Ga naar inhoud

Manuele therapie vergoeding

Wordt manuele therapie vergoed vanuit de zorgverzekering? En is er verschil tussen reguliere manuele therapie en manuele therapie E.S? Lees hier meer over de manuele therapie-vergoeding van Univé.

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een specialisatie van fysiotherapie, waarbij het doel is dat de gewrichten beter gaan functioneren en de lichaamshouding en -bewegingen  verbetert. Bij onder andere lagerugpijn en nekklachten wordt manuele therapie toegepast.

Vergoeding manuele therapie

Manuele therapie na een operatie wordt alleen vergoed vanuit de basisverzekering als de aandoening op de chronische lijst staat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan behandeling van een botfractuur na een knieoperatie. 

Reguliere manuele therapie valt onder fysiotherapie. Wilt u hiervoor een vergoeding, dan moet u in de meeste gevallen een aanvullende verzekering afsluiten. U krijgt de kosten dan deels of volledig vergoed. Welke vergoeding u voor manuele therapie krijgt, hangt af van de aanvullende verzekering die u kiest. Dat geldt ook voor het eigen risico dat u betaalt hiervoor.

Wat is manuele therapie E.S?

Manuele therapie E.S. (de afkorting staat voor Eggshell Systeem) is een totaalbehandeling van het hele bewegingsapparaat van de mens. Individuele verschillen en asymmetrie in bouw en functie van het bewegingsapparaat worden tijdens de behandeling in overweging genomen.

Manuele therapie E.S. vergoeding

Vanuit de basisverzekering wordt deze behandeling niet vergoed, omdat hij valt onder alternatieve geneeswijzen. Uit de aanvullende verzekeringen krijgt u een extra vergoeding voor manuele therapie E.S.

Bereken uw premie

Bereken uw premie