Inboedelverzekering huurwoning
Woont u in een huurwoning? Dan hoeft u de constructie van de huurwoning (zoals de muren, het dak en de vloer) zelf niet te verzekeren. Het regelen van een opstalverzekering is de verantwoordelijkheid van de verhuurder van het huis. Uw persoonlijke spullen, zoals meubels, kleding en elektronische apparatuur, vallen niet onder deze verzekering. Dit maakt u financieel kwetsbaar in het geval van inboedelschade. Daarom is het verstandig als u zelf een inboedelverzekering voor uw huurhuis afsluit - daarmee bent u goed verzekerd tegen schade aan uw eigendommen, bijvoorbeeld door brand, lekkage of een inbraak. Hier vindt u alle informatie over een inboedelverzekering voor uw huurhuis.
Is een inboedelverzekering voor uw huurhuis verplicht?
Het verzekeren van uw inboedel is altijd verstandig. Maar is dit ook wettelijk verplicht? Nee: uw inboedel verzekeren in een huurhuis is niet verplicht. Toch doet u er goed aan om uw eigen spullen, zoals meubels, elektronica en kleding, te verzekeren. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Bijvoorbeeld een lekkage die leidt tot (ernstige) waterschade, een brand of een woninginbraak. Met een inboedelverzekering voor uw huurhuis bent u goed verzekerd tegen deze schade. Zo komt u als huurder niet voor onverwachte kosten te staan bij schade aan of verlies van de (waardevolle) eigendommen in uw huurwoning.
Maar wat als u geen heel huis, maar bijvoorbeeld een studentenkamer huurt? Lees hoe dit zit op de pagina inboedelverzekering voor studenten.
Huurdersbelang
Heeft u ook aanpassingen aan de huurwoning gedaan, zoals het plaatsen van een nieuwe badkamer of keuken? Zulke aanpassingen of verbeteringen aan de woning, ook wel huurdersbelang genoemd, zijn meestal niet door de verhuurder verzekerd. De woningverbeteringen die u zelf aanbrengt (of van de vorige huurder overneemt) vallen onder uw inboedel. Als u een inboedelverzekering voor uw huurwoning afsluit, is het huurdersbelang dus automatisch meeverzekerd. Bij de Univé inboedelverzekering is het huurdersbelang meeverzekerd tot een bedrag van €10.000. Is uw huurdersbelang meer waard dan dit bedrag? Dan kunt u deze voor een hoger bedrag verzekeren bij uw inboedelverzekering. Daarvoor betaalt u wel een hogere premie.
Glasverzekering
Glas is meestal meeverzekerd in de opstalverzekering van het huis. Deze wordt betaald door de verhuurder van uw huurwoning: hiermee zijn de ruiten verzekerd voor schade door brand of extreem weer. Als u als huurder een ruit beschadigt, valt dit echter niet onder de opstalverzekering. Gelukkig kunt u glas meeverzekeren bij de inboedelverzekering voor uw huurhuis. Zo komt u niet voor hoge kosten te staan als u per ongeluk ruitschade veroorzaakt.
Uw premie berekenen
Bent u benieuwd wat de kosten zijn als u de inboedel van uw huurhuis verzekert? Gebruik dan onze rekentool en bereken snel de premie voor uw inboedelverzekering. Het gebruik van onze rekentool is geheel vrijblijvend - u zit nergens aan vast.