Ga naar inhoud

Barst in de inductiekookplaat en je verzekering

Het kan gebeuren: je inductiekookplaat raakt beschadigd door een pan of een ongelukje in huis. Dit is erg vervelend, want je inductieplaat werkt daardoor minder goed. Ook is de kans op verdere schade groot. Wat dekt je verzekering in deze situatie? Je leest het op deze pagina. 

Een barst in je inductiekookplaat en je verzekering 

Een barst door het laten vallen van een voorwerp op je inductiekookplaat valt onder schade door huisongelukjes. Deze schade is zowel bij een Univé inboedelverzekering als een Univé opstalverzekering verzekerd. Maar valt een inductiekookplaat onder inboedel of opstal? Dat hangt ervan af hoe de kookplaat in de keuken gemonteerd is. 

  • Mijn inductiekookplaat staat los op het aanrecht

Heb je een losse of vrijstaande inductiekookplaat, die je makkelijk zelf kunt verplaatsen zonder de keuken te beschadigen? Zulke losse spullen in huis vallen onder je inboedelverzekering

  • Mijn inductiekookplaat is ingebouwd

Is jouw inductieplaat ingebouwd of zit deze nagelvast gemonteerd aan het aanrecht? Dan is dit een vast onderdeel van je keuken en valt het onder je opstalverzekering

Huur je jouw woning en heb je zelf een inductiekookplaat in de keuken geplaatst? Dan valt de schade onder de dekking huurdersbelang bij je inboedelverzekering. 

Glasschade door barst in inductiekookplaat 

Met een barst is niet alleen je inductiekookplaat zelf beschadigd, je huis kan ook beschadigd raken door het glas. Bijvoorbeeld doordat er glasscherven op je vloer terechtkomen en hier krassen veroorzaken. Of doordat andere spullen in je keuken beschadigd raken door glassplinters. Deze schade is zowel bij een Univé inboedelverzekering als een Univé opstalverzekering verzekerd. 

Daarbij is schade aan de vaste onderdelen van je huis, zoals je vloer of je aanrecht, verzekerd door een opstalverzekering. Schade aan je spullen door gebroken glas valt onder de dekking van je inboedelverzekering. Je hebt hier geen aanvullende dekking voor nodig. 

Verzeker je huis goed met Univé 

Met de woonverzekeringen van Univé verzeker je jouw huis goed. Met een opstalverzekering verzeker je de vaste onderdelen van je huis, zoals een ingebouwde keuken en kookplaat. Een inboedelverzekering verzekert de losse spullen in je huis, zoals je keukenspullen. 

Een inboedelverzekering of opstalverzekering sluit je bij Univé gemakkelijk zelf online af. Handig: daarbij zie je meteen welke premie er bij jouw verzekering hoort. 

Premie berekenen inboedelverzekeringPremie berekenen opstalverzekering