Ga naar inhoud

Bereidstellingsprovisie om je hypotheekofferte te verlengen

De offerte die je ontvangt voor je hypotheek is maar beperkt geldig. Het kan dus zijn dat je niet voldoende tijd hebt om alles op tijd te regelen voordat de deadline verstrijkt. In dat geval kun je bij de meeste geldverstrekkers de hypotheekofferte verlengen. Hiervoor betaal je veelal de zogenoemde bereidstellingsprovisie. Wij vertellen je er graag meer over.

Wat is bereidstellingsprovisie precies?

Bereidstellingsprovisie is een bedrag dat je betaalt. In dit geval betaal je dat bedrag in ruil voor de bereidheid van de geldverstrekker om je hypotheekofferte langer geldig te maken. De voorwaarden die in je offerte staan, blijven langer geldig wanneer je de provisie hebt betaald. Dit zijn bijvoorbeeld:

Of en wanneer er sprake is van bereidstellingsprovisie varieert per geldverstrekker. De ene geldverstrekker rekent enkel bereidstellingsprovisie op het moment dat de hypotheekrente is gestegen. De andere geldverstrekker rekent altijd bereidstellingsprovisie bij het verlengen van de geldigheidsduur. En weer een andere geldverstrekker rekent helemaal geen kosten door voor het verlengen van de geldigheidsduur. Je hypotheekadviseur kan je meer vertellen over de verschillende voorwaarden van de geldverstrekkers waarvoor bemiddeld wordt.

Meer weten over de bereidstellingsprovisie?

Als onafhankelijk hypotheekadviseur (en Financieel Adviseur Duurzaam Wonen) denkt Univé graag met je mee. We kunnen je door hypotheekadvies te geven snel vertellen wat de mogelijkheden zijn als je je hypotheekofferte wilt verlengen. Maak een afspraak in een Univé-winkel bij jou in de buurt of een (beeld)belafspraak. We kennen de hypotheekmarkt en de lokale subsidies als geen ander. De kosten van een eerste oriënterend gesprek neemt Univé voor haar rekening. 

Terug naar de Kennisbank