Ga naar inhoud

Pechhulp in Spanje

Heb je plannen om met de auto naar Spanje te gaan? Bijvoorbeeld op doorreis naar een ander land of juist voor een mooie vakantie? Dan is pech langs de weg het laatste waar je op zit te wachten.  

Mocht je nou wel pech krijgen, dan is het verstandig om te weten wat je dan het beste kunt doen. Univé helpt je graag. Zo ga je goed voorbereid op reis. 

Autopech in Spanje 

Wanneer je met pech langs de weg komt te staan, dan heb je waarschijnlijk pechhulp nodig. Je wil dan niet in de situatie terecht komen dat je hier niet voor verzekerd bent. Check daarom van tevoren goed of je verzekerd bent voor pechhulp, en of dit ook dekking geeft in het buitenland. Want verzekerd zijn voor pechhulp in Nederland is toch anders dan een pechhulpverzekering in het buitenland.  

Wil je de kans op pech zo klein mogelijk maken? Zorg dan je auto in een goede onderhoudsstaat is en breng je auto naar de garage voor bijvoorbeeld een grote of kleine beurt.  

Pechhulp Buitenland van Univé 

Gebruik je de aanvullende dekking Pechhulp Buitenland bij je autoverzekering? Dan helpen we je, zo weer op weg, ook als je in Spanje bent. De hulpdienst repareert bij pech je auto ter plekke. Mocht dat niet lukken, dan wordt je auto gratis weggesleept naar de dichtstbijzijnde garage.  

Stel, je auto kan niet worden gerepareerd binnen drie dagen, dan zorgen wij voor vervangend vervoer. Daarnaast dekt Pechhulp Buitenland het verzenden van onderdelen, het terugbrengen van je auto naar Nederland en eventuele hotelovernachtingen. Zo kun je je reis gewoon vervolgen. Dat is Pechhulp van Univé. 

Alarmnummer in Spanje 

Ben je goed verzekerd tegen pechhulp in het buitenland? Sla dan het nummer van jouw pechhulpdienst of verzekeraar goed op in je telefoon. Het nummer zoeken in het buitenland kan frustrerend of soms onmogelijk zijn. 

Vergeet tot slot niet om je groene kaart mee te nemen. Dit is een internationaal verzekeringsbewijs waarmee je laat zien dat je auto goed verzekerd is. 

Slim op reis naar Spanje 

Met de juiste autoverzekering en reisverzekering ben je al een heel eind in de voorbereiding van jouw reis. Neem van tevoren ook nog even tijd om te controleren of je de juiste vignet hebt voor milieuzones en of je op de juiste manier kan betalen bij tolwegen. Fijne reis!