Ga naar inhoud

Is stormschade aan mijn trampoline verzekerd?

Eens in de zoveel tijd kan het flink stormen in Nederland. Bij stormen met rukwinden kan er gemakkelijk schade ontstaan aan je woning en aan de losse spullen die in je tuin of op je balkon staan. Heb jij een trampoline in je voor- of achtertuin staan? Dan kan deze beschadigd raken door een storm. Hoe je hiervoor verzekerd bent? Dat hangt af van je dekking. Als je een inboedelverzekering met buitenshuis dekking hebt, is dit verzekerd. 

Kinderen springen op trampoline. Trampoline verzekerd bij stormschade

Welke verzekering heb ik nodig bij stormschade aan mijn trampoline?

Met een inboedelverzekering verzeker jij de losse spullen in je woning. Wil jij ook graag de losse spullen buiten je woning, zoals tuinmeubels maar ook je trampoline, verzekeren? Dan heb je de buitenshuis dekking nodig als aanvulling op je inboedelverzekering. De maximale vergoeding is € 2.500 per kalenderjaar.  

Als je op zoek bent naar een verzekering voor de vaste onderdelen van je woning en bijgebouwen, zoals de muren, het dak of een tuinhuis? Dan heb je een opstalverzekering nodig. Met deze verzekering zijn ook schuttingen verzekerd.  

Je kunt controleren welke dekking jij hebt door te kijken op je polis. Bekijk je polis via Mijn Univé of via de Univé App.

Welke schade is niet verzekerd?

Als jij een inboedelverzekering met buitenshuis dekking hebt, is stormschade in veel gevallen verzekerd. Je bent niet verzekerd bij: 

  • Schade veroorzaakt doordat je niet goed voor je spullen zorgt of er onvoorzichtig mee omgaat.  

  • Verlies van je spullen. 

  • Beschadigingen door normaal gebruik.  

Trampoline verzekerd tegen stormschade en je eigen risico 

Bij de woonverzekeringen van Univé kun je zelf het eigen vrijwillige risico kiezen. Je kunt kiezen tussen € 0, € 100, € 250 of € 500. Hierbij geldt dat hoe hoger je vrijwillige eigen risico, hoe meer korting je krijgt op je maandelijkse premie.  

Goed om te weten. Voor stormschade wordt een verplicht eigen risico van € 250 gebruikt. Ook als je zelf hebt gekozen voor een vrijwillig eigen risico van bijvoorbeeld € 0 of € 500 euro. Heb je stormschade aan je trampoline en dien je een claim in? Dan wordt dus altijd een eigen risico van € 250 gehanteerd.

Schade aan je trampoline melden

Om de schade vergoed te krijgen, moet je deze zo snel mogelijk melden bij je verzekeraar. Bij Univé kan dit op een aantal manieren.   

  • Via Mijn Univé of de Univé App 

Je kunt je schade 24 uur per dag eenvoudig online melden via Mijn Univé. Je beantwoordt daarbij een paar vragen en verstuurt online je gegevens naar ons. Als je de Univé App op je telefoon hebt, kun je je schade ook direct melden via de app. 

  • Via persoonlijk contact met een medewerker  

Bekijk al onze contactgegevens of loop binnen voor een gesprek bij een Univé-winkel bij jou in de buurt.