Ga naar inhoud

Mijn dubbel glas is lek: wat nu?

In dubbel glas kan een lek ontstaan. Dat is natuurlijk erg vervelend. Hierdoor isoleert het glas minder goed en kan er vocht tussen komen. Wat dekt je woonverzekering bij lekkage van je glas? Je leest het op deze pagina. 

Wat te doen als dubbel glas lek is 

Als je dubbel glas of HR-glas lek is, kun je dit niet laten repareren. De lucht tussen de glaswanden loopt er dan uit terwijl er vocht binnenkomt. Het dubbel glas isoleert dan niet meer of nog maar weinig. Daardoor wordt het sneller koud in huis, waardoor je verwarming harder moet stoken. Dit leidt tot hogere energiekosten. De enige oplossing in deze situatie is om het dubbel glas met een lek te laten vervangen. 

Mijn raam is lek: vergoedt mijn verzekering dit? 

Als je raam lek is, vergoedt een woonverzekering van Univé deze schade niet. Je krijgt dus geen vergoeding voor de vervangingskosten van je raam als je dubbel glas lek is. Ook niet als je de aanvullende dekking Ruitbreuk hebt afgesloten bij je inboedel- of opstalverzekering.  

Je kunt de vervangingskosten voor je lekke raam mogelijk wel vergoed krijgen door de fabrikant van het glas. Dit geldt alleen als de garantie op je ramen nog loopt. Vaak zit op dubbel glas een garantie van 10 jaar. 

Welke glasschade wordt wel vergoed? 

Een aantal vormen van glasschade wordt bij de woonverzekeringen van Univé standaard vergoed. Dit gaat om glasschade aan je huis en/of inboedel door: 

  • glasscherven 

  • gebroken spiegels 

  • een gebroken aquarium of terrarium 

Ook schade aan spiegels door een breuk, en schade aan (de inhoud van) een aquarium of terrarium dat is gebroken, is standaard verzekerd. 

Met de aanvullende dekking Ruitbreuk bij je inboedel- of opstalverzekering worden er meer vormen van glasschade vergoed. Je krijgt dan ook een vergoeding bij: 

  • gebroken glazen of kunststof ruiten in ramen, deuren, dak en dakkoepels van het huis of een ander gebouw op je eigen erf 

  • gebroken (douche)deuren of doucheschermen van glas of kunststof. 

Vragen? Neem contact op 

Heb je schade aan ruiten in je huis of een bijgebouw, en weet je niet zeker of deze onder de dekking van je woonverzekering valt? Neem dan gerust contact op met onze Klantenservice. We beantwoorden zo snel mogelijk je vragen en helpen je graag verder.