Ga naar inhoud

Verzekeringen voor ondernemers in de horeca

Verzeker je bedrijf precies zoals jij dat wilt.

Bereken je premie

Of sluit direct af

Verzeker jouw risico's in één keer

Schade aan spullen van je klanten meeverzekerd

Tot 10% pakketkorting

Jouw verzekeringen in een handig pakket

Heb je een hotel, restaurant, B&B, snackbar of café? Of run je een cateringsbedrijf? Met het Ondernemerspakket Horeca verzeker je je bedrijf precies zoals jij dat wilt. Kies zelf welke risico's je wil verzekeren.

Ondernemerspakket horeca

Kies uit deze verzekeringen:

 • Bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering
 • Bedrijfsautoverzekering
 • Eigen vervoerverzekering
 • Rechtsbijstandverzekering
 • Roerende zakenverzekering
 • Aanhangwagenverzekering

Bereken je premie

Of maak een afspraak

Sluit je meerdere verzekeringen af? Dan profiteer je direct van onze pakketkorting. Je korting kan oplopen tot wel 10%.

Risico's als horecaondernemer

Als ondernemer in de horeca loop je bepaalde risico's. De verzekeringen in het Ondernemerspakket zijn afgestemd op deze risico's. Met het pakket verzeker je bijvoorbeeld:

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je morst per ongeluk koffie over de jurk van een klant. Of je stoot per ongeluk een laptop van tafel. Met een Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd als je schade toebrengt aan spullen van je klanten. Dit geldt ook voor personeel dat je inhuurt of voor stagiares die bij jou het vak komen leren. Ook schade aan gehuurde en geleende spullen verzeker je met de AVB.

Lees meer

Bezorg je ook bij klanten thuis? Of kook je aan huis of op locatie? Met de Eigen vervoerverzekering verzeker je de spullen, apparaten en materialen die je vervoert met je bedrijfsauto.

Lees meer

Huur je wel eens personeel in? Of maak je gebruik van stagiaires? Dan zijn ook zij verzekerd op jouw Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Hiermee zijn ze niet verzekerd als ze onder werktijd bijvoorbeeld lichamelijk letsel oplopen. Dat verzekerd je met de Werknemersschadedekking. Deze verzekering kun je online alleen afsluiten als dekking op de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Lees meer

Sta je met een verkoopwagen op bijvoorbeeld evenementen of markten? Die kun je verzekeren met de zakelijke aanhangwagenverzekering.

Lees meer

Meer informatie over de verzekeringen in het pakket

Aansprakelijkheidsverzekering bedrijven

Verzekerd bij schade die je tijdens je werk aan anderen en hun spullen veroorzaakt.

Lees meer

Bedrijfsautoverzekering

WA, WA+ of All Risk-verzekering voor je bestelauto of vrachtwagen.

Lees meer

Eigenvervoerverzekering

Verzeker de spullen die je vervoert in je bedrijfsauto.

Lees meer

Rechtsbijstandverzekering

Juridische bijstand bij zakelijke conflicten, compleet met incassoservice.

Lees meer

Inventarisverzekering (roerende zaken)

Je voorraad en inventaris verzekerd bij schade door bijvoorbeeld brand en diefstal.

Lees meer

Aanhangwagenverzekering

Verzeker je zakelijke aanhangwagen voor een lage premie.

Lees meer

Alle verzekeringen voor ondernemers in de horeca

Bij Univé hebben we nog meer handige verzekeringen voor jou als horecaondernemer. Als je - naast het pakket - meer verzekeringen afsluit, dan verrekenen wij de korting automatisch.

Tot 10% pakketkorting op je bedrijfsverzekeringen

Sluit je - naast het Ondernemerspakket - meerdere verzekeringen af voor je café, restaurant of B&B? Dan profiteer je automatisch van pakketkorting. Je voordeel kan oplopen tot wel 10%. Bekijk hoe pakketkorting werkt en welke verzekeringen hiervoor in aanmerking komen:

Meer over de pakketkorting

Cybercrime is het grootste bedrijfsrisico

40% van de bedrijven krijgt te maken met cybercriminaliteit. Daarom bieden wij 24/7 hulp als je slachtoffer wordt van cybercrime én helpen we je om het cyberrisico te verkleinen.

Als klant krijg je standaard Univé Cyberhulp, ongeacht welke verzekering je hebt afgesloten. Dit betekent dat je 24/7 contact kunt opnemen met onze Cyberhelpdesk. Zij helpen je bijvoorbeeld als je gehackt bent. Of je wil advies over een verdachte e-mail. Je hoeft hiervoor niet een speciale cyberverzekering af te sluiten; al onze klanten mogen hier gebruik van maken. Hiermee zijn we uniek in verzekeringsland.

Een speciale cyberdekking zit standaard in de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en de uitgebreide dekking van de Roerende zakenverzekering. Met deze dekking ben je verzekerd voor schade (tot € 10.000 per jaar) die jij anderen toebrengt als gevolg van cybercrime. Bijvoorbeeld als klantgegevens uitlekken door een hack.

Door bewustwording te vergroten, verklein je de kans om slachtoffer te worden van cybercrime. Daarom bieden we al onze zakelijke klanten een jaar lang gratis Cyber Fit Service aan.

Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint je in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2024.

Doe ook mee

Vermoed je dat je mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat je zo snel mogelijk contact opneemt met de cyberhelpdesk, om eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebreide team van experts staat je dag en nacht gratis bij in het geval van cybercriminaliteit.

Meer over de Cyberhulp voor ondernemers

Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering ben je tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit.

Meer over de vergoeding

Voorwaarden Ondernemerspakket Horeca

Download de voorwaarden. Heb je al een zakelijke verzekering bij Univé? De voor jou geldende voorwaarden vind je in Mijn Univé Zakelijk op het tabblad ‘Verzekeringen’.

Veelgestelde vragen

Bekijk de meest gestelde vragen van ondernemers in de horeca.

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet wettelijk verplicht. Toch gebeurt het vaak dat er een situatie plaatsvindt waarin u deze verzekering moet afsluiten, bijvoorbeeld als een klant hierom vraagt. Soms is het ook zo dat de brancheorganisatie dit van een bedrijf eist. 85% van de bedrijven heeft een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten.

Ja, met de incassodekking van uw zakelijke rechtsbijstandverzekering bent u hiervoor verzekerd. De ondergrens voor incasso is € 250,-. Na uw melding starten wij een incassoprocedure voor u. Zo helpen wij u met het incasseren van de omzet waar u voor gewerkt heeft. En kunt u zich bezighouden met uw eigenlijke werkzaamheden.

We onderscheiden daarbij twee situaties:

 • Uw roerende zaken bevinden zich op het terrein van het adres dat op uw polisblad staat (ook mogelijk: aan de buitenkant van het gebouw).
  Dan zijn uw roerende zaken alleen verzekerd bij schade door brand (bij dekking brand), storm aan lichtreclame of uithangborden (bij dekking storm), gewelddadige beroving en afpersing of een poging daartoe (bij dekking uitgebreide gevaren).
 • Uw roerende zaken bevinden zich elders in Nederland buiten uw gebouw.
  Dan zijn de roerende zaken maximaal 3 maanden verzekerd bij schade door brand (bij dekking brand), gewelddadige beroving en afpersing of een poging daartoe (bij dekking uitgebreide gevaren).

U krijgt een maximale vergoeding van € 50.000 per gebeurtenis. De details leest u in de voorwaarden.

Ja. De bedrijfsautoverzekering geldt ook als u de auto privé gebruikt. De auto moet dan wel via de bedrijfsautoverzekering zijn verzekerd op naam van het bedrijf.

De eigen vervoerverzekering is bedoeld voor bedrijven die alleen met eigen vervoermiddelen eigen spullen of spullen van klanten voor eigen rekening en risico vervoeren. Dat kunnen spullen zijn die tot de handel van uw bedrijf behoren, maar ook spullen in eigendom van uw bedrijf die u gebruikt voor de uitvoering van uw bedrijf.

Deze verzekering is niet bedoeld voor beroepsvervoerders zoals transportbedrijven en koeriers.

Uw aanhangwagen, oplegger, paardentrailer of verkoopwagen kan op veel manieren beschadigen. Bijvoorbeeld door een aanrijding of als u het slachtoffer van vandalisme bent. Ook kan de aanhangwagen worden gestolen. Met deze verzekering bent u in deze gevallen verzekerd.

Verandert je situatie?

In de horeca loop je andere risico's dan andere ondernemers. Het is daarom verstandig om jouw risico's in kaart te brengen. Stel jezelf de vraag of je de risico's wil verzekeren of dat je eventuele schade zelf kunt opvangen. Ook belangrijk: welke risico's gaan er spelen als je bedrijf verandert?

Bekijk je situatie regelmatig en pas je verzekeringen hierop aan. Een Univé-adviseur kan je hierbij helpen.

Contact met een adviseur

Wil je advies van een Univé-adviseur? Plan dan een vrijblijvende afspraak in.

Maak een afspraak

Mijn Univé Zakelijk

Snel en gemakkelijk online je verzekeringszaken inzien of wijzigen? Maak dan gebruik van Mijn Univé Zakelijk.

Inloggen of nieuw account maken

Meer lezen over ondernemen en verzekeren