Ga naar inhoud

Opstalverzekering berekenen

Woon je in een eigen huis, dan wil je natuurlijk wel goed verzekerd zijn. Met een opstalverzekering verzeker je schade die zich voor kan doen aan je huis zelf. Maar je wilt vooraf natuurlijk wel weten hoeveel je per maand betaalt voor zo’n verzekering. Je kunt bij Univé via onze online rekentool heel gemakkelijk het bedrag van je opstalverzekering berekenen. Doe er je voordeel mee en ontdek wat je huis verzekeren bij Univé kost.   

Opstalverzekering: wat is het? 

Met een opstalverzekering is je huis standaard verzekerd tegen brand, storm, inbraak, overstroming en huisongelukjes zoals vallen en stoten. Ook kan je een optionele extra dekking voor ruitbreuk afsluiten.  

Je opstal omvat alles dat vast aan je huis zit. Je moet dan denken aan keukenapparatuur die is ingebouwd, de cv-installatie en bijvoorbeeld de leidingen in je huis. Op onze pagina over de opstalverzekering geven we je graag uitgebreide informatie, inclusief alle voorwaarden. 

Een opstalverzekering afsluiten is geen verplichting. Toch stellen banken vaak wel als voorwaarde dat je een opstalverzekering afsluit op het moment dat je bij hen een hypotheek aan wilt gaan. En dat is helemaal niet zo gek. De bank leent je een behoorlijke som geld uit. Dan is het voor hen prettig als het onderpand goed verzekerd is. 

Wat bepaalt mede de hoogte van de premie?  

Het soort huis waar je in woont is van belang bij het berekenen van je opstalverzekering. Heb je een rijtjeshuis, een vrijstaande woning of een appartement? Voor ieder soort huis is de premie verschillend.  

Wat voor dak je hebt, bepaalt ook de hoogte van een opstalverzekering. Er zijn veel soorten dakbedekking maar riet, plat en dakpannen zijn eigenlijk de drie belangrijkste. Een rieten dak is uiteraard zeer brandgevaarlijk. Ook het materiaal waar je huis van gemaakt is, draagt bij aan de premiebepaling. Heb jij bijvoorbeeld een houten huis? Dan heeft dit invloed op je premie.  

Opstalverzekering berekenen? Zo werkt het! 

Wil je zelf je opstalverzekering berekenen? Volg dan de volgende stappen om de hoogte van de premie van je opstalverzekering te berekenen. Vul al je gegevens in en selecteer ook eventuele extra dekkingen. Sluit vervolgens online je nieuwe opstalverzekering af. 

Premie berekenen opstalverzekering