Ga naar inhoud

Mijn glazen douchewand lekt, is dit verzekerd?

Als je glazen douchewand lekt, kan dat zorgen voor problemen. De douchewand houdt het water van de douche dan niet meer goed binnen. Daardoor kunnen de wanden en de vloer erg vochtig worden, wat leidt tot waterschade. Wanneer vergoedt je verzekering een lekke douchewand, en hoe krijg je dit vergoed?   

Wat krijg ik vergoed bij een breuk in mijn douchewand? 

Als je glazen of kunststof douchewand gebroken is, krijg je de kosten voor een nieuwe douchewand vergoed. Ook de installatiekosten voor de nieuwe wand vallen onder de dekking van de verzekering. Je hoeft dus niet zelf te betalen voor het plaatsen van jouw nieuwe douchewand. 

Ook kosten voor noodmaatregelen krijg je vergoed. Bijvoorbeeld wanneer er een breuk in je douchewand zit, maar deze nog niet meteen gerepareerd kan worden. 

Wanneer is lekkage van mijn douchewand niet verzekerd? 

Lekkage van je glazen douchewand is niet altijd verzekerd. Als de lekkage niet komt door een breuk, maar bijvoorbeeld door loslatende kitranden, is dit niet verzekerd. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor het onderhouden van kitranden en voegen in je badkamer.  

Is gevolgschade van mijn lekkende douchewand verzekerd? 

Heb je door de lekkage van je douchewand schade aan je huis of je spullen? Met een opstalverzekering van Univé ben je verzekerd tegen waterschade aan je huis door lekkage in de badkamer. Bijvoorbeeld als je vloer en muren hierdoor beschadigd raken. Schade aan je spullen door lekkage is verzekerd met een inboedelverzekering.  

Wat moet ik doen als mijn glazen douchewand lekt? 

Als je lekkage hebt in je douchewand, is het verstandig om dit zo snel mogelijk te laten repareren. Hoe sneller je dit doet, hoe kleiner de kans is dat je waterschade krijgt door de lekkage. Totdat de douchewand gerepareerd is, kun je het lekkende water opvangen tijdens het douchen. Bijvoorbeeld door handdoeken neer te leggen bij het lek.  

Haal deze na het douchen weg en leg nieuwe, droge handdoeken neer. Zo blijft de plek waar het water lekt niet te lang vochtig door de handdoeken. Je kunt in plaats van handdoeken ook andere doeken of bijvoorbeeld een oud kledingstuk gebruiken. 

Meer informatie over glasschade