Ga naar inhoud

Glas in deur vervangen: is dit verzekerd?

Het kan gebeuren dat het glas in je deuren schade oploopt, bijvoorbeeld een barst of breuk. Je vraagt je in deze situatie misschien af wat je woonverzekering vergoedt. Bij Univé kun je niet alleen je buitenramen, maar ook glas in je deuren of bijvoorbeeld je schuur verzekeren. Hiervoor heb je wel de aanvullende dekking Ruitbreuk nodig bij je woonverzekering. Op deze pagina lees je er meer over. 

Welke verzekering heb ik nodig voor glas in mijn deur? 

Bij Univé kun je het glas in je woning en andere gebouwen op je erf verzekeren met een woonverzekering. Daarbij heb je de aanvullende dekking Ruitbreuk nodig: deze kun je afsluiten bij een opstalverzekering en bij een inboedelverzekering. Het is niet mogelijk om deze dekking los af te sluiten zonder woonverzekering.  

Omdat je je ruiten kunt meeverzekeren bij je inboedel, is het ook mogelijk om deze dekking af te sluiten als je een huis huurt. Een opstalverzekering kun je namelijk niet zelf afsluiten als huurder: dit kan alleen de eigenaar van het huis. 

Wat krijg ik vergoed bij glasschade in mijn deur? 

Bij een barst of breuk in het glas van je deur krijg je het vervangen van de ruit vergoed. Het maakt hierbij niet uit of de schade is ontstaan door onvoorziene gebeurtenissen, zoals een storm, of een ongelukje in huis. Je krijgt dan een vergoeding voor een ruit die vergelijkbaar is met de oude ruit in de deur. Heb je glas in je deur met schilderwerk erop, zoals glas in lood? Dan krijg je geen vergoeding voor dit schilderwerk. Je krijgt wel een nieuwe ruit, maar dit zal geen beschilderde ruit zijn. 

Ook voor de installatiekosten van de nieuwe ruit krijg je een vergoeding. Dat houdt in dat de kosten voor het plaatsen van de ruit ook vergoed worden vanuit je woonverzekering met Ruitbreukdekking. 

Heb je last van condens tussen twee glasplaten door een lekkage in je glas? Dit is niet verzekerd met de Ruitbreukdekking.  

Het glas in mijn deur is kapot, wat nu? 

Als het glas in of boven je deur gebarsten of kapot is, heb je een aantal opties. Je kunt ervoor kiezen om het glas te vervangen. Een barst in glas is namelijk vaak niet goed te repareren, zeker niet als het gaat om dubbel glas. Als je deze optie kiest, is het verstandig om hier niet te lang mee te wachten. Een barst in glas kan namelijk snel groter worden, waardoor je risico hebt op een grotere breuk en schade door losse glasscherven.  

Een andere optie is om het glas in of boven je deur te laten vervangen door een ander materiaal. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het glas in je deur te vervangen door hout. Dan loop je geen risico meer op ruitschade en glasschade in de toekomst. Je krijgt voor deze optie geen vergoeding vanuit de dekking Ruitbreuk. Deze dekking vergoedt namelijk alleen glas.