Ga naar inhoud

  Zakelijk

   Hoe werkt het hypotheekproces voor een ondernemer/zzp’er?

   Heeft u een eigen bedrijf of werkt u als zzp’er? Ook dan biedt Univé u onafhankelijk hypotheekadvies. Het proces ziet er alleen iets anders uit dan bij iemand in loondienst. We leggen u graag uit hoe we ervoor zorgen dat u altijd een hypotheek krijgt die past bij uw situatie en wensen.

   Er zijn ook mogelijkheden met flexibel inkomen

   Veel ondernemers en met name zzp’ers hebben niet elke maand hetzelfde inkomen. Deze flexibiliteit hoort bij het ondernemerschap, maar veel geldverstrekkers worden er een beetje zenuwachtig van. Zij willen immers zeker weten dat u uw hypotheeklasten kunt blijven betalen. Gelukkig zijn er ook hypotheekmogelijkheden met een flexibel inkomen. De onafhankelijke hypotheekadviseurs van Univé staan voor u klaar om u te begeleiden naar de juiste hypotheek.

   Een hypotheek voor uw specifieke situatie

   Eigenlijk is dit deel van het proces niet anders dan bij particulieren. We brengen in kaart wat u graag wilt en hoe uw financiën eruitzien. Vervolgens zoeken we  een hypotheek die daarbij past. Daarvoor brengen we uw inkomen in kaart voor de geldverstrekker. Dat doen we aan de hand van jaarcijfers. Soms wordt er gevraagd om cijfers van drie jaar, soms om slechts één jaar. Voor zzp’ers geldt dat sommige banken slechts 75% tot 90% van de woningwaarde willen financieren. Wij weten precies bij welke aanbieders we moeten zijn voor volledige financiering van uw woning.

   Wat levert u aan?

   Naast de jaarcijfers en uw KvK-inschrijving vragen geldverstrekkers vaak om meer documenten. Bijvoorbeeld uw belastingaangiftes en aanslagen van de afgelopen drie jaren en een prognose van de accountant over het lopende jaar. Daarnaast is ook een Inkomensverklaring Ondernemer nodig. Dit is een uitgebreide analyse van uw bedrijf.       

   Denk ook aan de risico’s

   Zeker wanneer het gaat om een hypotheek voor een ondernemer of zzp’er is het belangrijk om na te denken over eventuele risico’s. Stel dat u bijvoorbeeld in de toekomst zonder inkomen komt te zitten. Wat gebeurt er dan met uw hypotheek? Daar denken onze hypotheekadviseurs over mee. Hun ervaren collega’s op verzekeringsgebied kunnen u bovendien helpen aan de zekerheid die een bank gegarandeerd wil hebben voordat alles getekend kan worden. Zo weten alle partijen zeker dat u de komende 20 of 30 jaar uw hypotheeklasten kunt betalen, wat er ondertussen ook gebeurt.

   Interesse? Maak een afspraak!

   Univé heeft 100 winkels in heel Nederland waar u terecht kunt voor hypotheekadvies. Maak een afspraak met uw persoonlijke hypotheekadviseur en wij heten u graag van harte welkom.