Ga naar inhoud

Uw laptop goed verzekeren met de inboedelverzekering

Uw laptop: het apparaat waarop u werkt, uw zaken regelt, of af en toe lekker een film kijkt. Eigenlijk is hij onmisbaar. Daarom is het verstandig om uw laptop goed te verzekeren. Univé kent dan wel geen aparte laptopverzekering, maar uw laptop behoort tot uw inboedel. Daarom is deze standaard meeverzekerd bij onze inboedelverzekeringen. Zo is uw laptop in en om huis altijd voldoende verzekerd. 

Een inboedelverzekering met verschillende dekkingen 

Bij Univé heeft u de keuze uit drie verschillende dekkingen voor uw inboedelverzekering: Inboedel Basis, Inboedel All Risk en Inboedel All Risk met Buitenshuis dekking. Uw laptop is bij iedere dekking verzekerd. Hoe en tegen welke schade deze precies verzekerd is, verschilt per dekking. Lees verder voor meer informatie of ga direct naar de pagina Inboedelverzekering.  

Bereken nu uw premie

Hoe is uw laptop verzekerd per dekking? 

Als u een inboedelverzekering van Univé heeft, is uw laptop daarbij standaard meeverzekerd. Dit geldt ook voor uw tablet. Tegen welke schades uw laptop verzekerd is, hangt af van uw dekking. 

Inboedel Basis 

  • Laptops zijn met de basisdekking verzekerd tegen schade die in huis ontstaat door bijvoorbeeld diefstal en brand. 

Inboedel All Risk 

  • Heeft u per ongeluk uw laptop laten vallen in huis? Deze schade wordt gedekt met de dekking Inboedel All Risk. Bekijk de pagina om te zien hoe uw laptop verzekerd is met deze dekking. 

Verzeker uw laptop ook buiten de deur in Nederland 

Als u uw laptop veel buiten de deur gebruikt – bijvoorbeeld op uw werk, op school of in de trein – is het aan te raden om te kiezen voor de dekking Inboedel All Risk met Buitenshuis dekking. Hiermee is uw laptop overal in Nederland verzekerd tegen schade en diefstal. Wel zo’n fijn gevoel. 

De Buitenshuis dekking geldt het hele jaar door en zelfs als u een dagje weggaat. Wel geldt er voor laptops een maximumvergoeding van € 500,- per jaar. 

Neem uw laptop veilig mee op reis naar het buitenland 

Gaat u op reis naar het buitenland? Met de Univé Kostbaarhedenverzekering verzekert u uw laptop wereldwijd tegen schade, diefstal en verlies. 

Een inboedelverzekering dekt niet alle schade aan uw laptop 

Uw laptop is dus onderdeel van uw inboedelverzekering. Als u een inboedelverzekering heeft, betekent dat dat niet alleen uw laptop, maar ook bijvoorbeeld uw telefoon (zoals een iPhone) en andere spullen in en om huis verzekerd zijn. 

Met onze inboedelverzekeringen is uw laptop tegen veel zaken verzekerd, maar niet tegen alles. Zo is slijtage door veelvuldig gebruik geen reden tot vergoeding. Ook schade die wordt veroorzaakt door een huisdier wordt niet vergoed. Net als schade door eigen nalatigheid. Hierbij kunt u denken aan diefstal van uw laptop als u deze ergens onbeheerd achterlaat. 

Laptop beschadigd? Neem contact op 

Heeft u schade aan uw laptop? Meld dit eenvoudig online via Mijn Univé of de Univé App. Liever contact met een medewerker? Neem zo snel mogelijk contact op met onze Klantenservice of een Univé-winkel bij u in de buurt.