Ga naar inhoud
Nu met korting op je premie
Nu met korting op je premie

Arbeidsongeschikt­heids­verzekering voor horecaondernemers

Bereken je premie

Of vraag je AOV direct aan

Heb jij voldoende inkomen als je arbeidsongeschikt wordt?

Werken in de horeca betekent vaak: hard werken tot je erbij neervalt. Of je nou in de bediening werkt, in de keuken staat of als eigenaar betrokken bent, dit werk is voor de echte doorzetters. Toch is het, zeker als horecabaas, oppassen geblazen dat je niet over je eigen grenzen heen gaat. En goed naar je lichaam luistert.

Want als je door de gevolgen van extreme werkstress, ziekte of een ongeval niet (volledig) meer kunt werken, dan kan dat grote gevolgen hebben voor je horecaonderneming. Helemaal als je langdurig uit de running bent. Een goede vervanger om jouw werk naadloos op te vangen is niet altijd voorhanden, en kost bovendien kostbare centen. En terwijl je vaste lasten zowel zakelijk als privé gewoon doorbetaald moeten worden, valt jouw ondernemersinkomen (deels) weg. Iets wat je natuurlijk absoluut wilt voorkomen. 

Dus wat gebeurt er als jij uitgeschakeld raakt? Als je fysiek of mentaal overbelast raakt door de werkdruk, de lange dagen, het rondrennen, het managen van de tent en het ondertussen altijd de hartelijke gastvrouw of –heer willen zijn voor je klanten? Kan de zaak doorgaan als jij er niet bent? En lukt het om financiële problemen op afstand te houden terwijl je herstellende bent?

Arbeidsongeschiktheid voorkomen en zeker zijn van inkomen

Er zijn collega-ondernemers in de horeca die zo'n periode zelf kunnen opvangen met spaargeld of een andere bron van inkomsten. Maar heb jij die mogelijkheid niet, of kun je daar niet lang mee overbruggen, dan beland je snel in een financieel nijpende situatie.

Er is voor jou als ondernemer met of zonder personeel in de horeca vanuit de overheid geen vangnet geregeld. Pas wanneer je aantoonbaar onvoldoende inkomen of eigen vermogen hebt om in je levensonderhoud te voorzien, kom je in aanmerking voor een bijstandsuitkering. En dat zal in de meeste gevallen betekenen dat je je leefstijl flink moet aanpassen. Om te beoordelen of je daarop aanspraak kunt maken, wordt gekeken naar je (partner)inkomen, spaargeld, bezittingen, eigen huis en bedrijf. 

Je doet er dus goed aan om een plan gereed te hebben voor wanneer (tijdelijke of gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid jou overkomt en je dat inkomensverlies moet opvangen. En weet je eigenlijk hoe je het risico om uit te vallen zo klein mogelijk houdt? 

Waarom een AOV voor jou als horecaondernemer altijd een goed idee is

Kies je een arbeidsongeschiktheidsverzekering met de juiste dekking die past bij jouw beroep in de horeca, dan:

Ben jij verzekerd van een inkomen wanneer je niet meer (volledig) kunt werken. Dat geeft rust en zekerheid.

Ook word je per direct ondersteund bij het voorkomen en beperken van arbeidsongeschiktheid. Bij Univé doen we er alles aan om te zorgen dat jij gezond en op een toekomstbestendige manier je werk kan doen.

En gaat het toch mis? Dan helpen we je om zo snel mogelijk en op een verantwoorde manier weer aan het werk te kunnen, terwijl jij je met minder zorgen om geld, kunt richten op jouw herstel.

Regel het goed zodat jij je geen zorgen hoeft te maken en met een gerust hart kunt doen waar je het beste in bent: die tent runnen. 

Het nut van onze AOV

Wat vinden mede-ondernemers van onze AOV?

We zien vele ondernemers in de horeca die baat hebben bij hun arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Univé. Lees hier enkele van hun verhalen.

Meer over arbeidsongeschiktheid & de AOV

Wanneer ben je eigenlijk arbeidsongeschikt? Wat is een AOV? Hoe weet je of je er een nodig hebt? Hoeveel kost de AOV en wat krijg je ervoor terug? Is de premie aftrekbaar? Biedt Univé korting? Ontdek alles wat je wilt weten wanneer je overweegt AOV af te sluiten.

Ontdek alle verzekeringen voor de horeca