Ga naar inhoud

Je laptop goed verzekeren met de inboedelverzekering

Je laptop: het apparaat waarop je werkt, je zaken regelt, of af en toe lekker een film kijkt. Eigenlijk is hij onmisbaar. Daarom is het verstandig om je laptop goed te verzekeren. Met de aanvullende dekking Mobiele Elektronica is jouw laptop verzekerd.  Zo is je laptop in en om huis altijd voldoende verzekerd. Of je nu in een koopwoning of studentenkamer woont. 

Hoe is je laptop verzekerd per dekking? 

Als je een inboedelverzekering van Univé hebt, is je laptop daarbij standaard verzekerd voor bijvoorbeeld brand en diefstal uit je woning. Schade door huisongelukjes, zoals het vallen en stoten van jouw laptop, is niet standaard verzekerd. Dit geldt ook voor je tablet en smartphone, zoals je iPhone. Wil je deze mobiele elektronica ook buiten je woning verzekeren én voor huisongelukjes, dan heb je hiervoor de aanvullende dekking Mobiele Elektronica nodig. 

Verzeker je laptop ook buiten de deur in Nederland 

Kies je voor de aanvullende dekking Mobiele Elektronica? Dan is jouw laptop ook buiten de deur verzekerd. Als je jouw laptop veel buiten de deur gebruikt – bijvoorbeeld op je werk, op school of in de trein – is het aan te raden om te kiezen voor deze dekking. Hiermee is je laptop overal in Nederland verzekerd tegen schade en diefstal. Wel zo’n fijn gevoel. 

De Mobiele Elektronica dekking geldt het hele jaar door en zelfs als je een dagje weggaat. 

Neem je laptop veilig mee op reis naar het buitenland 

Ga je op reis naar het buitenland? Met de Univé Kostbaarhedenverzekering verzeker je je laptop wereldwijd tegen schade, diefstal en verlies. 

Een inboedelverzekering dekt niet alle schade aan je laptop 

Je laptop is dus onderdeel van je inboedelverzekering. Als je een inboedelverzekering hebt, betekent dat dat niet alleen je laptop, maar ook bijvoorbeeld je telefoon (zoals een iPhone) en andere spullen in en om huis verzekerd zijn. 

Met onze inboedelverzekeringen is je laptop tegen veel zaken verzekerd, maar niet tegen alles. Zo is slijtage door veelvuldig gebruik geen reden tot vergoeding. Ook schade die wordt veroorzaakt door een huisdier wordt niet vergoed. Net als schade door eigen nalatigheid. Hierbij kun je denken aan diefstal van je laptop als je deze ergens onbeheerd achterlaat. 

Laptop beschadigd? Neem contact op 

Heb je schade aan je laptop? Meld dit eenvoudig online via Mijn Univé of de Univé App. Liever contact met een medewerker? Neem zo snel mogelijk contact op met onze Klantenservice of een Univé-winkel bij jou in de buurt.