Ga naar inhoud

Arbeidsongeschiktheidsverzekering bij hypotheek

Als je ooit arbeidsongeschikt raakt, heeft dat waarschijnlijk grote financiële gevolgen. Je krijgt namelijk minder inkomen, terwijl je woonlasten gelijk blijven. Door een verzekering bij arbeidsongeschiktheid bij je hypotheek af te sluiten, kun je het risico beperken dat je jouw hypotheeklasten niet meer kunt betalen.

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Een verzekering bij arbeidsongeschiktheid biedt dekking tegen de financiële gevolgen die ontstaan als je langdurig ziek wordt of (deels) arbeidsongeschikt raakt. De verzekering keert dan een vast bedrag uit gedurende een bepaalde periode of tot aan een bepaalde leeftijd.

Kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering

Wat zo'n verzekering je precies maandelijks gaat kosten, hangt van een aantal factoren af. Welk bedrag aan periodieke uitkeringen wil je verzekeren? Hoeveel maanden kun je zelf overbruggen met het oog op je eigen risico? En sluit je de verzekering af op gangbaar, passend of beroepsarbeidsongeschiktheid? 

Kortom: redenen genoeg om vooraf goed met een onafhankelijk adviseur te bespreken wat voor jouw situatie het beste is.

Wil je meer weten over een hypotheek en arbeidsongeschiktheid? Of heb je behoefte aan een advies voor jouw specifieke situatie? Maak dan een afspraak met een hypotheekadviseur (en Financieel Adviseur Duurzaam Wonen) van Univé bij jou in de buurt of kies voor een (beeld)belafspraak. We kennen de hypotheekmarkt en de lokale subsidies als geen ander. De kosten van een eerste oriënterend gesprek neemt Univé voor haar rekening.

Terug naar de Kennisbank