Ga naar inhoud

Uw laptop of tablet goed verzekeren met de inboedelverzekering

Univé kent geen aparte laptopverzekering. Laptops – net als tablets – vallen onder de inboedel en zijn daarom standaard meeverzekerd bij onze inboedelverzekeringen. Bij Univé kunt u kiezen uit drie dekkingen: Inboedel Basis, Inboedel All Risk en Inboedel All Risk met Buitenshuis dekking. Uw laptop is bij iedere dekking verzekerd, maar hoe deze precies verzekerd is verschilt per dekking. Lees verder voor meer informatie of ga direct naar de pagina Inboedelverzekering

Bereken nu uw premie

Hoe is uw laptop verzekerd per dekking?

Als u een inboedelverzekering van Univé heeft, is uw laptop meeverzekerd. Net als uw tablet. Maar tegen welke schades deze elektronische apparaten verzekerd zijn, hangt af van uw dekking.

Inboedel Basis

  • Laptops zijn met de basisdekking verzekerd tegen schade die in huis ontstaat door bijvoorbeeld diefstal en brand.

Inboedel All Risk

  • Heeft u per ongeluk uw laptop laten vallen in huis? Deze schade wordt gedekt met de dekking Inboedel All Risk. Bekijk de pagina om te zien hoe uw laptop en tablet verzekerd zijn met deze dekking.

Verzeker uw laptop of tablet ook buiten de deur in Nederland

Als u uw laptop veel buiten de deur gebruikt – bijvoorbeeld op werk, op school of in de trein – is het aan te raden om te kiezen voor de dekking Inboedel All Risk met Buitenshuis dekking. Hiermee is uw laptop overal in Nederland verzekerd tegen schade en diefstal. Wel zo’n fijn gevoel.

De Buitenshuis dekking geldt het hele jaar door en zelfs als u een dagje weggaat. Wel geldt er voor laptops een maximumvergoeding van € 500,- per jaar.

Neem uw laptop veilig mee op reis naar het buitenland

Gaat u op reis naar het buitenland? Met de Univé Kostbaarhedenverzekering verzekert u uw laptop wereldwijd tegen schade, diefstal en verlies.

Een inboedelverzekering dekt niet alle schade aan uw laptop of tablet

Een laptopverzekering of tabletverzekering, maar dan als onderdeel van een inboedelverzekering. Dat betekent dat niet alleen deze apparaten zijn verzekerd, maar ook bijvoorbeeld uw telefoon (zoals een iPhone) en andere spullen in en om huis.

Met onze inboedelverzekeringen is uw laptop tegen veel zaken verzekerd, maar niet tegen alles. Zo is slijtage door veelvuldig geen reden tot vergoeding. Ook schade die wordt veroorzaakt door een huisdier wordt niet vergoed. Net als schade door uw eigen nalatigheid. Hierbij kunt u denken aan diefstal van uw laptop of tablet als u deze ergens onbeheerd achterlaat.

Laptop of tablet beschadigd? Neem contact op.

Heeft u schade aan uw laptop of tablet? Meld dit eenvoudig online via Mijn Univé of de Univé App. Liever contact met een medewerker? Neem zo snel mogelijk contact op met onze Klantenservice of een Univé-winkel bij u in de buurt.