Ga naar inhoud

Roy-data schadevrije jaren opvragen

Uw persoonlijk opgebouwde schadevrije jaren bepalen de no-claimkorting op uw autoverzekering. Ze zijn dus geld waard. Uw schadevrije jaren behoudt u ook bij overstappen naar een andere verzekeraar.

Wat is Roy-data?

Roy-data is een centrale database waarin alle autoverzekeraars uw opgebouwde schadevrije jaren registreren. Dat zijn de werkelijk schadevrije gereden jaren, dus zonder eventuele extra kortingen.

Zodra u overstapt zal uw nieuwe verzekeraar uw gegevens uit deze database ophalen voor de acceptatie. Dus een papieren royementsverklaring is niet meer nodig. Wel zo handig.

Roy-data inzien en opvragen

Iedere particulier heeft kosteloos het recht om de persoonlijke gegevens in Roy-data in te zien. Via het inzageformulier van de stichting EPS kunt u uw Roy-data schadevrije jaren opvragen.

Uw schadevrije jaren bij Univé

Bij een overstap naar Univé halen wij uw opgebouwde schadevrije jaren op uit Roy-data. Dit bepaalt uw no-claimkorting op de Univé-autoverzekering. En die kan oplopen tot 80%. Uw schadevrije jaren bepalen de trede op de bonus-malusladder en daarmee de korting die u ontvangt.

Na beëindiging van uw autoverzekering bij Univé, blijven uw schadevrije jaren nog 3 jaar geldig bij Univé.

Uw schadevrije jaren opvragen

Wilt u tussentijds uw schadevrije jaren opvragen, bijvoorbeeld omdat u overweegt over te stappen?

Dan kunt u dit opvragen bij uw verzekeraar. Meestal staat het ook op uw polis vermeld.

U kunt ook onze rekentool gebruiken om te kijken hoeveel no-claimkorting u krijgt. Zo kunt u eenvoudig de premie van de Univé autoverzekering vergelijken.

Bereken uw schadevrije jaren