Ga naar inhoud

Je wintersportuitrusting verzekeren

Je wintersportuitrusting verzekeren: misschien denk je er niet aan als je niet op wintersportvakantie bent. Toch is het verstandig om je wintersportspullen ook te verzekeren als ze thuis in de kast liggen. Spullen zoals een skipak of snowboard zijn namelijk vaak duur. Daarom kan schade of diefstal leiden tot hoge kosten.  

Je kunt je wintersportuitrusting in huis verzekeren met een inboedelverzekering. Is het wel zover dat je weer op wintersportvakantie gaat? Dan heb je een reisverzekering met bagagedekking nodig om je uitrusting goed te verzekeren. 

Wintersportuitrusting in je inboedelverzekering 

Ook als je elk jaar op wintersport gaat, ligt je uitrusting het grootste deel van het jaar in huis. Hier kun je deze goed verzekeren met een inboedelverzekering. Wintersportuitrusting valt namelijk, net als de andere losse spullen in je huis, onder inboedel. Met een inboedelverzekering ben je verzekerd tegen schade van je wintersportuitrusting in je huis. Je bent ook verzekerd als je wintersportuitrusting gestolen wordt uit je huis.

Verzekerd op wintersportvakantie 

In het buitenland biedt je inboedelverzekering geen dekking voor schade of diefstal van je spullen. Als je je spullen ook tijdens een wintersportvakantie in bijvoorbeeld Zwitserland wilt verzekeren, heb je een reisverzekering nodig. Voor wintersportvakanties heb je daarbij sowieso de aanvullende dekking Wintersport nodig.  

Voor het verzekeren van je spullen op reis in het buitenland heb je de aanvullende dekking Bagage en geld nodig. Hiermee zijn jouw wintersportspullen ook in je chalet en op de piste verzekerd. 

Jouw wintersportspullen overal verzekerd 

Met Univé kun je jouw wintersportspullen overal verzekeren. Met een inboedelverzekering zijn jouw ski’s, snowboard en wintersportkleding in en rond je woning verzekerd. Deze dekking kun je uitbreiden tot heel Nederland met de aanvullende dekking Buitenshuis. 

In het buitenland kun je je wintersportuitrusting verzekeren met een reisverzekering. Hiervoor heb je de aanvullende dekking Bagage en geld nodig. Zowel een inboedelverzekering als een reisverzekering sluit je bij Univé in een paar minuten online af. Daarbij kun je ook meteen aanvullende dekkingen afsluiten en je premie berekenen. 

Premie berekenen inboedelverzekeringPremie berekenen reisverzekering