Ga naar inhoud

17 augustus 2021Reizen

Bosbranden op je vakantiebestemming: wat nu?

Iedereen die ook maar een klein beetje van het nieuws meekrijgt, weet dat er flink wat bosbranden zijn in het buitenland. Best een eng idee, als dat in de buurt is van jouw vakantiebestemming.

In dit artikel leggen we je uit in welke situaties je wel een vergoeding mag verwachten en wanneer niet. 

Problemen voor en tijdens je reis 

Heeft je vakantieverblijf schade door bosbrand en heb je een annuleringsverzekering bij ons? Dan kun je de reis annuleren en krijg je de annuleringskosten vergoed. Dit kan zowel voor als tijdens de reis.  Je krijgt dan een vergoeding voor de gemiste vakantiedagen.

Ben je op je bestemming, maar kun je niet op de geplande datum terugreizen naar huis en maak je daardoor extra kosten? Als je een reisverzekering bij ons hebt, worden de extra reis- en verblijfkosten vergoed die je ter plaatse maakt. Voor verblijfkosten geldt een maximum van € 80,- per persoon per dag. En voor reiskosten geldt een maximum van € 100,- per persoon per reis. Extra reiskosten voor de terugreis naar huis betalen wij alleen als de vervoersmaatschappij geen alternatief biedt. Let op: neem voordat je kosten maakt eerst contact op met de Univé Alarmcentrale: +31 592 348 112.

Ben je nog thuis en heeft je reisbestemming een negatief reisadvies gekregen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken? De kosten voor annulering zijn dan niet verzekerd op de annuleringsverzekering. Wel kan het zijn dat het Calamiteitenfonds hiervoor een vergoeding geeft. Neem hiervoor contact op met het bedrijf waar je de boeking hebt gedaan als dit is aangesloten bij het Calamiteitenfonds en de bijdrage hiervoor is betaald. 

Ook bij een samengestelde reis

Stel dat je een samengestelde reis maakt en een deel daarvan kan niet doorgaan doordat er bosbranden zijn. In dat geval helpt Univé je verder. 


Een vergoeding voor de gemiste dagen van je vakantie is verzekerd als je een annuleringsverzekering bij ons hebt afgesloten. Dat geldt als je minimaal twee losse boekingen hebt gedaan voorafgaand aan de reis. Dus als je bijvoorbeeld zelf je vliegticket of je vakantieverblijf los hebt geboekt. Wij betalen dit alleen als het bedrijf waar je de boeking hebt gedaan deze kosten niet betaalt en ook niet voor vervanging zorgt en als daardoor de reis niet gemaakt of voortgezet kan worden. 

Kortom: Univé staat voor je klaar, ook wanneer er een bosbrand is op je vakantiebestemming. Heb je nog vragen? Bekijk dan onze FAQ.

Deel dit bericht