Ga naar inhoud

Hoe werkt het hypotheekproces voor een ondernemer/zzp’er?

Heb je een eigen bedrijf of werk je als zzp’er? Ook dan biedt Univé je onafhankelijk hypotheekadvies. Het proces ziet er alleen iets anders uit dan bij iemand in loondienst. We leggen je graag uit hoe we ervoor zorgen dat je altijd een hypotheek krijgt die past bij jouw situatie en wensen.

Er zijn ook mogelijkheden met flexibel inkomen

Veel ondernemers en met name zzp’ers hebben niet elke maand hetzelfde inkomen. Deze flexibiliteit hoort bij het ondernemerschap, maar veel geldverstrekkers worden er een beetje zenuwachtig van. Zij willen immers zeker weten dat je jouw hypotheeklasten kunt blijven betalen. Gelukkig zijn er ook hypotheekmogelijkheden met een flexibel inkomen. De onafhankelijke hypotheekadviseurs van Univé staan voor je klaar om je te begeleiden naar de juiste hypotheek.

Een hypotheek voor jouw specifieke situatie

Eigenlijk is dit deel van het proces niet anders dan bij particulieren. We brengen in kaart wat je graag wilt en hoe jouw financiën eruitzien. Vervolgens zoeken we  een hypotheek die daarbij past. Daarvoor brengen we je inkomen in kaart voor de geldverstrekker. Dat doen we aan de hand van jaarcijfers. Soms wordt er gevraagd om cijfers van drie jaar, soms om slechts één jaar. Voor zzp’ers geldt dat sommige banken slechts 75% tot 90% van de woningwaarde willen financieren. Wij weten precies bij welke aanbieders we moeten zijn voor volledige financiering van jouw woning.

Wat lever je aan?

Naast de jaarcijfers en je KvK-inschrijving vragen geldverstrekkers vaak om meer documenten. Bijvoorbeeld je belastingaangiftes en aanslagen van de afgelopen drie jaren en een prognose van de accountant over het lopende jaar. Daarnaast is ook een Inkomensverklaring Ondernemer nodig. Dit is een uitgebreide analyse van jouw bedrijf.       

Denk ook aan de risico’s

Zeker wanneer het gaat om een hypotheek voor een ondernemer of zzp’er is het belangrijk om na te denken over eventuele risico’s. Stel dat je bijvoorbeeld in de toekomst zonder inkomen komt te zitten. Wat gebeurt er dan met je hypotheek? Daar denken onze hypotheekadviseurs over mee. Hun ervaren collega’s op verzekeringsgebied kunnen je bovendien helpen aan de zekerheid die een bank gegarandeerd wil hebben voordat alles getekend kan worden. Zo weten alle partijen zeker dat je de komende 20 of 30 jaar je hypotheeklasten kunt betalen, wat er ondertussen ook gebeurt.

Interesse? Maak een afspraak!

Univé heeft 100 winkels in heel Nederland waar je terecht kunt voor hypotheekadvies. Maak een afspraak met jouw persoonlijke hypotheekadviseur (en Financieel Adviseur Duurzaam Wonen) en wij heten je graag van harte welkom. We kennen de hypotheekmarkt en de lokale subsidies als geen ander. De kosten van een eerste oriënterend gesprek neemt Univé voor haar rekening.

Terug naar de Kennisbank