Ga naar inhoud

Smartwatch gestolen, wat nu?

Heb je een smartwatch, bijvoorbeeld een Apple Watch of Samsung Galaxy Watch? Dit is een waardevol apparaat, dat tientallen of zelfs honderden euro’s kost. Daardoor zijn smartwatches ook gevoelig voor diefstal. Wat moet je doen als je smartwatch gestolen wordt, en hoe verzeker je deze goed tegen diefstal? Na een aangifte bij de politie kun je de diefstal melden bij je verzekeraar. Bij Univé krijg je de schade dan vergoed vanuit je inboedelverzekering.  

Mijn smartwatch is uit huis gestolen 

Is er bij jou thuis ingebroken en is je smartwatch gestolen? Doe dan eerst aangifte bij de politie. Meld daarna bij je verzekeraar dat er bij jou thuis is ingebroken, en wat er gestolen is. Als je een inboedelverzekering hebt, krijg je een vergoeding. Zo hoef je het vervangen van je smartwatch niet (volledig) uit eigen zak te betalen.  

Ruitbreuk bij inbraak 

Bij een inbraak loopt je huis vaak ook schade op. Bijvoorbeeld doordat de inbreker een ruit inslaat om je huis binnen te komen. Dit is bij Univé standaard meeverzekerd bij je inboedelverzekering.  

Mijn smartwatch is beschadigd in huis 

Ook als je smartwatch niet is gestolen, maar wel beschadigd is doordat je het laat vallen, kun je een vergoeding krijgen van je inboedelverzekering. Dit geldt alleen als je de dekking Mobiele Elektronica bij je verzekering hebt afgesloten. Met deze dekking is je smartwatch verzekerd voor huisongelukjes, zoals vallen en stoten. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken over hoge kosten als je jouw smartwatch bijvoorbeeld per ongeluk laat vallen. Met de dekking Mobiele Elektronica krijg je bij schade een maximale vergoeding van € 15.000. 

Mijn smartwatch is buitenshuis gestolen of beschadigd 

Het kan ook gebeuren dat je smartwatch buitenshuis gestolen wordt, of beschadigd. Hiervoor kun je je ook verzekeren met de aanvullende dekking Mobiele Elektronica bij je inboedelverzekering. Met deze aanvullende dekking is je smartwatch niet alleen in je huis, maar ook buitenshuis in heel Nederland verzekerd tegen schade en diefstal. 

Ben je in het buitenland, bijvoorbeeld voor een vakantie? Hier ben je niet verzekerd met je inboedelverzekering met Mobiele Elektronica dekking. Je kunt je spullen in het buitenland wel verzekeren met een reisverzekering. Als je hierbij de aanvullende dekking Bagage en geld afsluit, zijn alle spullen die je meeneemt verzekerd. Je smartwatch dus ook.  

Gemakkelijk je smartwatch verzekeren bij Univé 

Wil je jouw inboedel, inclusief smartwatches, laptops, tablets en telefoons gemakkelijk verzekeren? Het kan, als je de inboedelverzekering met Mobiele Elektronica dekking afsluit bij Univé. Hiermee zijn al jouw mobiele elektronica in huis verzekerd tegen diefstal en schade.  

Een inboedelverzekering sluit je bij Univé in maar een paar klikken online af. Hierbij kun je alle aanvullende dekkingen afsluiten die je wilt. Je kunt dan meteen zien welke premie erbij hoort.   

Premie berekenen inboedelverzekering