algemene bedrijfsaansprakelijkheid

Deze aansprakelijkheid geldt voor iedereen die werkzaam is als zzp’er. Lopen anderen schade op door uw werkzaamheden? Dan bent u hiervoor aansprakelijk. Deze schade wordt gedekt door uw aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers.

Productaansprakelijkheid

Levert u producten aan uw klanten? Dan bent u verantwoordelijk wanneer deze schade veroorzaken aan eigendommen van uw klanten. Deze schade wordt gedekt door uw aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers.

Beroepsaansprakelijkheid

In sommige beroepen kunt u als zzp’er vermogensschade veroorzaken bij uw opdrachtgever. Denk aan onjuist financieel advies, een ontwerpfout of het schenden van intellectuele eigendomsrechten.

Deze schade wordt niet standaard gedekt door uw aansprakelijkheidsverzekering. U kunt hiervoor aanvullend de beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers afsluiten. Soms zal een opdrachtgever dit ook als voorwaarde stellen.

Milieuaansprakelijkheid

Ook wat betreft het milieu heeft u als ondernemer aansprakelijkheid. Bijvoorbeeld wanneer er tijdens uw werkzaamheden door een ongeluk plotseling schadelijke stoffen lekken.

Daardoor kunnen verschillende soorten schade ontstaan, zoals kosten voor sanering, productieverlies of schade aan een gebouw. Deze schades wordt gedekt door uw aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers.

Werkgeversaansprakelijkheid

Deze aansprakelijkheid kan ook van toepassing zijn als u zzp'er bent. Bijvoorbeeld omdat u een stagaire of tijdelijke uitzendkracht inzet. Of wanneer een andere zzp'er op uw aanwijzingen meewerkt aan een opdracht.

De werkgeversaansprakelijkheid voor deze ingeschakelde hulppersonen is standaard ook verzekerd voor zzp'ers. Voor verkeersongelukken met een motorvoertuig van het bedrijf heeft u de werknemersschadeverzekering nodig.

Constructie AllRisksverzekering (CAR)

Een CAR-verzekering of montageverzekering van Univé dekt schade die u veroorzaakt tijdens het 
uitvoeren van werkzaamheden. Het gaat om schade aan het werk zelf of aan eigendommen van opdrachtgevers.

Bereken uw premie

Aanvullende dekkingen

Beroepsaansprakelijkheid

Dekt vermogensschade die u veroorzaakt bij een opdrachtgever. 

 

Beroepsaansprakelijkheid

Constructie All Risk

Dekt schade die u veroorzaakt tijdens het uitvoeren van werkzaamheden. 

 

Constructie All Risk

Bestuurdersaansprakelijkheid

Dekt schade waarvoor u en uw medebestuurder(s) aansprakelijk zijn.

 

Bestuurdersaansprakelijkheid

Waarom onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Afgestemd op uw branche

Dekt ook geleende en gehuurde spullen

Tot 10% pakketkorting - zonder maximumbedrag.

Is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verplicht voor zzp’ers?

Nee, het is niet verplicht om als zzp’er een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Maar in het geval van schade kunnen de kosten natuurlijk wel snel oplopen.

Denk bijvoorbeeld aan brand- of personenschade, die soms wel kan oplopen tot honderdduizenden euro's. Als u deze zelf niet kunt betalen loopt het voortbestaan van uw bedrijf gevaar.

Het komt ook voor dat opdrachtgevers een aansprakelijkheidsverzekering als voorwaarde stellen voordat zij u een opdracht verstrekken. Daarnaast is voor sommige beroepen wel de beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht.

Verschil beroepsaansprakelijkheid en bedrijfsaansprakelijkheid

Beroepsaansprakelijkheid gaat over puur financiële schade die ontstaat door fouten in de uitoefening van uw beroep. Deze aansprakelijkheid is vooral van toepassing bij adviserende beroepen.

Bedrijfsaansprakelijkheid betreft schade aan spullen, personen of gebouwen die ontstaat tijdens het uitvoeren van uw werkzaamheden. Deze aansprakelijkheid geldt voor alle beroepen.

Aansprakelijk of niet?

Als u nog nooit aansprakelijk bent gesteld kan het best lastig te zijn om te beoordelen welke risico’s u loopt. En wat u in zo’n geval van uw verzekering kunt verwachten. Deze drie voorbeelden maken dat voor u duidelijk.

Remco - installateur zonnepanelen

Remco plaatst als zelfstandig ondernemer zonnepanelen op de daken van zijn klanten. Hij moet tijdens een klus plotseling naar huis om zijn zieke kind op te vangen. In de haast vergeet hij om het dakraam van de klant goed af te sluiten voor hij vertrekt.

Schade: een flinke regenbui zorgt voor waterschade aan de platencollectie die de klant op zolder bewaart. Een groot deel van de verzameling bestaat uit collector’s items, met een totale waarde van € 10.000. De klant stelt Remco aansprakelijk en eist dat hij de schade vergoedt.

Aansprakelijk of niet? Ja, in dit geval is er door de werkzaamheden van Remco schade ontstaan. Zijn aansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers vergoedt de schade gelukkig.

Juliëtte - zelfstandig boekhouder

Juliëtte heeft een administratiekantoor in Amsterdam en rijdt naar haar klanten op een elektrische fiets. Juliëtte raakt als schuldige betrokken bij een ongeval waarbij zij een voetganger aanrijdt.

Schade: de voetganger, ook zelfstandig ondernemer, loopt hoofdletsel op en is wekenlang uit de roulatie. Hij mist inkomsten, maakt de nodige medische kosten en heeft schade opgelopen aan zijn kleding, laptop en telefoon. Voor al deze schade stelt hij Juliëtte aansprakelijk.

Aansprakelijk of niet? Ja, in dit geval is Juliëtte aansprakelijk voor de schade aan de voetganger. De schade valt onder haar bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en wordt dus vergoed. Ook als het gaat om schade die veroorzaakt is met een elektrische fiets.

Nora - freelance videoproducer

Nora wordt ingehuurd om een promotiefilm te maken voor een bedrijf. Omdat haar eigen camera net is stukgegaan huurt ze er een om deze opdracht te kunnen doen. Tijdens het opruimen na de shoot laat ze per ongeluk de camera vallen.

Schade: zowel de lens als de behuizing van de camera hebben ernstige schade opgelopen. De verhuurder rekent uit dat de totale schade € 2500 bedraagt en stuurt Nora hiervoor de rekening.

Aansprakelijk of niet? Ja, Nora is verantwoordelijk voor de schade aan de camera. Als zzp’er heeft ze aansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Deze dekt ook schade aan geleende of gehuurde spullen.

Hulp bij aansprakelijkheidsschade

Hulp nodig bij schade? Lees wat u kunt doen. Meld uw schade zo snel mogelijk bij Univé. Belangrijk: erken geen schuld en doe geen uitspraken over een schadevergoeding. Beschrijf voor uzelf de schade en het ontstaan ervan zo uitgebreid mogelijk.

Wat kunt u het beste doen bij schade?

Probeer de schade te beperken.
Maak foto’s van de schade, als dat mogelijk is.
Noteer gegevens van eventuele getuigen.
Meld uw schade zo snel mogelijk bij Univé
en doe bij diefstal direct aangifte bij de politie.
Bewaar nota’s van reparaties en offertes goed.

illustratie voor helpdeskmedewerkers
Uw schade melden
  • Telefonisch via 0592 349 340
    ma - vr: 08:30 - 21:00
    za:          08:30 - 17:00
  • Persoonlijk
    Vind de Univé-winkel bij u in de buurt

Univé-bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Door onze klanten beoordeeld met
7,8
140 reviews

Klantenservice Zakelijk

0592 349 649

ma-vr: 08:30 - 17:30

Vind een Univé-winkel

Kom gerust bij ons langs. 

Verzekeringskaart bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Wat is wel en niet gedekt door de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven?

Bekijk de Verzekeringskaart

Veelgestelde vragen over de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

De vijf meest gestelde vragen over de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Alle veelgestelde vragen

Blogs over de aansprakelijkheidsverzekering bedrijven

Werken met personeel
Blog Ondernemen
Eerste personeelslid aannemen

Als je besloten hebt om personeel aan te nemen is het tijd voor de volgende stappen. Want voordat er echt iemand bij jou aan het werk gaat moet er nog aardig wat gebeuren. Het stappenplan ziet er in de meeste gevallen als volgt uit:

zzp'er en verzekeringen
Blog Ondernemen
Welke bedrijfsrisico’s heb je als zzp’er?

Als zzp’er ben je vooral bezig met twee dingen: hard werken en nieuwe klanten werven. Maar het is goed af en toe ook stil te staan bij het grotere plaatje. Welke risico’s loopt je bedrijf en hoe zorg je voor de continuïteit van je eenmanszaak? Daar helpen wij je graag mee. Samen gaan we voor risico’s voorkomen, beperken en verzekeren op de manier die bij jou past.

Bedrijf verkopen of beëindigen
Blog Ondernemen
Stoppen als ondernemer, hoe doe je dat?

Je bedrijf verkopen of beëindigen en dan lekker met pensioen. Maar hoe zorg je dat alles goed geregeld is? Lees hier waar je precies op moet letten.

Groei en krimp van bedrijf
Blog Ondernemen
Groei en krimp van je bedrijf

Hoe zorg je dat je bedrijf gezond groeit en wanneer is krimpen juist een goede keuze? Lees het in dit blog met tips en advies.