Ga naar inhoud

Zakelijke hypotheek

Voor iedereen die een eigen bedrijf heeft of werkt als zzp’er zijn er mogelijkheden op het gebied van een zakelijk hypotheek. Univé staat voor je klaar met onafhankelijk hypotheekadvies, ongeacht je zakelijke situatie. Het werkt allemaal wel iets anders dan bij iemand in loondienst. We zorgen er sowieso voor dat je een hypotheek krijgt die past bij jouw situatie en wensen.

Zakelijk inkomen is anders

We hoeven je niet uit te leggen dat veel ondernemers en met name zzp’ers een afwisselend inkomen hebben. Dat is voor geldverstrekkers soms lastig om mee om te gaan. Zo lang je je hypotheeklasten kunt blijven betalen zijn zij tevreden, maar zij willen vooraf wel enige zekerheid hebben dat dit lukt. Gelukkig zijn er ook hypotheekmogelijkheden met een flexibel inkomen. De hypotheekadviseurs van Univé staan voor je klaar om je te begeleiden in je keuzes naar de juiste zakelijke hypotheek.

Wat zijn je mogelijkheden?

Voor de duidelijkheid: we hebben het hier om een hypotheek voor woningen van ondernemers, niet voor bedrijfspanden. Woonhuizen zijn ook met een zakelijk inkomen te financieren. Eerst brengen we je wensen in kaart en daarna kijken we naar je financiële mogelijkheden. De hypotheek die daarbij past krijg je van ons in een helder advies gepresenteerd. Met behulp van je jaarcijfers brengen we je inkomen in kaart voor de geldverstrekker. Soms wordt er gevraagd om cijfers van drie jaar, soms om slechts één jaar. Ben je zzp’er? Dan willen sommige geldverstrekkers slechts 75% tot 90% van de woningwaarde financieren. Onze adviseurs weten precies bij welke aanbieders ze moeten zijn voor volledige financiering van je woning als zzp’er.

Benodigde documenten

Het spreekt voor zich dat je je jaarcijfers en je KvK-inschrijving moet delen met geldverstrekkers. Maar het kan ook zijn dat ze je belastingaangiftes en aanslagen van de afgelopen drie jaren, inclusief een schatting van de accountant voor het lopende jaar willen hebben. Daarnaast is ook een Inkomensverklaring Ondernemer nodig. Dit is een uitgebreide analyse van je bedrijf. 

Meer weten over je zakelijke hypotheek? 

Als onafhankelijk hypotheekadviseur (en Financieel Adviseur Duurzaam Wonen) denkt Univé graag met je mee. We kunnen je snel meer vertellen om het afsluiten van een hypotheek als ondernemer. Maak een afspraak met een hypotheekadviseur van Univé bij jou in de buurt of kies voor een (beeld)belafspraak. We kennen de hypotheekmarkt en de lokale subsidies als geen ander. De kosten van een eerste oriënterend gesprek neemt Univé voor haar rekening.

Terug naar de Kennisbank