Ga naar inhoud

Wintersportuitrusting gestolen uit huis

Een wintersportuitrusting is waardevol. Ski’s kosten bijvoorbeeld honderden euro’s, of in sommige gevallen zelfs meer dan duizend euro. Hetzelfde geldt voor snowboards. Wanneer je wintersportkleding, jas, snowboard of ski’s uit je huis worden gestolen, kan dat flink in de kosten lopen. Met een inboedelverzekering krijg je in deze situatie een vergoeding.  

Met een inboedelverzekering zijn alle losse spullen in je huis verzekerd. Je wintersportuitrusting, zoals je ski’s of wintersportkleding, vallen daar dus ook onder.  

Wintersportuitrusting gestolen uit huis: wat nu? 

Wanneer spullen van je wintersportuitrusting zijn gestolen uit je huis, is het belangrijk om eerst aangifte te doen bij de politie. Na je aangifte bij de politie kun je melding doen bij je verzekeraar. Doe dit zo snel mogelijk na de inbraak. Je verzekeraar stelt dan samen met jou een schadevergoeding vast.  

Na een inbraak is er vaak ook schade aan je huis. De inbreker slaat bijvoorbeeld een ruit kapot om binnen te komen in je huis. Ook hier kun je je voor verzekeren. Bij je inboedelverzekering kun je de aanvullende dekking Ruitbreuk afsluiten. Hiermee ben je verzekerd tegen schade aan je ruiten. Niet alleen door een inbraak, maar ook door bijvoorbeeld een ongelukje in huis. 

Mijn wintersportuitrusting is buiten mijn huis gestolen 

Is je wintersportuitrusting niet uit je huis gestolen, maar op een andere plek? Met de aanvullende dekking Buitenshuis voor jouw inboedelverzekering zijn je spullen, dus ook je wintersportuitrusting, in heel Nederland verzekerd. Als je uitrusting in het buitenland gestolen wordt, krijg je met deze verzekering geen vergoeding.  

Je kunt je wintersportuitrusting in het buitenland wel verzekeren met een reisverzekering. Hierbij heb je altijd de aanvullende dekking Wintersport nodig als je op wintersportvakantie gaat. Daarnaast kun je kiezen voor de dekking Bagage en geld. Hiermee ben je verzekerd voor schade en diefstal van je wintersportuitrusting, maar ook voor andere spullen die je meeneemt op reis. 

Verzeker je spullen met Univé 

De losse spullen in je huis, zoals je wintersportuitrusting, je meubels of je designerkleding, verzeker je bij Univé allemaal met een inboedelverzekering. Bij schade of diefstal van je spullen krijg je dan een vergoeding. Zo hoef je je geen zorgen te maken over hoge kosten als er iets met je spullen gebeurt. 

Jouw inboedelverzekering sluit je bij Univé al in een paar minuten online af. Je kunt dan meteen zien welke premie erbij hoort.  

Bereken je premie