Ga naar inhoud

Vind de beste zakelijke personenautoverzekering

Jouw zakelijke personenauto goed verzekerd, ook tijdens privéritten

Goed verzekerd op weg met je zakelijke personenauto

  • Dag en nacht hulp bij schade
  • Tot 80% no-claimkorting
  • Vervangend vervoer bij schade

Al klant? Bekijk uw zakelijke schadeverzekeringen, geef een wijziging door of meld een schade in Mijn Univé Zakelijk.

Basisdekking kiezen voor jouw zakelijke personenautoverzekering

In Nederland is het verplicht om jouw zakelijke personenauto minimaal WA te verzekeren. Wil je een uitgebreidere dekking? Kies dan voor WA+ of All Risk. Gebruik je jouw auto alleen voor woon-werkverkeer? Dan kun je een particuliere autoverzekering afsluiten.  

Extra opties voor jouw zakelijke personenautoverzekering

Kom je er niet uit? Wij helpen je verder

Zijn er nog onduidelijkheden, zoals over de voorwaarden of hoe het zit met jouw schadevrije jaren? Of heb je hulp nodig bij het afsluiten? Geen zorgen. Onze klantenservice staat klaar om je verder te helpen.

Klanten geven onze zakelijke autoverzekering gemiddeld een 8,7

Waarom andere zzp'ers en mkb'ers voor Univé kozen

Goed om te weten over de zakelijke personenautoverzekering

Een zakelijke personenautoverzekering lijkt veel op een particuliere personenautoverzekering. Zo heb je ook keuze uit drie verschillende dekkingen: WA, WA+ en All Risk. Maar er zijn ook verschillen. Zo worden er zakelijk vaak meer kilometers gereden en zijn er mogelijk meerdere bestuurders. Hierdoor is de kans op schade groter. Een zakelijke personenautoverzekering is daarom vaak duurder. 

Bij een zakelijke personenautoverzekering kun je de auto exclusief btw verzekeren. Dit geef je aan bij het afsluiten. Omdat een eventuele schade ook exclusief btw wordt uitbetaald, profiteer je van een lagere premie.  

Let op: om recht te hebben op btw-aftrek moet de zakelijke personenauto gekocht zijn op naam van jouw bedrijf.  

Het is geen probleem als je jouw zakelijke personenauto ook voor privéritten gebruikt. Rijd je alleen zakelijk voor woon-werkverkeer? Dan heb je geen zakelijke personenautoverzekering nodig, maar kun je een particuliere autoverzekering afsluiten. 

Als je meerdere soorten schadeverzekeringen bij Univé afsluit in een pakket, dan heb je recht op pakketkorting. Hoe meer schadeverzekeringen je hebt bij Univé, hoe hoger de korting. Deze kan oplopen tot maximaal 10% en wordt automatisch verrekend met de premie. 

Ben je een bedrijf begonnen en wil je weten welke verzekeringen je nodig hebt? Doe dan de OndernemersCheck. Je hoeft alleen een paar vragen te beantwoorden over jouw bedrijf en je wensen. Aan de hand van deze informatie zetten wij vervolgens de verzekeringen op een rij die het beste bij jou en jouw bedrijf passen.

Als je schade hebt aan je eigen zakelijke personenauto en deze WA+ of All Risk is verzekerd, dan kun je gebruik maken van de Univé SchadeService. Dit houdt in dat wij de ruit- of autoschade vergoeden wanneer je dit laat vaststellen en/of repareren door een bij Univé aangesloten schadeherstelbedrijf. Kies je niet voor een van deze bedrijven? Dan wordt de schade niet vergoed. Door heel Nederland zijn ruim 300 schadeherstelbedrijven aangesloten bij Univé. Zo heb je altijd een optie bij jou in de buurt. De aangesloten bedrijven kun je vinden op SchadeService en in de Univé-App.

Liever je eigen herstelbedrijf kiezen? Dat kan. Je betaalt hiervoor alleen wel een hogere premie.

Cybercriminaliteit een groot bedrijfsrisico

Deze schadeverzekering hebben we uitgebreid met standaard Cyberhulp. Cybercriminaliteit is namelijk een groot risico voor je onderneming. Jaarlijks krijgt maar liefst 40% van de bedrijven te maken met cybercriminaliteit. Univé biedt je daarom 24/7 cyberhulp. Lees hoe we je nog meer helpen om je cyberrisico te verkleinen.

Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint je in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2025.

Doe ook mee

Vermoed dat je mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat je zo snel mogelijk contact zoekt met de cyberhelpdesk, om zo eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebreide team van experts staat je dag en nacht geheel kosteloos bij in het geval van cybercriminaliteit.

Meer over de Cyberhulp voor ondernemers

Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijk­heids­verzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering ben je tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit. Dit verzekerde bedrag zal niet voor elke onderneming voldoende zijn. Daarom bieden we de mogelijkheid dit te verhogen naar € 30.000 of € 50.000.

Meer over de vergoeding

Veelgestelde vragen over de zakelijke personenautoverzekering

Voorwaarden en documenten

Service & contact

Wil je alles voor jouw zakelijke personenauto goed geregeld hebben, inclusief alle medewerkers die erin rijden?

Jouw zakelijke personenauto verzekeren in 4 stappen

Online sluit je gemakkelijk en snel je zakelijke autoverzekering af. Bekijk stap voor stap wat je moet doen.

Informatie gecontroleerd door een expert

De content op deze pagina is geschreven door Juliette Hahn, contentspecialist verzekeringen. 

Blogs over de zakelijke personenautoverzekering