Ga naar inhoud
Gezin en hond in een woonkamer. Ouders op de bank kijken lachend naar een laptop, twee kinderen spelen op de grond.
Gezin en hond in een woonkamer. Ouders op de bank kijken lachend naar een laptop, twee kinderen spelen op de grond.

Inboedelverzekering voor je huurwoning

De spullen in je huurhuis verzekerd tegen brand, lekkage en inbraak. Direct hulp bij schade. Binnen 5 minuten geregeld.

Regel het gemakkelijk en snel binnen 5 minuten

  • Garantie tegen onderverzekering
  • 24/7 hulp bij schade
  • Standaard € 0 eigen risico

Wat verzeker je met de Univé Inboedelverzekering voor je huurwoning?

Je spullen in je woning zijn onderdeel van je inboedel. Door een inboedelverzekering af te sluiten verzeker je deze spullen tegen schade door onder andere brand, bliksem en water. Je kunt je inboedelverzekering aanvullen met bijvoorbeeld een Mobiele Elektronica of Ruitbreuk dekking. Zo vind je een inboedelverzekering die goed past bij jouw situatie. 

  • Spullen in huis, zoals je meubels, serviesgoed, kleding, tapijt en vinyl   
  • Opruimings- en saneringskosten 
  • Kosten voor vervangende woonruimte  
  • Huurdersbelang tot € 30.000  
  • Wasgoed, tuinmeubilair en tuingereedschap 

De constructie van je huurwoning (zoals de muren, het dak en de vloer) hoef je zelf niet te verzekeren. Het regelen van een opstalverzekering voor je huurhuis is de verantwoordelijkheid van de verhuurder van het huis. 

Welke schade vergoedt onze inboedelverzekering huurhuis?

In de voorwaarden lees je wat er nog meer wel en niet verzekerd is.

Vragen over de inboedelverzekering voor je huurwoning?

Onze klanten geven onze inboedelverzekering voor je huurhuis gemiddeld een 8,6

De voordelen van de inboedelverzekering voor je huurwoning van Univé

Goed om te weten over onze inboedelverzekering huurhuis

Heb je aanpassingen aan de huurwoning gedaan, zoals het plaatsen van een nieuwe badkamer of keuken? Zulke aanpassingen of verbeteringen aan de woning zijn meestal niet door de verhuurder verzekerd. De woningverbeteringen die je zelf aanbrengt (of van de vorige huurder overneemt) vallen onder je inboedel. Dit noemen we huurdersbelang. Als je een inboedelverzekering voor je huurwoning afsluit, is het huurdersbelang automatisch meeverzekerd. Bij de Univé Inboedelverzekering is het huurdersbelang meeverzekerd tot een bedrag van € 30.000. Is je huurdersbelang meer waard dan dit bedrag? Dan kun je deze voor een hoger bedrag verzekeren bij uw inboedelverzekering. Daarvoor betaal je wel een hogere premie.

Lees meer over het huurdersbelang 

Glas is meestal meeverzekerd in de opstalverzekering van het huis. Deze wordt betaald door de verhuurder van je huurwoning: hiermee zijn de ruiten verzekerd voor schade door brand of extreem weer. Als je als huurder een ruit beschadigt, valt dit echter niet onder de opstalverzekering. Gelukkig kun je glas aanvullend verzekeren bij de inboedelverzekering voor je huurhuis. Zo kom je niet voor hoge kosten te staan als je per ongeluk ruitschade veroorzaakt. 

Lees meer over de glasverzekering

Met de inboedelverzekering is je inboedel verzekerd tegen ongelukjes, diefstal en brand. Wil je je inboedel ook buitenshuis verzekeren tegen schade? Sluit dan de Buitenshuis dekking af. Zo zijn je belangrijke spullen, met uitzondering van je mobiele elektronica, ook buiten je woning in heel Nederland verzekerd.  

Lees meer over de Buitenshuis dekking

Je telefoon (bijv. een iPhone), laptop en tablet zijn standaard verzekerd voor schade door onder andere brand en diefstal met de inboedelverzekering. Wil je ook je mobiele elektronica verzekeren voor huisongelukjes, vallen en stoten én voor schades ontstaan buiten je huis? Kies dan voor de aanvullende dekking Mobiele Elektronica.

Onze inboedelverzekering voor je huurhuis kent standaard geen eigen risico. Je kunt kiezen voor een vrijwillig risico van € 100, € 250 of € 500 in ruil voor een lagere premie. 

Lees meer over het eigen risico

Heb je meerdere schadeverzekeringen bij Univé? Dan krijg je pakketkorting. Op bijna alle verzekeringen krijg je 1% korting op je totale premie. Bijvoorbeeld wanneer je een aansprakelijkheidsverzekering en inboedelverzekering afsluit. Je voordeel kan oplopen tot wel 10% korting. 

Lees meer over pakketkorting

Heb je spullen die meer waard zijn dan de standaard vergoeding in onze inboedelverzekering? Sluit dan de Kostbaarhedenverzekering af. Met de wereldwijde dekking zijn je kostbaarheden ook buiten Nederland verzekerd. Deze verzekering is te combineren met onze inboedelverzekering. 

Voorwaarden en documenten bij de inboedelverzekering voor je huurwoning

Service & contact bij de inboedelverzekering voor je huurwoning

Nu kun je met een gerust gevoel kiezen voor de Univé Inboedelverzekering voor je huurhuis