Ga naar inhoud

Financieringsgarantie voor starters

Is het niet fijn als je zonder voorbehoud van financiering kunt bieden op een woning? Dat kan met de Financieringsgarantie van de Vereniging Eigen Huis. Daar vertellen we je graag meer over.

Zekerheid voor koper en verkoper

Als de verkopende partij niet in spanning hoeft af te wachten of je de financiering wel rond kunt krijgen, heb je tot wel 50% meer kans op een succesvolle woningaankoop. Voor een verkoper is het vooral belangrijk dat jij als koper de afgesproken koopsom kunt betalen.

Als je gebruik maakt van de Financieringsgarantie weet je vooraf al zeker dat de deal haalbaar is. Dat maakt het speelveld gelijker in een tijd waarin veel mensen hun overwaarde kunnen gebruiken om een hoger bod te doen.

Extra voordeel door bod zonder voorbehoud

Begin 2024 is er weinig aanbod op de woningmarkt, maar wel veel vraag. Dat zorgt voor krapte en dan is elk voordeel dat je kans op succes verhoogt welkom. Doordat je met Financieringsgarantie kunt bieden zonder voorbehoud van financiering, is de verkoper eerder geneigd om voor jou te kiezen. Dus waarom zou je het niet doen?

Voorwaarden voor Financieringsgarantie

  • Je bent starter op de woningmarkt;
  • Je wilt een woning aankopen van maximaal € 750.000;
  • De kosten voor Financieringsgarantie zijn € 399 voor de eerste woning waarvoor je deze aanvraagt;
  • Aanvullende kosten voor een volgende woning zijn € 125;
  • Als je een afwijkend acceptatieproces doorloopt, kan de geldverstrekker extra kosten in rekening brengen.

Meer weten?

Wil je weten of de Financieringsgarantie mogelijk is in jouw situatie? Profiteer dan van ons hypotheekadvies op maat. Maak een afspraak met een hypotheekadviseur (en Financieel Adviseur Duurzaam Wonen) van Univé bij jou in de buurt of kies voor een (beeld)belafspraak. We kennen de hypotheekmarkt en de lokale subsidies als geen ander. De kosten van een eerste oriënterend gesprek neemt Univé voor haar rekening.

Terug naar de Kennisbank