Ga naar inhoud

Hypotheek voor een thuiskantoor: kan dat?

Wanneer je zzp’er bent of een kantoorbaan hebt, wil je misschien een thuiskantoor aan je woning bouwen. Hoe kun je een dergelijke aanbouw het beste financieren? Wij adviseren je er graag over.

Bestaande hypotheek verhogen met overwaarde

Als je al een bestaande hypotheek hebt, dan kun je misschien de overwaarde op je woning gebruiken om de hypotheek te verhogen. Zeker in deze tijd, waarin de waarde van huizen flink gestegen is, is de kans aanwezig dat je overwaarde hebt opgebouwd. Hiermee zou je óf binnen de bestaande hypotheekakte meer geld kunnen opnemen óf een tweede hypotheek kunnen opnemen om eindelijk die aanbouw zoals dat thuiskantoor te financieren die je al zo lang wilt. Als je de nieuwe hypotheeklasten kunt dragen met jouw inkomen, zou verhogen geen probleem moeten zijn. Ook wanneer je geen overwaarde hebt.

De vraag is dan natuurlijk wat er mogelijk is in jouw specifieke situatie. Dat bekijken wij graag samen met jou. Vertel ons over je wensen en wij weten precies bij welke hypotheekverstrekker we moeten zijn om ze te laten uitkomen. 

Wat er precies mogelijk is in jouw situatie, hangt af van je verbouwplannen, de kosten die daarbij komen kijken en de financiële ruimte die je zelf nog hebt. Zijn je inkomsten hoog genoeg om je nieuwe woonlasten te kunnen betalen? Hoeveel overwaarde zit er op je woning? Dat soort vragen beantwoorden we graag samen met jou.

Geen zakelijke hypotheek

Voor de duidelijkheid: je kunt gewoon op een particuliere hypotheek je aanbouw financieren, ook al maak je er een thuiskantoor van. Het is immers gewoon een onderdeel van je woonhuis, dus het wordt niet ineens bedrijfsvastgoed.

Meer weten over het financieren van een aanbouw?

Als onafhankelijk hypotheekadviseur (en Financieel Adviseur Duurzaam Wonen) denkt Univé graag met je mee. We vertellen je via hypotheekadvies snel wat de mogelijkheden zijn als het gaat om een hypotheek op latere leeftijd. Maak een afspraak in een Univé-winkel bij jou in de buurt of kies voor een (beeld)belafspraak. We kennen de hypotheekmarkt en de lokale subsidies als geen ander. De kosten van een eerste oriënterend gesprek neemt Univé voor haar rekening.