Ga naar inhoud

Veilig op reis naar Duitsland

Wanneer je op vakantie wilt gaan naar Duitsland, vraag je je misschien af of Duitsland een veilig land is. Dit is een land waar je zonder zorgen naartoe kunt op vakantie. De veiligheidsrisico's en hoeveelheid criminaliteit in Duitsland zijn vergelijkbaar met Nederland. Daarom is het reisadvies van de Nederlandse overheid ook groen voor Duitsland. Waar je wel op moet letten om veilig op reis naar Duitsland te gaan, lees je hier. 

Zakkenrollers in Duitsland 

In Duitsland zijn op sommige plekken zakkenrollers actief. Je loopt vooral op drukke, toeristische plekken risico om gerold te worden. Bijvoorbeeld in grote steden als de hoofdstad Berlijn, of bij toeristische trekpleisters als kastelen en musea. Ook in het openbaar vervoer kun je te maken krijgen met zakkenrollers. Het is natuurlijk erg vervelend als je (waardevolle) spullen verliest op reis. Gelukkig is er veel dat je kunt doen om jezelf en je spullen veilig te houden. Bijvoorbeeld: 

  • Let goed op je spullen

Dit klinkt misschien vanzelfsprekend, maar gaat nog wel eens mis. Misschien steek je je telefoon in je broekzak terwijl deze er half uit steekt. Of leg je je portemonnee even op tafel bij een terrasje terwijl je afrekent. Dan bestaat de kans dat je spullen gestolen worden. Houd je spullen daarom goed in de gaten en berg alles goed op. 

  • Draag waardevolle spullen in een heuptasje

Waardevolle spullen, zoals je portemonnee en mobiele telefoon, kun je het beste in een heuptasje tegen je lichaam dragen op vakantie. Zo kunnen zakkenrollers hier minder makkelijk bij dan als je deze in een rugzak of handtas draagt. 

  • Doe geen dure horloges of sieraden om

Wanneer je dure horloges of sieraden draagt, kunnen zakkenrollers en dieven zien dat je waardevolle spullen hebt. Dit is niet verstandig op drukke plekken, omdat deze dan makkelijk gestolen kunnen worden. Laat dure sieraden of horloges daarom thuis als je op vakantie gaat, of berg ze veilig op in bijvoorbeeld een hotelkluis. 

Veiligheid natuur Duitsland 

Als je op wintersport bent in Duitsland, moet je rekening houden met lawinegevaar. In berggebieden komen 's winters namelijk soms lawines voor. Het is erg gevaarlijk als je hierin terechtkomt. Voor lawines of lawinegevaar wordt meestal gewaarschuwd in het lokale nieuws. Het is dus een goed idee om dit in de gaten te houden voordat je gaat skiën of snowboarden in Duitsland. Blijf daarnaast op de pistes en ga hier niet buiten, zeker niet alleen. Met een reisverzekering met wintersportdekking ben je goed verzekerd voor je skivakantie.

Naast lawines komen in Duitse berggebieden soms ook aardverschuivingen en modderstromen voor. Dit kan gebeuren als het een lange tijd veel heeft geregend, of als sneeuw en ijs smelt aan het einde van de winter. Hierdoor kunnen gebouwen beschadigd raken of wegen onbegaanbaar. Houd het lokale weerbericht in de gaten: zo ben je voorbereid op mogelijke aardverschuivingen of modderstromen. 

Reisverzekering afsluiten voor Duitsland 

Als je naar Duitsland op vakantie gaat, is het wel zo fijn om dat goed verzekerd te doen. Met een reisverzekering van Univé kun je altijd rekenen op hulp bij vervelende situaties op reis, zoals het kwijtraken van je spullen of ziekte. Dan kun je onbezorgd genieten van jouw reis. Je sluit bij Univé in enkele minuten online jouw reisverzekering voor Duitsland af. Daarbij zie je meteen hoe hoog jouw premie wordt. 

Bereken jouw premie

Meer tips voor je reis in Duitsland? 

Wil je meer informatie en tips voor jouw reis door Duitsland? Univé helpt je graag veilig op weg. Lees ook eens 'Pechhulp in Duitsland' of ‘Zorgverzekering in Duitsland’.