Ga naar inhoud

Kentekencheck brommer

Wil jij binnenkort een bromfiets kopen? Of heb je er al één gezien die je wilt hebben? Dan is het slim om van tevoren een kentekencheck te doen. Met een kentekencheck voor de brommer controleer je gemakkelijk de belangrijke gegevens van jouw voertuig. De staat van de brommer bijvoorbeeld, en de waarde ervan. Zo weet je waar je aan begint voordat je het voertuig koopt. Maar hoe en waar doe je zo'n kentekencheck, en wat zijn de redenen om dit te doen? Je leest het op deze pagina.

Heeft de brommer die je wilt kopen nog geen kenteken? Dan moet je dit zelf aanvragen. Hoe je dit doet, lees je op onze pagina kenteken aanvragen. Het is mogelijk dat je brommer hiervoor eerst gekeurd moet worden.

Kentekencheck brommer: wat houdt het in? 

Met een kentekencheck haal je een aantal gegevens op van de brommer die jij wilt kopen. Niet alleen basisgegevens, maar ook milieugegevens, technische gegevens en fiscale gegevens. Zo heb jij alle feiten op een rij en weet je zeker wat je met je brommer in huis haalt. Op die manier ben jij niet afhankelijk van wat de verkoper jou vertelt over het voertuig. Welke gegevens kun je dan precies ophalen met een kentekencheck? We maken een lijstje voor je. 

Basisgegevens 

  • Het type brommer 

  • Het merk van de brommer 

  • Het aantal vorige eigenaren 

  • Wanneer de apk verloopt 

  • Wanneer de brommer voor het eerst (in Nederland) is geregistreerd 

  • Op welke datum de brommer voor het laatst is overgeschreven 

  • Juridische gegevens: heeft het voertuig een WA-verzekering, en staat het eventueel geregistreerd als gestolen? 

Milieugegevens 

  • Het type brandstof 

Technische gegevens 

  • Maximumsnelheid 

Waar doe ik een kentekencheck? 

Een kentekencheck kun je gemakkelijk online uitvoeren. Dit doe je via de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Je voert het kenteken van de brommer in op de pagina Kentekencheck. Vervolgens worden alle gegevens van het voertuig opgehaald en kun je deze doornemen.  

RDW kentekencheck brommer 

Wanneer je de kentekencheck hebt uitgevoerd en alle gegevens hebt opgehaald, moet je deze goed overwegen. Klopt alles met wat de verkoper je heeft verteld? Of heeft deze misschien belangrijke gegevens weggelaten? Met deze informatie kun je beoordelen of je met deze brommer een goede aankoop doet of niet.  

Je kunt bij de RDW niet alleen een kentekencheck voor de bromfiets doen. De kentekencheck kun je ook gebruiken als je bijvoorbeeld een auto of scooter wilt kopen. Een kentekencheck is voor elk voertuig gratis. Het is ook mogelijk om een uitgebreider rapport op te vragen, maar dit kost wel een klein bedrag.  

Brommer verzekeren 

Heb je de kentekencheck voor de brommer gedaan en kloppen alle gegevens? Dan wil je deze vast graag kopen. Wanneer je je nieuwe brommer hebt gekocht, is het tijd om deze te verzekeren. Een bromfietsverzekering afsluiten is namelijk verplicht. Je moet je brommer tenminste WA verzekeren, tegen schade aan anderen dus. Ook is het mogelijk om je te verzekeren tegen schade aan je eigen brommer. Met een WA+ Beperkt Cascoverzekering ben je verzekerd tegen sommige schades aan jouw brommer, met All Risk tegen vrijwel alle. 

Bereken je premie

kentekencheck brommer