Ga naar inhoud

Tanken en elektrisch opladen in Spanje

Als je met de auto naar Spanje op vakantie gaat weet je in ieder geval één ding zeker: je moet in ieder geval een keer tanken of laden in dit zonnige land! 

In Spanje zijn er net zoals in Nederland overal tankstations te vinden. Tanken of laden in Spanje is dus geen enkel probleem. Wel is het handig om te weten hoe de verschillende brandstoffen in Spanje heten. Ook legt Univé je graag uit waar je rekening mee moet houden. 

Benzineprijzen Spanje 

Wil je goedkoop tanken? Tank dan in Spanje zo min mogelijk langs auto(snel)wegen of in de buurt van grote steden. Hier is, net als in Nederland, brandstof vaak een stuk duurder. Wil je tanken of laden voor een goede prijs? Bezoek dan een tankstation bij een supermarkt, op het platteland of op een industrieterrein. Dit kan qua prijs een hoop schelen. 

Prijzen in het algemeen zijn vergelijkbaar met de Nederlandse prijzen. 

Elektrisch laden en laadpalen in Spanje 

Ga je met een elektrische auto naar Spanje? Of heb je een hybride auto? Dan is het slim om van tevoren je route uit te stippelen, zodat je weet waar de laadpalen zijn. In Spanje zijn er namelijk een stuk minder laadpalen dan in Nederland. 

In Nederland hebben we meer dan 100.000 laadpalen verspreid over het hele land. In Spanje zijn dit er stuk minder: rond de 10.000. Daarvan is maar 30% openbaar en dus voor toeristen te gebruiken. 

Spanje heeft zich wel voorgenomen om in de komende jaren meer laadpalen te plaatsen, maar daar heb jij misschien nog niets aan tijdens je aankomende vakantie. Plan je route dus zo dat je niet met een lege accu langs de weg komt te staan. Dat kan gemakkelijk met een aantal slimme apps die precies voor jou kijken waar je je auto kunt opladen. 

Tanken in Spanje - welke brandstof? 

Net als in Nederland kun je in Spanje ook diesel en benzine tanken. Het zal je misschien wel opvallen dat de namen van de brandstoffen anders zijn dan in Nederland. Hieronder vind je een lijst van de Spaanse namen van de meest voorkomende brandstoffen, zodat je je niet vergist: 

  • Benzine Euro 95: Gasolina Sin Plomo 95 

  • Benzine - Superplus 98: Gasolina Sin Plomo 98 

  • Diesel: Gasoléo of (Aceite) diesel 

  • LPG: gasauto of GPL 

Met de auto naar Spanje 

Univé wenst je veel plezier en een veilig rit tijdens jouw (auto)vakantie naar Spanje. Controleer je van tevoren nog wel je reisverzekering en je autoverzekering?  

Tot slot: houd er rekening mee dat je in Spanje tolwegen en milieuzones kan tegenkomen, en dat je een aantal dingen verplicht in de auto hoort te hebben. Ook gelden er hier en daar iets andere verkeersregels in Spanje dan hier in Nederland. Lees je goed in, zodat je onderweg niet voor onaangename verrassingen komt te staan.