Ga naar inhoud

De arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor jouw eenmanszaak

Verzeker jezelf van financiële zekerheid als eenmanszaak, zelfs wanneer je (tijdelijk of gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raakt. 

Als eenmanszaak loop je inkomsten mis wanneer je niet kunt werken door ziekte of een ongeval. Onze AOV geeft je in die gevallen zekerheid van een inkomen.  

Bovendien helpen we je om te voorkomen dat je uitvalt. Gebeurt het toch dat je arbeidsongeschikt raakt? Dan krijg je een maandelijkse uitkering. Ook helpen we jou om op verantwoorde wijze zo snel mogelijk weer aan de slag te kunnen. 

De AOV van Univé

Lees meer over wat een AOV is.

Waarom een AOV voor je eenmanszaak? 

De AOV is er voor iedereen die voor zichzelf werkt en afhankelijk is van het zelfstandig verdiende inkomen.  

Iedereen kan tenslotte door ziekte of een ongeval uitgeschakeld worden. Een AOV afsluiten kan daarom een verstandige zet zijn, want je bent als eigenaar van een eenmanszaak zelf verantwoordelijk voor een financieel vangnet. 

Loop jij eigenlijk risico om arbeidsongeschikt te raken? 

Heb je een eenmanszaak en twijfel je of je een verzekering nodig hebt? Doe de AOV-check en ontdek of een AOV iets voor jou is. 

Doe de AOV check 

Wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering eenmanszaak? 

Hoeveel de verzekering voor je eenmanszaak maandelijks kost, hangt af van de keuzes die jij zelf maakt.  

Wat bijvoorbeeld meespeelt, zijn de risico's die jouw beroep met zich meebrengt, hoe hoog het inkomen is dat je wilt verzekeren en tot welke leeftijd je een AOV-uitkering zou willen ontvangen. Daarnaast bepaal jij zelf factoren zoals de uitkeringsdrempel, eigenrisicotermijn, beoordelingscriterium, indexering (stijging) van alleen je uitkering of ook van verzekerd inkomen

Jij beslist over het risico's die je (niet) wilt lopen, hoe compleet de dekking moet zijn en premie die daar tegenover staat.   

Bereken je premie

Verken je mogelijkheden 

Heb je een eenmanszaak en wil je een verzekering afsluiten? Dat kan via de adviseur of kun je zelf online regelen. Of ga eerst voor een vrijblijvend en kosteloos inzichtgesprek

Meer over de AOV van Univé